Nogomet

Poudarki

  • "Občutek za žogo vedno ostane"
Josip Iličić na reprezentačnem treningu na Brdu
Josip Iličić je osem let član slovenske nogometne reprezentance, dolgo so selektorji čakali, da bo igral ključno vlogo, pri čemer so mu velikokrat ponagajale poškodbe. Zdaj je po bolezni v neznanih vodah, a hkrati je dozorel in prišel na Brdo, da prevzame svoj del odgovornosti za uspeh Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
       Ne vem, ali tako razmišljajo, ampak morali bodo. Če ne, nima smisla, da sploh prihajamo. Če nekdo drugi razmišlja drugače, naj pove, bom prvi, ki bom šel domov. A jaz sem tukaj zato, da grem na veliko tekmovanje. To je moj cilj. Da nekaj naredim tudi z in za reprezentanco.       
Josip Iličić na reprezentačnem treningu na Brdu
Kdaj bo Iličić spet v polni formi? "Ne vem, nekaj novega zame in za vse, ki se ukvarjajo z menoj. Če bi vedel ... Mogoče že v Oslu?" Foto: www.alesfevzer.com
       To je selektorjeva odločitev. On odloča, kdo je kapetan, in vsak igralec se mora s tem sprijazniti. Jaz s tem nimam nikakršnih težav, s tem se nikoli nisem obremenjeval. Če bi me določili za kapetana, bi prevzel to odgovornost. Tudi če nisem kapetan, pa nimam nikakršnih težav pri sprejemanju odgovornosti.       
 O vprašanju kapetana
Josip Iličić na reprezentačnem treningu na Brdu
Iličić je z 51 reprezentančnimi nastopi drugi najizkušenejši član izbrane vrste, hkrati je s 30 leti tudi drugi najstarejši, ob tem pa je s petimi goli najboljši strelec med izbranci Tomaža Kavčiča. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Pogovor z Josipom Iličiće...
VIDEO
Iličić dva meseca ni moge...

Dodaj v

Iličić: "Jaz sem tukaj zato, da grem na veliko tekmovanje."

V reprezentanco za dvig forme in prevzem dela odgovornosti
9. oktober 2018 ob 14:47
Brdo pri Kranju - MMC RTV SLO, STA

Lahko bi se upravičeno odpovedal prihodu na Brdo, a po neprijetni bolezni precej drugače gleda na stvari in se je z veseljem pridružil izbrani nogometni vrsti, tudi da kot vodja slačilnice nekaj naredi z in za reprezentanco Slovenije – Josip Iličić.

"Odpovedal sem, ko nisem bil zdrav. Zdaj pa sem," je poudaril Josip Iličić in nadaljeval s svojim novim poslanstvom: "Mislim, da se ti enkrat vse vrne. Nekdo to vse vidi. Vedno bom prišel pomagat reprezentanci, dokler bom lahko, dokler bom videl, da vse funkcionira, dokler bo želja. Zato sem se odzval vabilu. Tudi če ne bom mogel toliko pomagati na igrišču, bom pa ob njem."

Takšno razmišljanje bi morali imeti vsi športniki, tudi zaradi številnih kritik slovenske javnosti glede odpovedi nastopanja za izbrano vrsto. Pa ga imajo vsi v slovenski vrsti?

"Ne vem, ali tako razmišljajo, ampak morali bodo. Če ne, nima smisla, da sploh prihajamo. Če nekdo drugi razmišlja drugače, naj pove, bom prvi, ki bom šel domov. A jaz sem tukaj zato, da grem na veliko tekmovanje. To je moj cilj. Da nekaj naredim tudi z in za reprezentanco," je odločen Iličić, ki se pri 30 letih in poletju v bolnišnici dobro zaveda, da nogometna kariera ni večna, reprezentančni dosežki in igranje na velikih tekmovanjih pa dosežki, s katerimi se da upravičeno ponašati.

"Nimam težav pri sprejemanju odgovornosti"
Vseeno mimo odpovedi zlasti Jana Oblaka z 51 reprezentančnimi nastopi drugi najizkušenejši član vrste Tomaža Kavčiča ni mogel. "Ni me bilo zraven. Ne poznam zadev, z Janom se nisem slišal. Vsak športnik sprejema svoje odločitve. Ne vem, kaj so oni imeli med seboj, in nočem se vpletati. Imam svoj cilj, svoje želje in s tem namenom sem prišel v izbrano vrsto," pravi nogometaš, ki se je v tujino izstrelil v kratki epizodi pri Mariboru in nato bil ključni mož tako pri Palermu, Fiorentini in zdaj pri Atalanti.

