Darko Milanič je burno protestiral, ko je sodnik prekinil akcijo, iz katere je Aleš Mejač zatresel mrežo. Dodajmo, da je Zlatko Zahovič na klopi vse skupaj spremljal mirno. Športni direktor Maribora je ohranil mirne živce tudi po zadnjem sodnikovem žvižgu in na poti proti slačilnici zadržal Milaničevega pomočnika Saša Gajserja, ki je želel nekaj pripomniti sodniku. Sam mu je le pomolil roko in po rokovanju odšel naprej. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Darko Milanič je burno protestiral, ko je sodnik prekinil akcijo, iz katere je Aleš Mejač zatresel mrežo. Dodajmo, da je Zlatko Zahovič na klopi vse skupaj spremljal mirno. Športni direktor Maribora je ohranil mirne živce tudi po zadnjem sodnikovem žvižgu in na poti proti slačilnici zadržal Milaničevega pomočnika Saša Gajserja, ki je želel nekaj pripomniti sodniku. Sam mu je le pomolil roko in po rokovanju odšel naprej. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Jasmin Handanović
Jasmin Handanović: "Da bi upali na kaj, bi morali odigrati skoraj brez napake, kar je težko. Mislim, da smo v Zagrebu igrali bolje, ampak tu je bila drugačna tekma. Čakali so na protinapade, bolj so zgostili sredino in nam je bilo težje." Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Sammir
Milanič o Sammirju in Milanu Badlju: "Oba sta odlična igralca, v določenih trenutkih ju je težko napasti. Ni lahko delati pritiska na njiju. Želeli smo ga, a nam ni uspelo. Ko imata žogo, sta odlična, je pa tudi res, da ko je nimata, je druga pesem. Tega nismo znali izkoristiti." Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Agim Ibraimi
Agim Ibraimi, ki v torek zvečer ni blestel, danes praznuje 24. rojstni dan: "Zmagovalci tekme so naši navijači, ki so bili fantastični." Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Dve njegovi sporni odločitvi sta bili pomemben del tekme v Ljudskem vrtu, čeprav vijoličasti krivde za neuspeh niso iskali v njih. Toda kdo ve, kako bi se stvari na zelenici zasukale, če je v 12. minuti pred zadetkom Zagrebčanov žoga res zapustila igrišče in če 39-letni Andaluzijec, v lanski sezoni izbran za najboljšega sodnika v španski ligi, 20 minut pred koncem tekme ne bi zapisal prekrška, ampak pustil prednost in bi Aleš Mejač izenačil.

Zelo vznemirjen, a zadržan
Trener Darko Milanič se je natančnega komentarja sojenja vzdržal, čeprav je v njem očitno vrelo. "Verjemi, da bi bil na tvojem mestu tudi jaz tako vznemirjen, kot si ti. Ali pa še bolj. A imam takšno vlogo, da ne smem biti pretirano vznemirjen. Sem zelo vznemirjen, ampak se zadržim," je odgovoril na vprašanje televizijskega kolega Saše Jerkovića na novinarski konferenci, ali ga sojenje res ni nič razjezilo. Milanič pred panojem s slovitimi pokrovitelji najelitnejšega klubskega tekmovanja ni želel delati prevelikega "rompompoma": "Tu je takšen nivo, da mislim, da se boste strinjali s tem, kako reagiram. Kaj držim v sebi, je pa druga stvar."

Dogodkov ob golu Portugalca Tonela tedaj še ni videl na posnetku in jih tudi zato ni želel oceniti, je pa poudaril, da je Borbalan prehitro prekinil akcijo pri zadetku Mejača. Ob tem je še dodal, da je vedel, da bo sodnik ščitil napadalce, saj v Španiji ščitijo igro in že majhne dotike označijo za prekrške.


Handanović: Draga šola
Kakor koli že, ali je žoga pred zadetkom Dinama prečkala golavt črto ali ne, Milaniča je zmotilo predvsem ravnanje njegovih fantov pri tej akciji, za katero so že iz priprave na tekmo vedeli, da je lahko nevarna. "Včasih smo preveč navajeni mahati in zahtevati sodniško odločitev, ne pa igrati do konca. In to gre meni pošteno na živce, verjemite mi," je dejal v zelo resnem tonu. Vratar Jasmin Handanović je (pre)hitro dvignil roko in ni ohranil prepotrebne zbranosti, s katero bi morda lahko tudi preprečil zadetek. "Videl sem žogo zunaj, a dokler sodnik ne piska, ni konec akcije. Kaj naj rečem ... draga šola. Mislim, da smo kar vsi malo zastali pri tem," je povedal po tekmi. Tudi branilec Aleksander Rajčević je imel občutek, da je žoga prešla črto, a ravno stoodstotno tega ni mogel trditi.

Milanič je poleg pomanjkanja zbranosti in mirnosti pri ustvarjanju igralca več na robu kazenskega prostora obžaloval še, da Mariborčani niso bili najbolj sproščeni. Zadovoljen je bil z željo in voljo, manjkali pa sta predvsem natančnost in sproščenost v napadu - pri zaključnih strelih in podajah.
Pomembnost tekme naredila svoje
"Malce preveč smo silili, tako je težko priti do uspeha. Je pa to verjetno zaradi tega, ker je bila tekma tako pomembna. Na začetku tekme se je videlo, da si nekajkrat nismo upali podati naprej, da smo zamudili pravo priložnost. Mogoče nas je bilo malo strah napak, odgovornost je bila velika. To so tekme, v katerih moraš pokazati najboljše, kar lahko, drugače ti ne uspe. Je pa bilo tudi veliko dobrega, tekma bi se lahko obrnila tudi drugače," je pojasnil ter izrazil ponos na igralce in navijače. Ti so pripravili sijajno vzdušje, več kot dostojno tekmi, pred katero so ob čudovitem vijoličnem dekorju predvajali himno Lige prvakov. Našla se je tudi kakšna "karta več", saj so bili na stadionu zapolnjeni praktično vsi kotički.

Mejač: Še bomo pripeljali veselje v Ljudski vrt
Domači nogometaši so vsi po vrsti poudarjali, da jih je prejeti zadetek presekal, da so igrali proti zelo kakovostnemu tekmecu in da so marsikaj zapravili že na prvi tekmi v Zagrebu. "Nihče izmed nas si nima kaj očitati. Mislim, da smo se predstavili v dobri luči in lahko smo ponosni. Dinamo nas ni nadigral, enakopravno smo se kosali z njim in bili v določenih trenutkih tudi boljši," je razmišljal Mejač in nadaljeval: "Po tekmi smo vsi imeli občutek, da smo izgubili nekaj velikega. Bili smo zelo blizu, ne igraš vsak dan takšne tekme. Treba bo dati glavo gor, drago želimo prodati svojo kožo tudi v evropski ligi. S takšnimi ali še boljšimi igrami lahko zagrenimo življenje marsikomu in znova napolnimo stadion. Še bomo pripeljali veselje v Ljudski vrt."

Evropske lige pred začetkom evropske sezone v Mariboru niso na glas napovedovali, zdaj je njihov cilj v njej narediti več kot lani, ko so osvojili eno točko. Nekaj močnih ekip bo letos igralo tudi v tem tekmovanju, izstopata nekdanja evropska prvaka Inter in Liverpool. Handanović je že dejal, da si za tekmeca nedvomno želi prvega. Zaradi dvoboja z bratrancem Samirjem, najbrž pa tudi zato, ker je že od otroštva navijač njegovega mestnega tekmeca Milana. Žreb bo v petek v Monte Carlu.