Kapetan Reala Sergio Ramos je znova dokazal, da je mojster igre z glavo. Ramos je z dvema goloma v petih minutah poskrbel za preobrat v Neaplju. Foto: Reuters
Kapetan Reala Sergio Ramos je znova dokazal, da je mojster igre z glavo. Ramos je z dvema goloma v petih minutah poskrbel za preobrat v Neaplju. Foto: Reuters
Lorenzo Insigne in Dries Mertens
Lorenzo Insigne in Dries Mertens proslavljata vodilni gol Napolija. Foto: Reuters
Theo Walcott
Theo Walcott je Arsenal povedel v vodstvo. Foto: Reuters
Arjen Robben
Arjen Robben je dosegel zmagoviti zadetek Bayerna v Londonu, pozneje pa je dotolčenemu Arsenalu dva zabil še Arturo Vidal (desno). Bayern se je šestič zapored uvrstil v četrtfinale. Foto: Reuters
Laurent Koscielny
V 53. minuti je bil po dvoboju z Robertom Lewandowskim izključen kapetan Arsenala Laurent Koscielny, ki je najprej prejel rumeni karton, po ugovarjanju pa še rdečega. To je bil začetek potopa topničarjev na stadionu Emirates. Foto: Reuters

Madridčani so tako kot na stadionu Santiago Bernabeu tudi pred 55.000 gledalci na Sao Paolu v Neaplju slavili s 3:1.

Podobno so Münchenčani v Londonu "ponovili" vajo z Allianz Arene in topničarje razbili s 5:1. Arsenal je pri vodstvu z 1:0 v 53. minuti ostal brez izključenega Laurenta Koscielnyja.

Hamšik in Mertens izigrala obrambo Reala
Na tekmi v Neaplju so domači na začetku pričakovano pritisnili proti vratom Reala. Napoli je terensko premoč kronal v 24. minuti, ko je Marek Hamšik na levi strani lepo podal do vtekajočega Driesa Mertensa, ta pa je nato z diagonalnim strelom v "malo mrežico" matiral Keylorja Navasa.

Ronaldo stresel vratnico
Real je bil v 28. minuti blizu izenačenja. Cristiano Ronaldo se je v protinapadu prebil pred vratarja Pepeja Reino, nato pa sprožil z desne strani, a mu je veselje preprečila vratnica.

Tudi Mertensa ustavila vratnica
Na drugi strani je tudi Real rešila vratnica. V 37. minuti se je namreč do žoge v kazenskem prostoru gostov dokopal Mertens in sprožil iz obrata. Žoga se je od zunanjega dela leve vratnice odbila nazaj v polje. Napoli je še naprej pritiskal, a se je Real uspešno branil.

Kroos in Ramos zrežirala preobrat
Gostje so drugi polčas začeli precej agresivneje in v 51. minuti prišli do zadetka. Iz kota je podal Toni Kroos, pred vrati pa je bil z glavo najspretnejši Sergio Ramos. Naveza Kroos-Ramos je pet minut pozneje "ponovila" vajo, le da z desne strani. Kroos je podal iz kota, Ramos je bil spet najvišji v kazenskem prostoru, na smolo domačih pa je žoga po strelu kapetana Reala zadela še Mertensa in končala za hrbtom Reine.

Morata postavil piko na i
Srečanje je bilo s tem odločeno. Real je v nadaljevanju brez težav nadziral položaj na zelenici. Za piko na i je v 91. minuti poskrbel Alvaro Morata, ki je bil na pravem mestu po strelu Ronalda in obrambi Reine. Morata je odbito žogo z nekaj metrov poslal v mrežo za 3:1. Še končna statistika: posest žoge 51:49 za Napoli, streli v okvir vrat pa 5:4 za Real.