"To je selektorjeva odločitev. On odloča, kdo je kapetan, in vsak igralec se mora s tem sprijazniti. Jaz s tem nimam nikakršnih težav, s tem se nikoli nisem obremenjeval. Če bi me določili za kapetana, bi prevzel to odgovornost. Tudi če nisem kapetan, pa nimam nikakršnih težav pri sprejemanju odgovornosti," je dal Iličić jasno vedeti, da ne beži od odgovornosti veterana v slačilnici, ki za predajo sporočila soigralcem ne potrebuje formalnega kapetanskega traku.

Na igrišču popraviti odnos in odpraviti strah
Prav zaradi takšnega odnosa so ga bili soigralci veseli, ko se je pojavil na Gorenjskem. "Vedno bom govoril, da je to fantastična ekipa. Morajo se urediti določene stvari, ampak ne zunaj igrišča. Na igrišču. Gre za odnos in strah. Ti dve stvari sta najhujši za nogometaša," je dejal Kranjčan in dodal: "Napake bodo vedno, ampak nikoli te ne sme biti strah narediti napake. Tudi najboljši jih delajo, ampak se ne obremenjujejo zaradi tega."

Ne smejo se bati, tudi če kaj narobe naredijo
Pravi, da je ta strah tudi del težav v igri Slovenije: "Videl sem, posebej proti Cipru (poraz z 1:2 v gosteh), da so igralci prišli v določeno cono in če bi bili takšni kot v klubih, bi šli v preigravanje, ampak niso in so izvajali neke podaje, ki niso imele smisla. Tako sem pač jaz videl. Kar hočem povedati, je, da se ne smeš bati, tudi če kaj narobe narediš. Meni vedno trener pravi, da če boš desetkrat narobe naredil, boš enajstič preigral in šel mimo tekmeca ter bo padel zadetek. In tako moramo tudi mi razmišljati. Da vsako negativno stvar obrneš v pozitivno."

Zahrbtna bolezen, zaradi katere bi lahko izgubil sezono
Napadalnega vezista Atalante je prav bolezen marsikaj naučila, tudi zato je hvaležen, da je sploh lahko zdaj na Brdu pri Kranju. Zbolel je za bakterijsko infekcijo grla, po daljših preiskavah in vse slabšem stanju je šel za več tednov poleti celo v bolnišnico. Ugotovljeno je bilo, da je bil hkrati okužen z dvema različnima bakterijama in je imel po eni strani srečo, da se je okužba zadržala na bezgavkah in se ni preselila naprej po telesu. "Ni mi zajelo celotnega telesa, v nasprotnem primeru bi bilo pol leta ležanja, brez premikanja. Tako da je bilo malce sreče v nesreči," ostaja Jojo optimist, saj je bil zelo blizu temu, da bi izgubil vsaj pol sezone, če ne celotne.

Zdaj več na treningu kot prej in preostali fanti
V Bergamu so ga želeli spraviti v pripravljenost s tekmovalnim ritmom in je štirikrat vstopil s klopi za rezerviste, a se je izkazalo, da to ni pravi način. Zdaj ima prilagojen trening, dodatnega za moč. "Zdaj me boste več videli na treningu kot prej in tudi več kot preostale fante," se je pošalil Iličić, ki so mu v mladosti očitali premajhno predanost samim treningom. V sproščenem pogovoru z novinarji je predtem zadržani in tihi Jojo pokazal, da ga je bolezen res spremenila: "Zdravje je zdaj v redu. Šel pa sem čez težko obdobje. Ampak gledam pozitivno, včasih se morajo tudi takšne stvari zgoditi, da so ti mogoče neke druge stvari, zaradi katerih si se prej sekiral, zdaj nepomembne."

A velikih pričakovanj selektor Kavčič od Iličića ne more imeti. Od 14 mogočih tekem Atalante v letošnji sezoni je moral izpustiti celotne kvalifikacije za Evropsko ligo in uvodne tri kroge Serie A ter septembrski tekmi Slovenije. Na zadnjih petih ligaških tekmah je bil rezervist, trener Gian Piero Gasperini, s katerim je plodno sodeloval že pri Palermu, ga je štirikrat poslal v igro, skupno za 126 minut, na prve podaje in zadetke pa 60-kratni strelec v Serii A še čaka.

