Igor Barišić: Vemo, kaj delamo, a ne gre čez noč. Foto: www.alesfevzer.com
Igor Barišić: Vemo, kaj delamo, a ne gre čez noč. Foto: www.alesfevzer.com

"Savo Milošević je na sodišču, mislim, da se bomo tudi dogovorili, sam z njim osebno nimam težav. Dino Skender ne toži kluba, z njim se bomo dogovorili, kolikor vem, je svoje delo opravil korektno. Robert Prosinečki pa je imel odpovedni rok in dobil plačano do tega datuma," je povedal Barišić.

Ne razume, zakaj tako sovraštvo

Barišić je zanikal kakršne koli nepravilnosti in dodal, da jim nobena od nogometnih zvez do zdaj ni poslala niti opomina. "Situacija v klubu je dobra, nič ni negativnega, moram pa reči, da me motijo nekatere stvari pri medijih. Nimam težav, da nas kritizirate, ne razumem pa, zakaj takšno sovraštvo, da potem jaz dobivam žaljivke in tudi grožnje s smrtjo zaradi nekaterih neresničnih stvari," je dejal Barišić.

Dobili niso niti enega opomina

Sorodna novica Riera: Videl sem preveč negativnih komentarjev

Poudaril je, da klub ni na prodaj in da informacije o prodaji ne držijo. "Klub ni na prodaj. Olimpija je največji klub v Sloveniji, negativa pa je neverjetna. Najhuje zame pa je to, da naj bi Olimpija izgubila ne vem koliko točk zaradi kazni Uefe. Lahko sprejmemo špekulacije, govorice, a s tem se povzroča škoda klubu. Mi smo se obrnili na NZS. Kot klub nismo dobili nobenega opomina, ne od NZS-ja, ne od Uefe in ne od Fife. Po mojem mnenju, če preti kazen v zasebnem življenju, greš na sodišče. Nismo dobili niti enega opomina, prihaja pa informacija, da izgubljamo točke. In to nekaj dni pred derbijem. To ni v redu," je nanizal Barišić.

Potem je na kratko povzel še delovanje novega vodstva, odkar je njegova ekipa prevzela vodenje. Poudaril je, da je bil klub pred letom dni pred bankrotom in je bila vprašljiva tudi licenca.

"Mi smo klub rešili in vložili svoja sredstva"

"Kot investitorji, novi lastniki smo najprej zaprli dolgove, ki jih nismo naredili mi, ampak nekdanje vodstvo. Mi smo ta klub rešili in vložili svoja sredstva. Klub je deset mesecev po uradnem prevzemu prvi na lestvici. Dejstvo je, da je Olimpijina akademija prva v Sloveniji. Tudi Riera ni padel z neba. Mi vemo, kaj delamo, a ne gre čez noč," je poudaril direktor kluba.

"Vse je bilo v redu. A tudi če ne bi bilo, ne bi takoj prišlo do odvzema točk. Ne vem, niti na Balkanu, kjer so veliko večje težave, v zadnjih 20 letih niso nikomur odvzeli točk. Sam sem v pogovorih z Uefo, imajo naša poročila, tako da je vse pod nadzorom," je o domnevni kazni Uefe še dejal Barišić.

O vložkih v klub pa je dejal, da proračun trenutno znaša štiri milijone evrov in pol ter da so v njegovi ekipi doslej vložili sedem ali osem milijonov evrov, natančnejših številk pa ni razkril.

Barišić poudaril, da ni dolgov, Olimpija pa ni na prodaj