Slalom Walcotta za vodstvo Arsenala
Na drugi tekmi dneva je Arsenal povedel v 20. minuti. Theo Walcott se je po desni strani prebil v kazenski prostor Bayerna, pri čemer je ušel trem igralcem, nato pa je silovito za prvo vratnico sprožil pod prečko Manuela Neuerja, ki bi morda lahko posredoval bolje, saj mu je žoga ušla v mrežo med rokama. Topničarji so bili tudi v nadaljevanju pričakovano dejavnejši, skušali so zabiti še drugi gol, ki bi tekmi prinesel dodatno dinamiko, medtem ko so Münchenčani bolj ali manj prežali na protinapade. Varovanci Carla Ancelottija niso resneje ogrozili vrat Davida Ospine.

Koscielny izključen, Lewandowski v polno
V 50. minuti je Mats Hummels zatresel domačo mrežo, a je bil v očitnem ofsajdu, zato gol upravičeno ni bil priznan. Malo pozneje pa vendarle zadetek za Bayern. Robert Lewandowski je v dvoboju z Laurentom Koscielnyjem "hitro" padel, grški sodnik Sidiropoulos pa je pokazal na belo točko. Ob tem je Koscielny prejel rumeni karton, v nadaljevanju zaradi ugovarjanja še enega, tako da je moral v 53. minuti z igrišča. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Lewandowski sam.

Robben kaznoval napako Arsenala
Bayern je v 68. minuti izkoristil prednost igralca več. Vratar Arsenala Ospina je žogo slabo izbil, nato so slabo posredovali še njegovi soigralci, tako da je do nje prišel Arjen Robben in s strelom po tleh zatresel mrežo.

Goli Vidala in Coste dotolkli topničarje
Bavarci se niso zadovoljili le z zmago, ampak so v nadaljevanju dotolkli tekmece. V 78. minuti je tako Douglas Costa s strelom z roba kazenskega prostora v "malo mrežico" zaključil protinapad, malo pozneje pa je protinapad z lobom zaključil še Arturo Vidal za 4:1. Čilenec je nato v 86. minuti po podaji Coste iz bližine še petič matiral "razpadlo" obrambo Arsenala. Še končna statistika: posest žoge 58:42, streli v okvir vrat 2:7 - oboje v korist Bayerna.

OSMINA FINALA, povratne tekme

Napoli - REAL MADRID 1:3 (1:0) 1:3
55.000; Mertens 24.; Ramos 51., 57., Morata 91.

Napoli: Reina, Hysaj, Raul Albiol, Koulibaly, Ghoulam, Diawara , Allan (56./Rog), Hamšik (75./Zielinski), Jose Callejon, Mertens, Insigne (70./Milik).

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modrić (80./Isco), Bale (68./Vazquez), Benzema (77./Morata), Ronaldo.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)


Arsenal - BAYERN 1:5 (1:0) 1:5
50.000; Walcott 20.; Lewandowski 55./11-m, Robben 68., Costa 78., Vidal 80., 86.
: Koscielny 53./Arsenal

Arsenal: Ospina, Bellerin, Mustafi, Koscielny , Monreal, Ramsey (72./Coquelin), Xhaka , Oxlade-Chamberlain , Walcott , Sanchez (73./Perez), Giroud (72./Özil).

Bayern: Neuer, Alaba , Hummels, Javi Martinez , Rafinha, Alcantara (79./Sanches), Xabi Alonso, Vidal, Ribery (79./Sanches), Robben (71./Costa), Lewandowski.

Sodnik: Anastasios Sidiropoulos (Grčija)


Sreda ob 20.45:
BORUSSIA DORTMUND - BENFICA 0:1

BARCELONA - PARIS SG 0:4

Torek, 14. marca, ob 20.45:
JUVENTUS - PORTO 2:0

LEICESTER - SEVILLA 1:2

Sreda, 15. marca, ob 20.45:
MONACO - MANCHESTER CITY 3:5

ATLETICO MADRID - BAYER LEVERKUSEN 4:2
(Oblak; Kampl)

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem. Žreb četrtfinala bo 17. marca v Nyonu.