Manjka mu moči za staro eksplozivnost
S čim ima največ težav na treningu in tekmah, ko vstopi, in kaj mu manjka, da bo spet pravi nevarni krilni napadalec? "Občutek za žogo vedno ostane," je dobro razpoloženi Iličić dal vedeti, da tehnika ne bo izginila, in pojasnil, kaj je trenutno njegova največja hiba: "Najbolj me muči, da nisem več tako eksploziven kot nekoč. S samim tekom nimam težav, sem celo nekaj napredoval. A ko toliko časa ležiš in si na antibiotikih, izgubiš moč, predvsem za eksplozivnost. Zdaj na treningih, četudi ne zmorem, grem v to, da se telo čim bolj navadi na stvari, ki sem jih delal."

Adut za dvig morale in zadnje minute?
In kot še pravi Iličić, v reprezentanci ni vse tako črno, kot je videti navzven. Treba je pač vzeti pozitivne stvari in odpraviti napake. A zato bo moral vsak dati vse od sebe. "V nasprotnem primeru nimamo možnosti," je še poudaril Iličić, ki sicer še ne ve, kdaj bo spet v polni formi. "Upam, da že konec tedna," je dobre volje in v šali končal. V soboto bo Slovenija v 3. krogu Lige C v skupini 3 gostovala v Oslu pri Norveški, tri dni pozneje bo igrala doma v Ljubljani proti Cipru. Mogoče bo lahko Iličić vstopil za nekaj minut, a zagotovo bo v slačilnici in na klopi pomemben glas.

To. G.
Prijavi napako
Komentarji
nanook
# 09.10.2018 ob 14:51
Jojo respect !
šešerko
# 09.10.2018 ob 14:50
Iličič ne se preveč zapletat, tudi ti si bil muhast pri Katancu. Upravičeno, ampak ne sedaj kritizirat ostalih. Dejstvo da sje ekipa v razsulu, polna klanov in egotov. Kek čimprej
Ples
# 09.10.2018 ob 15:05
Tudi če ne bom mogel toliko pomagati na igrišču, bom pa ob njem.

Tako se govori!
Na splošno je dobro povedal. Upam, da bo kmalu spet v formi.
KiNgKoNg
# 09.10.2018 ob 16:26
Iličić je z 51 reprezentančnimi nastopi drugi najizkušenejši član izbrane vrste, hkrati je s 30 leti tudi drugi najstarejši, ob tem pa je s 5 goli najboljši strelec med izbranci Tomaža Kavčiča.

Tole bi nas moralo skrbeti.
Regedit
# 09.10.2018 ob 15:06
Jojo je kul
Lesinar
# 09.10.2018 ob 15:03
Joža, povedi!!
šešerko
# 09.10.2018 ob 15:20
nanook

to se pa zelo motiš. Kek je dal to šolo skozi. Če bi ga spremljal na Rijeki bi videl kaj je naredil z frajerčki (Scoria ipd..) leteli so kot golobčki, seveda pa je imel podporo kluba. keku se ni nihče upal mešati v delo. Kek je samo človek , ki pa se izredno veliko uči in ne ponavlja napak. Zato bi bil idealen selektor
pinkfranc
# 09.10.2018 ob 15:45
točno tako je, kot je povedal

taka izkušnja te spremeni ... sedaj je bolj skromen, prilagodljiv.
upam da tak ostane, ne pa samo dokler lovi formo in mu priložnost v reprez. lahko pomaga.

kar je bilo, je bilo ... danes šteje samo še to, kar bo!
pink panther
# 09.10.2018 ob 14:49
kaj to pomeni,da kavčič še ne odhaja
3-4-2-1
# 09.10.2018 ob 17:44
Edino Safet nas lahko reši v teh kvalifikcijah.
RYAN
# 09.10.2018 ob 16:24
nogomet se bo igral tudi brez tistih ki jih ni. briga me zakaj jih ni - samo da tisti ki igrajo dajo vse od sebe da borbajo pa tud če zgubijo. ne morš pa za repko igrat kot primadona
POBEG
# 09.10.2018 ob 14:57
Da je v formi podobni ko Zahovič leta 2000, bi gladko hlinu prehlad in se šparal za streljanje penalov v finalu LP....
420
# 09.10.2018 ob 15:57
Sss
# 09.10.2018 ob 15:52

Josip Iličić je osem let slovenske nogometne reprezentance, dolgo so selektorji čakali, da bo igral ključno vlogo, pri čemer so mu velikokrat ponagajale poškodbe.

