Jan Oblak je v ponedeljek igrišče zapustil v 41. minuti. Atletico je najskromneje začel špansko prvenstvo, odkar ga vodi Diego Simeone. Po 15 krogih  je na šestem mestu, 12 točk za vodilnim Realom. Vse štiri poraze je doživel v zadnjih sedmih krogih. Foto: Reuters
Jan Oblak je v ponedeljek igrišče zapustil v 41. minuti. Atletico je najskromneje začel špansko prvenstvo, odkar ga vodi Diego Simeone. Po 15 krogih je na šestem mestu, 12 točk za vodilnim Realom. Vse štiri poraze je doživel v zadnjih sedmih krogih. Foto: Reuters
Kevin Kampl
Kevin Kampl se je že prejšnji mesec po poškodbi stopala na zelenice vrnil hitreje, kot je bilo sprva predvideno. Foto: Reuters
Benjamin Verbič
Benjamin Verbič je izpustil zadnji dve tekmi danskega prvenstva in srečanje Lige prvakov v Bruggeu. Foto: EPA

Po pisanju nekaterih dobro obveščenih španskih novinarjev bo odsoten od tri do štiri mesece.
Oblak je sinoči pet minut pred koncem prvega polčasa obležal v kazenskem prostoru po odbijanju predložka ob drugem zadetku Villarreala, ki je slavil zmago s 3:0. Držal se je za levo ramo in ob odhodu z zelenice potreboval pomoč fizioterapevta.
Kot so pokazali radiološki pregledi in magnetna resonanca v bolnišnici Fremap Majadahonda v Madridu, je Oblak ob izpahu rame utrpel t. i. Bankart lezijo, kar pomeni, da ima strgan sprednji del ramenske kapsule, kjer se sklepna ovojnica prirašča na del lopatice.

23-letni Škofjeločan je imel manjše težave z ramenom že pred nekaj tedni po reprezentančni tekmi proti Angliji.
Kot kaže, sta zanj izgubljeni srečanji osmine finala Lige prvakov proti Bayerju iz Leverkusna, ki bosta 21. februarja in 15. marca. Prav proti Bayerju je pred dvema letoma zagrabil priložnost po poškodbi moštvenega kolega Miguela Angela Moye in bil od tedaj "zabetoniran" v vratih Atletica.
Če se bodo izpolnile napovedi o večmesečnem prisilnem počitku, ne bo mogel braniti niti za Slovenijo v kvalifikacijah za SP na Škotskem, kjer bodo varovanci Srečka Katanca gostovali 26. marca. Drugi slovenski vratar je trenutno Vid Belec. Mariborčan je bil v zadnjih mesecih pri Carpiju v italijanski drugi ligi večinoma rezervist, po poškodbi Simoneja Colombija pa je pretekli konec tedna prvič to jesen branil na dveh tekmah zapored.
Kampl nima zlomljene koščice
Presenetljiva novica prihaja iz Nemčije. Ugledni Kicker namreč piše, da bi se Kevin Kampl kaj lahko na zelenice vrnil že v nedeljo na tekmi proti Ingolstadu, čeprav so prejšnji teden poročali, da bo odsoten do osem tednov. "Ne nosim več posebnega čevlja in ne hodim več z berglami," je Kickerju zaupal Kampl in v sredo dopoldne opravil prvi (samostojni) trening na travi. "Če ne bo kaj narobe, mislim, da bom v nedeljo na igrišču," je dodal 26-letni slovenski reprezentant.

Potem ko je pred tednom dni kazalo, da ima Kampl zlomljeno koščico v srednjem delu desnega stopala, je ta zdaj pojasnil, da v resnici ne gre za zlom, ampak že v otroštvu nepravilno zaraslo kost, v kateri se je po močnem udarcu nabrala voda. Zaradi tega je Kampl tudi čutil bolečine.

Vezist Bayerja je v zadnjih dneh sicer polnil tudi rumene stolpce nemških časopisov. V noči na petek ga je fotograf Bilda zalotil v neki diskoteki v Düsseldorfu med plesom s posebnim čevljem. Vodstvo Bayerja ga je kaznovalo z 10.000 evri. "S Kevinom smo se pogovorili. Naredil je napako, a tega ne želimo dramatizirati. Dobil je manjšo kazen," je povedal športni direktor kluba Rudi Völler.

