Gregor Bajde, doma iz Spodnjega Hotiča pri Litiji, bo celjski dres zamenjal za mariborskega. Foto: www.alesfevzer.com
Gregor Bajde, doma iz Spodnjega Hotiča pri Litiji, bo celjski dres zamenjal za mariborskega. Foto: www.alesfevzer.com

Kakšna je odškodnina, ni znano, neuradno pa naj bi znašala do pol milijona evrov. "Okrepili smo se v napadu. Gregor je sicer nazadnje v Celju igral v vlogi ofenzivno usmerjenega zveznega igralca, mi pa ocenjujemo, da je napadalec. Prepričan sem, da se bo odlično znašel v Mariboru," je pojasnil športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič.

Mariborski nogometaši so danes opoldne odpotovali v Astano, kjer jih v sredo čaka povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Bajde z ekipo ni odpotoval, trener Ante Šimundža pa je doma pustil tudi Daliborja Volaša in Aleša Mejača.

Bajde, ki je leta 2012 v Celje prišel iz Interblocka, v celjskem dresu pa je zbral 78 ligaških nastopov in dosegel dvanajst zadetkov. Ves čas je bil član mlajših selekcij slovenske reprezentance: "Vse se je odvilo na hitro, vesel sem, da sta se kluba dogovorila o sodelovanju. Zavedam se, da sem prišel v največji slovenski klub, kjer je velika konkurenca. Zdaj je vse odvisno od mene, trudil se bom, da bi si priboril priložnost za igro."

Zadovoljni so tudi v celjskem klubu, kjer jim je po rekordnem prestopu Benjamina Verbiča (okrepil je Köbenhavn) zdaj uspelo še dodatno napolniti blagajno. "Vesel sem zanj, saj je s prestopom v Maribor napravil velik korak v karieri. Prav tako pomeni ta prestop še eno potrditev naše strategije uveljavljanja mladih nogometašev, saj je pred tremi leti v Celje prišel kot mlad in neuveljavljen potencial," je komentiral športni direktor Celja Ambrož Kranjc.