Bolj natančno Kek je dolgo čakal.Predolgo ker je bil Iličič takrat v izjemni formi
Bondjanez
# 09.10.2018 ob 15:44
Seserko
A z Bajcem si obupal??
zabowski
# 09.10.2018 ob 21:30
še kar smešno, da nek iličić, ki je imel probleme hodit h katancu, sedaj tukaj predava o reprezentančnem odnosu..... ta odnos je gnil že debelo pred iličićem in kot kaže bo tudi po njem.
odlekiran
# 09.10.2018 ob 20:17
Enkrat sem imel priložnost začutiti timski duh v reprezentanci. Edini, ki ni bil v nikogaršnji družbi je bil Jojo. Sedel je v sredini in drkal telefon. Ostali so se pogovarjali. Tako da...Oblak in Kampl...to pač ni Slovenska reprezentanca in to vesta.
alojzr2
# 09.10.2018 ob 19:05
Iličić: "nima smisla, da sploh prihajamo"

Amen. Končno nekdo, ki je povedal kot je.
Zadnji naj ugasne luč.

Gremo lepo v amaterizem, Ferski otoki stil, trenira jih pa lahko Vasja Bajc.
Pri nas se ti športi itak mešajo, en čas si skakalc, potem si kolesar. Zakaj ne bi šli v kontra smer. Žogo brcno. F dolino leto.
šešerko
# 09.10.2018 ob 17:45
3421

ja vidiš dobro si se spomnil. Safet je trener za take štale, ko igralci ne vedo niti kje stati, niti kaj početi. Safet to zna
kiliboy
# 09.10.2018 ob 15:49
"Nekaj gnilega je v deželi reprezentančni," bi se glasila parafraza trenutnega stanja v slo. nogometni repki.
Ne, niso mi še ponudili mesto selektorja. Ko mi bodo, sporočim.
Regedit
# 09.10.2018 ob 15:15
Tišp ma ful keša.Lohk bi se naredu francoza kot Dragič pa se ni
alojzr2
# 09.10.2018 ob 21:05
kaj pa branko Zupan?

Branko bo odličen.
Fantje bodo pritiskali kontinuirano na zadnjo obrambno linijo, da bo veselje.
In vtekali v prazen prostor.
Golman pa bo lepo pokrival svoj krajši kot, vendar zamujal pri iztekanju ob predložku v kazenski prostor.
šešerko
# 09.10.2018 ob 19:07
alojz

ampak verjemi da bi Vasja znal narediti red, seveda je vprašanje znanje taktike in treningov, ampak red in disciplina bi pa bila
Mommy_Kitty
# 09.10.2018 ob 18:40
Ta dva dosedanja poraza ne bolita tako zelo kot pa način na katerega sta bila dosežena, in to je dobesedna katastrofa glede tega s kom smo igrali, oz bolje rečeno sploh nismo igrali, ampak smo zgolj gledali nasprotnike igrati medtem ko naši niso vedeli kaj početi z žogo.
dadinho10
# 09.10.2018 ob 17:15
jojo je odlicen igralec, vendar je tudi on imel svoje prebliske v reprezentanci.
kot neki najboljsi tehnicar je vedno zelel odigrati poteze za publiko, nekaj vsecnega, pa dostikrat zal nekoristnega. velikorak je poskusal na silo, 1 na 5, ce je treba.
taksen je trenutno pogba v unitedu.
no, sedaj jojo prihaja brez forme, brez ritma, verjetno ne bo niti igral pa bo pomagal.
ok, pomagal bo, samo kako....
reprezentanca se odpove kak se lahko.
kampla se jaz imam cez glavo, ocitno mu je ves tisti peroksid skodil.
mislim da je rekorder po razlogih zakaj odpoveduje nastope.
treba mu je dati ultimat, ali bos nastopal ali ne...ce bos, potem ni poroke, zaroke, rojstnega dneva, poskodbe, ki se vlece, vendar za klub igram, bolezni, kjer spet igram za klub, tukaj pa bi se rad spocil. preostopa v drugi klub, drzavo, menjava trenerja pa moram ga bolje spoznati, tudi varianta da se je na domacem terenu menjala trava, pa da se cim prej adaptira. tudi korner zastavice so nove, pa bi ta zbor preskocil, da lazje izvajam kote.....
ob prvi odpovedi, bi ga crtali....
tudi oblak naj se izjasni sam kaj bo, in kaj ne....na koncu, zal smo najmocnejsi bili pri golmanih, eden, zaradi drugega sel v predcasno penzijo, drugi pa sedaj izigrava neko primadono...
naj povejo jasno in glasno kaj jih moti, selektor, predsednik, ljubljana, stozice, naj povejo....
saj pa je potem vseeno, ali nas ciper nabrise z najbolsjimi brez zelje, ali damo domace decke, ki pac niso sposobni prmagati niti tega cipra....
marialorca
# 09.10.2018 ob 15:41
Jojo, don Kihot?
nanook
# 09.10.2018 ob 15:17
Misliš da bi si Kek dovolil da ima toliko prišepetovalcev ob igrišču.

