Športni direktor Kopra Andrej Poljšak z najnovejšima okrepitvama: Matej Palčič (desno) in Marko Vukelič (levo). Foto: Sladžan Bacio
Športni direktor Kopra Andrej Poljšak z najnovejšima okrepitvama: Matej Palčič (desno) in Marko Vukelič (levo). Foto: Sladžan Bacio
Novi pomočnik trenerja Kopra Alen Ščulac (levo) v pogovoru z primorskim novinarjem Rokom Maverjem (desno).
Alen Ščulac bo pomagal povratniku na trenersko klop Kopra Vladu Badžimu. Foto: Sladžan Bacio

Oba sta stara znanca koprskega nogometa, podpisala pa sta dveletni pogodbi. Ekipo bosta prvič vodila na zadnji tekmi letošnje Prve lige si prihodnjo nedeljo v Lendavi. Nedžad Okčić, ki je sedel na klop prejšnji mesec po odhodu Primoža Glihe, bo znova zasedel mesto vodje koprske mladinske šole.

"Cilj, da bodo stroko vodili domači ljudje, je tako izpolnjen," je dejal vodilni človek kluba Ante Guberac. Za športnega direktorja je bil marca imenovan Andrej Poljšak.

Začetek priprav na novo sezono že 13. junija
Badžim je v prvoligaškem nogometu nazadnje deloval pri Domžalah, ki jih je po letu vodenja zapustil decembra 2009. Predtem je bil dobro leto in pol trener Kopra, s katerim je v sezoni 2006/07 osvojil Pokal Hervis.

V klubu so pojasnili, da bodo do začetka prihodnjega prvenstva sklicali skupščino in tudi formalno izbrali novo vodstvo kluba. Badžim je dejal, da bodo treninge začeli 13. junija, saj bodo sezono odprli s kvalifikacijami za Evropsko ligo že 30. junija.

Iz kluba so še sporočili, da sta triletni pogodbi podpisala mladinca Matej Palčič in Marko Vukelič.