"Res je, bili smo zunaj. Seveda je zelo nesrečno izpadlo, ker sem bil tam s tem čevljem. Toda tudi jaz sem samo človek in stojim za tem, kar počnem," je dejal Kampl.
Na operacijo tudi Verbič
Trenutno je med slovenskimi reprezentanti še nekaj poškodovanih. Benjamin Verbič in Andraž Šporar sta morala v preteklem tednu izpustiti zadnjo tekmo Lige prvakov in srečanje v domačem prvenstvu. Prvi bo moral zaradi težav s trebušno steno celo na operacijo in bo z zelenic odsoten mesec in pol, napadalec Basla pa čuti bolečine v mišici. Že dalj časa počivata Matic Črnic in Milivoje Novaković, pred dobrim tednom sta se lažje poškodovala Aljaž Struna in Gregor Sikošek.

Za pozitivni novici sta konec tedna poskrbela Robert Berić in Dejan Trajkovski. Krčan je po poškodbi stegenske mišice v nedeljo igral zadnjih 20 minut za St. Etienne, počival je vse od 3. novembra. Trajkovski je po zlomu ključnice 11. novembra na Malti v nedeljo prvič sedel na klopi Twenteja in videl zmago svojih soigralcev z 1:0 nad Ajaxom, pri čemer so zadetek dosegli z 11-metrovke v 92. minuti.
Peti gol Matavža, šesti Dedića
Poleg Jasmina Kurtića in Valterja Birse v italijanskem prvenstvu (več tukaj) sta se med strelce vpisala še nekdanja reprezentanta Tim Matavž in Zlatko Dedić. Matavž je v nemški drugi ligi ob zmagi Nürnberga na gostovanju pri Fortuni Düsseldorf z 0:2 v 66. minuti s 16 metrov postavil končni izid, dosegel je peti zadetek v tej sezoni. Dedić je z edinim golom na tekmi v 72. minuti odločil srečanje Preussen Münster - Paderborn v tretji ligi. Paderborn, ki je Münstru zadal prvi poraz po štirih zaporednih zmagah, je na lestvici na 17. mestu. Koprčan ima v statistiki skupaj šest zadetkov.

Povzetek tekme Villarreal - Atletico Madrid (3:0) - ogled v Youtubu

Povzetek tekme Atalanta - Udinese (1:3)

Povzetek tekme Palermo - Chievo (0:2)




NOGOMETNA REPREZENTANCA selektorja Srečka Katanca za tekmi z Malto in Poljsko (27)
Ime, priimekKlub (država)TekmaIgralni čas (ocena)Podrobnosti
VRATARJI (3)
Vid BelecCarpi (ITA II)Carpi - Ternana 1:1vso tekmobranil tretjič v tej sezoni, prvič dve tekmi zapored
Jan KoprivecAnorthosis Famagusta (CIP)APOEL - Anorthosis 2:1

vso tekmo

/
Jan OblakAtletico Madrid (ŠPA)

Bayern - Atletico Madrid 1:0 (LP);
Villarreal - Atletico Madrid 3:0

vso tekmo (6,3);
41' (5,0)

3 obrambe;
najslabše ocenjeni igralec tekme, 1 obramba

BRANILCI (9)
Boštjan Cesar (c)Chievo (ITA)

Palermo - Chievo 0:2

/

na klopi

Antonio Delamea MlinarOlimpija (SLO)

Olimpija - Krško 1:1

vso tekmo

v 87' - 3. karton

Bojan JokićVillarreal (ŠPA)Villarreal - Steaua 2:1 (EL); Villarreal - Atletico Madrid 3:0
-

ni prijavljen za igranje v La Ligi + poškodovan (zlomljen prst)

Boban JovićWisla Krakov (POL)

Wisla - Cracovia 1:1

73' (1:1)napaka pri izenačujočem zadetku Cracovie v 71', ko je slabo izbil žogo in podal naravnost na nogo strelcu; dan pred tekmo zaradi vročine ni treniral
Miha Mevlja
Rostov (RUS)PSV - Rostov 0:0 (LP)vso tekmo (8,0)najbolje ocenjeni igralec tekme, 6 dobljenih dvobojev, podaje 17/28 (61 %); v ruskem prvenstvu konec jesenskega dela - 7. mesto
Miral SamardžićHenan Jianye (KIT)