Enkrat (večkrat) si je že dovolil. Verjamem da bi bilo v drugo isto. Pa opravičilo vsem njegovim vernikom, ki jih je očitno malo morje.
Springbok
# 09.10.2018 ob 20:28
Zakaj vselej pozabijo na večni talent, na Kranerja. Kje igra zdaj? Nazadnje je iz Korotana šel v Avstrijo. pa v Grčijo in na Ciper. Kje igra zdaj?
Adder
# 09.10.2018 ob 19:37
Oblak je vrhunski, Jojo je nadstandarden, Kampl rahlo nadpovprečen, vse ostalo pa bolj ali manj podpovprečno ali celo slabo. Kar pa ne pomeni, da s sposobnim selektorjem ne bi mogla Slovenija vsaj upati na kako veliko tekmovanje. V tem trenutku je glavni problem selektor, ki mu, če nič drugega, gotovo primanjkuje karizma.
noksukaw
# 09.10.2018 ob 19:35
kaj pa branko Zupan? tip je ocitno zelo, ampak res zelo podkovan o nogometu, pravi nogometni mislec in biser slovenskega nogometa. vse napake predvideva se preden se zgodijo, nakonec koncev je bil tudi vratar. mislim ce se ta opcija izpolne, se vraca tudi oblak, vam garantiram :)
branko za selektorja:
DA -
NE+
haha
Bobrock
# 09.10.2018 ob 19:23
hahahahah veliko tekmovanje je rekel no ja Josip po tv jih boš verjetno spremljal veliko z tole našo ekipo samih talentov brez talenta pa bolj težko da kam pridete
šešerko
# 09.10.2018 ob 17:44
Kevin je zelo povedal soigralcem da je bolan (verjetno posledica majhnih otrok) in da pride novembra. Ampak zanimivo tega ni sporočil selektorju
zamudnik
# 09.10.2018 ob 16:29
Šeši,
saj ni treba vsakega stavka pisati posebej. In večkrat.
šešerko
# 09.10.2018 ob 15:53
Bondjanez

Kakšen Bajc? Kek mora biti
Sss
# 09.10.2018 ob 15:52
Josip Iličić je osem let slovenske nogometne reprezentance, dolgo so selektorji čakali, da bo igral ključno vlogo, pri čemer so mu velikokrat ponagajale poškodbe.
janroz
# 10.10.2018 ob 08:06
No, če ste želeli narediti totalen razdor v reprezentanci vam je uspelo. Jojo, ne vem kaj so ti dali v pijačo, da si se napihoval pred kamerami in prisegal na ne vem kaj in istočasno pozabil, da si bil tudi ti tarča neumnosti bivšega selektorja. Mar ne razumeš, da so to igre, da vas vodstvo izkorišča, mediji pa to veselo povzemajo in jasno sporočajo "Oblak, Kampl .." izdajalca? Odlično, kar tako naprej do dna lestvice.
humwawaxaztur
# 09.10.2018 ob 22:14
pa kaj bluzi,bo šel on na veliko tekmovanje z tem trenerjem in temi igralci
lance_
# 09.10.2018 ob 21:13
Reprezentanco od Keka,se je zlahka dalo predstavljati na velikem tekmovanju. Igrali so borbeno,z idejo in predvsem je igra gladko in domiselno tekla. Manjkali so streli od dalec,sppvnem se da so.veliko zogo drkali okoli kazenskega,pocit po zogi pa nihce ni upal.

