Viole so na dveh gostovanjih v Stožicah polomile čez 500 stolov. V Ljudskem vrtu se bodo bržkone
Viole so na dveh gostovanjih v Stožicah polomile čez 500 stolov. V Ljudskem vrtu se bodo bržkone "lepše" obnašale. Foto: BoBo
Večni derbi znova postregel z nasiljem

Enajsterica, stara med 18 in 42 let, je ovadena zaradi utemeljenega suma napada na uradno osebo, ki opravlja naloge varnosti, za kar je po kazenskem zakoniku Republike Slovenije (300. člen) zagrožena kazen med šestimi meseci in petimi leti zapora.

Stari znanci policije
Sedem osumljenih je bilo v preteklosti že obravnavanih za kazniva dejanja z elementi nasilja, pet od teh pa je sodišče že obravnavalo za nasilna kazniva dejanja na športnih prireditvah. Podane so bile tudi kazenske ovadbe zoper enajstih oseb zaradi suma storitve kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje poškodovanja premoženja večje vrednosti. Za tovrstno dejanje je zagrožena zaporna kazen do dveh let.

Devet policistov poškodovanih
28. avgusta so se največji izgredi začeli dobrih deset minut pred koncem tekme, ko so mariborski navijači Viole zažgale stol. Zato so na tribuni ob zaščiti policistov najprej posredovali gasilci, vendar so tedaj navijači začeli lomiti stole in jih metati proti policistom. Pri tem je bilo poškodovanih devet policistov. Viole so polomile 220 stolov, navijači Olimpije Green Dragonsi pa 100. Skupna škoda je bila ocenjena na 25.000 evrov. Policisti so opozorili, da so varnostniki slabo pregledali navijače, saj so ti na tribune prineseli nevarne predmete.

Prenos nedeljskega derbija na TVS 2 in na MMC
Boljši pregled bo potrebno opraviti v nedeljo, ko se bosta Maribor in Olimpija pomerila v Ljudskem vrtu. Derbi se bo začel ob 18.00, tudi s prenosom na TVS 2 in na MMC-ju.

Večni derbi znova postregel z nasiljem