*konec prvenstva*

/13. mesto v 16-članski Super ligi
Gregor SikošekLuka Koper (SLO)Rudar - Luka Koper 2:2 /poškodovan
Nejc Skubic
Konyaspor (TUR)

Konyaspor - Gent 0:1 (EL);
Konyaspor - Kayserispor 1:0

vso tekmo (7,1);
vso tekmo (7,2)

najbolje ocenjeni igralec Konyasporja, podaje 25/33 (76 %);
podaje 26/33 (79 %), 2 skoka
Dejan Trajkovski Twente (NIZ)Twente - Ajax 1:0/na klopi, prvič v ekipi po poškodbi ključnice 11. novembra na Malti
VEZISTI (10)
Valter BirsaChievo (ITA)Palermo - Chievo 0:2vso tekmo (7,7)najbolje ocenjeni igralec tekme, v 14' za 0:1 - 4. zadetek, 1 strel, podaje 31/35 (89 %), 2 skoka
Matic ČrnicRijeka (HRV)Split - Rijeka 0:2/poškodovan (meniskus)
Kevin KamplBayer Leverkusen (NEM)

Leverkusen - Monaco 3:0 (LP);
Schalke - Leverkusen 0:1

/;
/

poškodovan (desno stopalo)

Rene KrhinGranada (ŠPA)

Malaga - Granada 1:1

/

zunaj ekipe

Rok KronaveterOlimpija (SLO)Olimpija - Krško 1:1 68' (1:1)/
Jasmin KurtićAtalanta (ITA)Atalanta - Udinese 1:377' (1:2) (7,5)
drugi najbolje ocenjeni igralec Atalante, v 47' za 1:1 - 5. zadetek, 4 streli, prečka v 20', podaje 37/42 (88 %), 2 dobljena dvoboja
Nik OmladičEintracht Braunschweig (NEM II)Braunschweig - Arminia Bielefeld 3:264' (2:1) (6,6)

2 strela, podaje 15/25 (60 %), 2 skoka

Aleks PihlerMaribor (SLO)Domžale - Maribor 3:269' (2:2)

v 38' - 3. karton

Benjamin Verbič
Köbenhavn (DAN)

Club Brugge - Köbenhavn 0:2 (LP);
Aarhus - Köbenhavn 0:1

/;
/
poškodovan (trebušna stena)
Miha ZajcOlimpija (SLO)Olimpija - Krško 1:1vso tekmo v 12' za 1:0 - 7. zadetek
NAPADALCI (5)
Robert BerićSt. Etienne (FRA)

Anderlecht - St. Etienne 2:3 (EL);
St. Etienne - Guingamp 1:0

/;
70' (1:0) (6,1)

zunaj ekipe;
brez strela, podaje 4/6 (67 %), 1 skok, vrnitev po poškodbi stegenske mišice 3. novembra

Roman BezjakDarmstadt (NEM)Freiburg - Darmstadt 1:0 81' (0:0) (6,0)

1 strel, podaje 1/3, 1 skok

Josip IličićFiorentina (ITA)

Qarabag - Fiorentina 1:2 (EL);
Fiorentina - Sassuolo 2:1

/;
69' (2:0) (6,4)


na klopi;
3 streli, podaje 14/19 (74 %)
Milivoje NovakovićMaribor (SLO)Domžale - Maribor 3:2/

poškodovan (zlom dela kosti pri gležnju)

Andraž Šporar Basel (ŠVI)Basel - Arsenal 1:4 (LP);
Basel - St. Gallen 1:0

/;
/

poškodovan (bolečine v mišici)


V tabelo so za igralnim časom dodane ocene statističnega portala WhoScored.

Ocene so decimalne od 1 do 10 po študijskem sistemu, izhodišče pa znaša 6,0. Vrednosti se določajo na podlagi dogodkov in dejavnosti nogometaša (od golov, ključnih podaj, podaj, preigravanj do posredovanj in napak ter kazni). WhoScored pokriva 15 svetovnih lig in obe evropski tekmovanji. Pri opombah o najvišji ali najnižji oceni se ne upoštevajo rezervisti.