Reprez3ntanca zdaj? Lahko.igrajo z NK Bitnje na njihovih njivah,po tekmi pa.se krompir pa buce posadijo,bo vsaj nekaj od njih.
Krhin bo pa glavni zabavljac,tako kot je bil na igriscu na zadnjih dveh tekmah.

Skratka,to kar zdaj gledamo,je nebesa proc od Kekove reprezentance. Pa smo se tudi takrat sprasval kaj dela Kirm tam,pa Radosacljevic,ampak so prisli na prvenstvo.
Kavcic loh s tole repko gre sam na Nobel Burek
alojzr2
# 09.10.2018 ob 19:16
Saj to je to. Saj vsi vemo, da ostareli selektorji z debelimi trebuhi ne znajo žoge brcat. Nekateri je itak nikoli niso znali. Fuzbalera tudi ne moreš ničesar novega naučit, kondicijo prinese iz kluba ali je pa ne prinese. Selektor je tam, da jih poveže v celoto in nažene zmagovat. Ne pa da jeclja pred mnikrofoni. Pa moleduje, boš pršo ne boš pršo. Torej dogovorjeno, Vasja, prihajamo, nabrusi smućke.
mojo
# 10.10.2018 ob 07:16
Janusa za trenerja, bi jih vse okol kepe.
božo1
# 10.10.2018 ob 06:25
Sem prebral in slišal Ilićića in bi rekel, vsaka mu čast. To je povedano in mišljeno zrelo, pošteno in odgovorno. To nekaj s Kamplom ali Oblakom "od zadaj" je za mene tako, da ta dva prekrižam za državno moštvo. Z golmani pa je nekaj težav, enemu, se zdi, je nekaj stopilo v glavo, drugi je rezerva v svojem moštvu. Trenutno in že nekaj časa najboljši Samir, ne vem zakaj se je odpovedal, noben greh pa nebi bil, da se pokliče med vrata drugi najboljši, pravi borec, ki je po mojem starosta Jasmin Handanović.
crusty
# 09.10.2018 ob 22:42
Ne ne,kampl,oblak,krhin so klan skupi,se iz mlade☺,no Lazo manjka !!
šešerko
# 09.10.2018 ob 19:20
alojz

Glej Vasja rabi samo enega super pomočnika za taktiko in pomoč pri izboru, recimo Miklavič ki je naredil 90% dela Keku. Imaš prav, karakter in kondicijo prinesejo iz kluba
piatim69
# 09.10.2018 ob 18:16
lepo da je nekdo zraven zaradi sportnih ciljev...kao....kavcic je kot jaze zraven samo zarad fajn place...
tim007
# 09.10.2018 ob 16:37
Pa kaj ne znaš sestavit dva stavka ali kaj?
šešerko
# 09.10.2018 ob 16:01
očitno je Iličič začutil neko praznino in želi postati lider ekipe. On to po karakterju bolj težko, žal se bojim da je to bolj trenutna pomoč da se pokaže in skozi reprezentanco vrne na prejšnje pozicije.
šešerko
# 09.10.2018 ob 15:17
Regedit

res, glede tega pohvalno, ampak da sedaj soli pamet Oblaku pa tudi ni fer. Mogoče pa je vse iztrgano iz konteksta in ni bilo tako mišljeno
alojzr2
# 09.10.2018 ob 19:24
Tako bo. Miklavič in Bajc, vse dogovorjeno, mi smo prpravlen, Radenko požen. Fantje bodo trenirali telemark, da se bo kar kadilo.
slo.venec
# 10.10.2018 ob 09:05
Iličiću, bježi tamo, odakle si došao. Ne trebaš nam.
On ni nič posebnega. Če nimamo drugega na voljo kot poraze, potem bom vseeno gledal, če bodo v reprezentanci samo Slovenci in noben ić.
torcida_ce
# 09.10.2018 ob 21:49
Jojo je imel jajca in poštenje da razčisti stvari s Katancem in ni simuliral. Mi smo se pa zaradi krampla odrekli Cesarju, resničnemo borcu za domovino, in se priklonili nemčurju.
torcida_ce
# 09.10.2018 ob 20:20
Zanimivo. V bolnem umu povprečnega slo navijača so negativci tisti, ki igrajo in pozitivci tisti, ki simulirajo poškodbe.
Ista kolaborantska mentaliteta kot se je pri nekaterih pokazala že leta 41.
Kazalo