Darko Milanič si je lahko oddahnil, napredovanje namreč prinaša še vsaj štiri evropske tekme. V primeru vsaj ene skupne zmage v naslednjih dveh obračunih pomeni igranje najmanj v skupinskem delu Evropske lige. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Darko Milanič si je lahko oddahnil, napredovanje namreč prinaša še vsaj štiri evropske tekme. V primeru vsaj ene skupne zmage v naslednjih dveh obračunih pomeni igranje najmanj v skupinskem delu Evropske lige. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Mezga
Dejan Mezga je na povratni tekmi zabil dva gola. Foto: Sandi Fišer

Trener Darko Milanič po zmagi nad Dudelangom s 3:1 ni skrival zadovoljstva. Za Val 202 je povedal: "Popolnoma jasno je, da smo zadovoljni. Tekmec se je na obeh tekmah pokazal kot kvaliteten in čvrst. Mi smo imeli na obeh tekmah kar nekaj težav, a smo zmagali z visoko razliko in zasluženo napredujemo."

Mariborčane je pred nadaljevanjem sezone okrepil 33-letni vratar Jasmin Handanović. Več preberite TUKAJ.

Zapravili še nekaj lepih priložnosti
Slovenski prvaki so prvi polčas dobili z 1:0. Po lepi akciji je v 26. minuti v polno zadel Dejan Mezga. "Že pred prvim zadetkom smo imeli dve obetvni priložnosti, ki bi ju morda lahko bolje izpeljali. Nasprotnik je igral s štirimi, petimi igralci zelo visoko, zaradi česar so nam puščali veliko prostora. Tega smo se dobro zavedali in tudi izkoristili. Škoda ker nam že v prvem polčasu ni uspelo doseči še več zadetkov," je razložil Milanič.

Še kdo bi si zaslužil rdeči karton
Gostitelji so tekmo končali le z devetimi igralci, a trener Maribora opozarja, da bi rdečo kazen lahko dobil še kdo: "Na začetku tekme je eden od njihovih igralcev (Jean Philipp Caillet, op. a.) posredoval zelo grobo in bi si lahko zaslužil rdeči karton. Na našo srečo ta situacija iz prvega polčasa ni vplivala na razplet tekme."

Lažji nasprotnik vseeno prinaša pritisk
Ko je ples kroglic Mariboru prinesel prvaka iz Luksemburga, so se številni navijači oddahnili, a to ni veljalo za Milaniča: "Bili smo favoriti, zaradi tega položaja je bilo na trenutke res težko igrati. Vse razen napredovanja bi namreč pomenilo tragedijo. To so tekme, v katerih lahko trpiš veliko večji pritisk."

Milanič bo odpotoval v Banjaluko
Maribor se bo v 3. predkrogu pomeril z zmagovalcem obračuna Maccabi Haifa - Borac, skoraj zagotovo pa bodo to Izraelci, ki so prvo tekmo dobili s 5:1. "Zdaj se obračamo v prihodnost, najprej misli usmerjamo v domače prvenstvo, nato pa že v zbiranje informacij o našem naslednjem evropskem nasprotniku. To bo najbrž Maccabi, najbrž si bom povratno tekmo v Banjaluki ogledal v živo na stadionu. Do tekme bomo popolnoma pripravljeni. Prepričan sem, da je Maccabi izredno dobra ekipa," je razmišljanje končal trener slovenskih prvakov.

LIGA PRVAKOV, 2. PREDKROG, povratna tekma
Dudelange - MARIBOR 1:3 (0:1) 0:2 - izid prve tekme
1.152; Da Mota 54.; Mezga 26., 76./11-m, Berić 72.
: Caillet 75., Da Mota 76./Dudelange

Dudelange: Joubert; Rentmeister, Caillet , Tournut, Payal (62./Malget); Sanchez, Wiggers , Benzouien; Bensi (66./Gruszczynski), Da Mota ; Abdullei (80./Olle-Nicolle).

Maribor: Pridigar; Milec, Rajčević, Arghus , Mejač; Mezga, Filipović (60./Gabriel), Cvijanovič, Mertelj; Berić (79./Volaš), Velikonja (64./Tavares).

Sodnik: Marco Borg (Malta)