Jan Oblak je moral posredovati le enkrat. Foto: EPA
Jan Oblak je moral posredovati le enkrat. Foto: EPA
Gaston Pereiro
Gaston Pereiro je sredi drugega polčasa prejel drugi rumeni karton. Foto: EPA
Sergio Agüero
Sergio Agüero je po četrt ure poskrbel za vodstvo Cityja. Foto: Reuters
David Silva
David Silva je še pred odmorom povišal na 0:2. Foto: Reuters
Vitalij Bujalski
Vitalij Bujalski je vlil upanje Dinamu. Foto: EPA

V Eindhovnu sta ekipi prikazali disciplinirano predstavo, priložnosti je bilo malo. Španci so bili bližje zmagi, a jim ni uspelo izkoristiti prednosti igralca več, ko je Gaston Pereiro v 68. minuti prejel drugi rumeni karton. Jan Oblak v vratih colchonerosov ni imel veliko dela, edini strel v okvir vrat je suvereno dobil.
Le Pröpper ogrel dlani Oblaka
Atletico je imel prvo priložnost v 18. minuti, ko je strel Kokeja obranil Jeroen Zoet. Po pol ure igre je Antoine Griezmann prišel sam pred Zoeta, ki je izvrstno posredoval. Dve minuti pozneje so zagrozili tudi Nizozemci, do strela je prišel Davy Pröpper, izkazal pa se je Oblak.

Zadetek Godina upravičeno razveljavljen
V 62. minuti je Diego Godin po podaji iz kota z glavo zatresel mrežo, a je predtem napravil prekršek in zadetek ni veljal. Šest minut zatem je moral Gaston Pereiro z igrišča zaradi drugega rumenega kartona po prekršku nad Godinom. Španci so še močneje pritisnili, Diego Simeone je v igro poslal Fernanda Torresa in Angela Correo, ki sta si priigrala po eno priložnost, a nista bila natančna.
Atletico ni unovčil premoči (streli na vrata 5:12, v okvir 1:4, koti 1:10) in čez tri tedne ga čaka zahtevna naloga, saj niso zadeli na gostovanju.
Dolg odmor ni koristil Ukrajincem
Dinamo Kijev, ki se je v izločilne boje uvrstil prvič po letu 1999, ko ga je Bayern ustavil šele v polfinalu, je imel težko nalogo. Za ukrajinske prvake je bila to prva uradna tekma po dvoinpolmesečnem zimskem premoru. Manchester City je v polnem pogonu in to se je pokazalo tudi na olimpijskem stadionu v Kijevu.
Agüero umiril začetni napad Dinama
Gostitelji so pritisnili na začetku srečanja. V 4. minuti je Andrej Jarmolenko prišel do strela z desne strani, Joeju Hartu je žogo uspelo odbiti s konicami prstov, padla je na prečko in se odbila za vrata. Angleži so povedli po prvi resnejši akciji na polovici Ukrajincev po četrt ure igre. Po kotu je Yaya Toure z glavo podaljšal žogo do Sergia Agüera, ki je neoviran s petih metrov poslal žogo v mrežo z desnico.
Silva povišal prednost Cityja
Gostje so nato prevzeli pobudo. V 22. minuti je Agüero z desne strani za las meril mimo vrat. Pet minut pred koncem je Raheem Sterling lepo zaposlil Davida Silvo, ki je brez težav povišal na 0:2 ob neodločnem Domagoju Vidi.
Bujalski unovčil napako Otamendija
Po uri igre je Dinamo znižal na 1:2. Nicolas Otamendi je predložek Vide odbil naravnost na nogo Vitaliju Bujalskemu. Vezist je streljal z 20 metrov, Otamendi pa je spremenil smer žogi, ki je končala za hrbtom Harta.
Toure postavil piko na i
V 78. minuti so znova zagrozili gostje, vendar je strel Fernandinha končal v rokah vratarja Aleksandra Šovkovskega. Minuto zatem je Hart ustavil nov poskus Bujalskega, malce zatem pa je Toure iz bližine zgrešil z glavo. Napako je popravil v zadnji minuti srečanja, ko je bil natančen z roba kazenskega prostora z levico po dvojni podaji s Fernandinhom.
City bo v nedeljo na Wembleyju igral še finale ligaškega pokala proti Liverpoolu.

Osmina finala, prve tekme:
PSV EINDHOVEN - ATLETICO MADRID 0:0
RK: Pereiro 68./PSV

PSV Eindhoven: Zoet, Arias, Bruma, Moreno, Willems, Guardado ( 74./Hendrix), Pröpper, van Ginkel, Narsingh ( 65./Isimat Mirin), Pereiro , Locadia ( 86./Lestienne).

Atletico: Oblak, Juanfran, Savić , Godin, Filipe Luis, Saul Niguez ( 74./Correa), Gabi, Koke, O. Torres, Vietto ( 61./F. Torres), Griezmann.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)





DINAMO KIJEV - MANCHESTER CITY 1:3 (0:2)
Bujalski 59.; Agüero 15., Silva 40., Y. Toure 90.

Dinamo Kijev: Šovkovski, Danilo Silva ( 66./Makarenko), Dragović, Hačeridi, Vida, Ribalka, Garmaš ( 31./Miguel Veloso), Bujalski, Jarmolenko, Gonzalez, Teodorczyk.

Manchester City: Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Silva, Y. Toure, Sterling, Agüero ( 91./Iheanacho).

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

Povratni tekmi bosta 15. marca.




Že odigrano:
ARSENAL - BARCELONA 0:2 (0:0)
Messi 71., 83./11-m

JUVENTUS - BAYERN 2:2 (0:1)
Dybala 63., Sturaro 76.; Müller 43., Robben 55.

Povratni tekmi bosta 16. marca.




PARIS SG -
CHELSEA 2:1 (1:1)
Ibrahimović 39., Cavani 78.; Mikel 45.

BENFICA - ZENIT 1:0 (0:0)
Jonas 91.
RK: Criscito 90./Zenit

Povratni tekmi bosta 9. marca.


GENT - WOLFSBURG 2:3 (0:1)
Kums 80., Coulibaly 89.; Draxler 43., 54., Kruse 60.

ROMA - REAL MADRID 0:2 (0:0)
Ronaldo 57., Jese 86.

Povratni tekmi bosta 8. marca.