Pep Guardiola je dejal, da se ne spomni, da bi Jose Mourinho, ko je bil v 90. letih prejšnjega stoletja pomočnik trenerja pri Barceloni, kazal velik trenerski potencial.
Pep Guardiola je dejal, da se ne spomni, da bi Jose Mourinho, ko je bil v 90. letih prejšnjega stoletja pomočnik trenerja pri Barceloni, kazal velik trenerski potencial. "Če bi ga, bi šel k predsedniku in mu dejal, naj ga obdrži v klubu," je pojasnil Guardiola. Foto: EPA
Jose Mourinho
Jose Mourinho bo naredil vse, da bo Inter zaigral v prvem finalu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja po letu 1972. Foto: EPA
Pep Guardiola
Trener Barcelone Pep Guardiola in Xavi na enem od zadnjih treningov pred sredino tekmo. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović in Lionel Messi
Usoda Barcelone bo v veliki meri odvisna od dvojca Zlatan Ibrahimović - Lionel Messi. Foto: EPA
Mario Balotelli
Mario Balotelli se po tekmi suspenza vrača v moštvo Interja, v katerem pa ne bo kaznovanega Dejana Stankoviča. Foto: EPA

Inter na Camp Nou prihaja z lepo prednostjo 3:1, kar za branilca naslova Barcelono pomeni le eno - napad od prve minute naprej. "Osvojiti žogo, krožiti z njo in napadati kolikor se le da - to bomo poskušali storiti. Igrali bomo najboljši možen nogomet in skušali izločiti eno najmočnejših ekip v Evropi," je preprost, a logičen načrt razkril trener Barcelone Pep Guardiola.

Podobno razmišlja tudisteber Barcine obrambe Gerard Pique: "Moramo biti ambiciozni in zabiti čim več golov. Prednost 2:0 ni dovolj, saj bi ob doseženem zadetku napredoval Inter." Piqueju bo družbo v sredini obrambe delal Gabriel Milito, saj je kapetan Carles Puyol kaznovan.

"Hočemo, da igralci Interja zasovražijo službo"
Pique je bil poleg Pedra strelec ob novembrski zmagi 2:0 nad Interjem v skupinskem delu. Ponovitev takratnega razpleta bi "blaugrano" peljala v finale. 192 cm visoki branilec računa tudi na veliko pomoč skoraj 100.00 navijačev. "Navijači so prepričani, da nam lahko uspe. Želim si, da bi videl takšen Camp Nou kot še nikoli do zdaj. Hočemo, da bi igralci Interja na tej tekmi zasovražili svoje službe."

Stuttgart in Arsenal dobila 4 gole
Katalonci so na zadnjih dveh evropskih domačih tekmah tako Stuttgartu (4:0) kot tudi Arsenalu (4:1) zabili po 4 gole. Kar 6 od skupno 8 zadetkov je dosegel Lionel Messi. Argentinskega virtuoza je Inter na prvi tekmi z odličnim sodelovanjem vezistov in obrambnih igralcev dobro ustavil. Na Camp Nouu bo ta naloga najbrž težja.

Mourinho bo tvegal s Sneijderjem
A ne nemogoča za stratega, kot je Interjev Jose Mourinho, ki ima priložnost, da po Chelseaju izloči še en svoj nekdanji klub. Portugalec se je pri Barceloni skrivnosti nogometa učil kot pomočnik Bobbyja Robsona in Louisa van Gaala. Mourinhu nekaj skrbi povzroča poškodba stegna enega ključnih mož v tej sezoni Wesleyja Sneijderja, ki jo je staknil na prvenstveni tekmi z Atalanto (3:1).

"Mi sanjamo finale, Barcelona je z njim obsedena"
"Sneijder bo nared. Videli bomo, če bo sposoben igrati vso tekmo stoodstotno, a začel bo. Moram tvegati. Nisem zlahka sprejel te odločitve, saj je pred nami še nekaj pomembnih tekem," je dejal Mourinho in nadaljeval, da njegovi varovanci sanjajo finale, medtem ko so Barcelonini igralci obsedeni z njim, kar je razlika. "Sanje so bolj čiste kot obsesija. Sanje so povezane s ponosom," je bil filozofski Mourinho.

"Gre za zgodovinsko tekmo. Moramo dati vse od sebe," se velike priložnosti zaveda Romun Cristian Chivu, ki je proti Atalanti dosegel izjemen gol, svojega prvega po treh letih.

Barcelona je v sezonah 1993/1994 in 1999/2000 proti kijevskemu Dinamu oziroma Chelseaju v izločilnih bojih prvo tekmo izgubila s 3:1, nato pa napredovala po zmagah s 4:1 in 5:1. V tretje gre rado ...

LIGA PRVAKOV

POLFINALE, povratni tekmi

Lyon - BAYERN 0:3 (0:1) 0:1
43.051; Olić 26., 67, 78.

Sreda ob 20.45:
BARCELONA - INTER 1:3

Verjetni postavi

Barcelona: Valdes, Alves, Pique, G. Milito, Abidal, Xavi, Toure, Busquets, Messi, Ibrahimović, Pedro.

Inter: Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Cambiasso, Motta, Muntari, Pandev, Eto'o, D. Milito.

Sodnik: Frank DE BLEECKERE (Belgija)

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.

Finale bo 22. maja v Madridu.