Olimpijina obramba je bila do 12. kroga najboljša v ligi, potem pa jo je kar šestkrat matiral Bravo, ki je imel do zdaj najskromnejši napad. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpijina obramba je bila do 12. kroga najboljša v ligi, potem pa jo je kar šestkrat matiral Bravo, ki je imel do zdaj najskromnejši napad. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji, ki kljub blamaži na ljubljanskem derbiju ostajajo v zanesljivem vodstvu, so odigrali zelo slabo tekmo in klonili drugič v tej sezoni. Domača obramba je bila znova zanesljiva in je pokazala, zakaj je do zdaj poleg koprske prejela najmanj golov med prvoligaško druščino. Na drugi strani je Olimpija napravila ogromno defenzivnih napak, ki jih je Bravo znal kaznovati.

Po številnih luknjah v gostujoči obrambi so varovanci Dejana Grabića napolnili tekmečevo mrežo. Do zdaj je bil njihov napad najskromnejši v prvenstvu, saj so dali le osem golov, tokrat pa torej kar šest. Bravo je na 14. medsebojnem dvoboju tekmece iz prestolnice premagal četrtič, po juniju 2020 drugič s petimi goli razlike. Tedaj je bilo v Stožicah 5:0.

Martin Kramarič je zablestel s hat-trickom. V tej sezoni Prve lige je zdaj pri šestih zadetkih.  Foto: www.alesfevzer.com
Martin Kramarič je zablestel s hat-trickom. V tej sezoni Prve lige je zdaj pri šestih zadetkih. Foto: www.alesfevzer.com

Prvo večjo priložnost na tekmi si je priigrala Olimpija, toda v 20. minuti je z glavo po podaji Maria Kvesića za las zgrešil Mustafa Nukić. Na drugi strani se je takoj zatem lepa priložnost po poigravanju gostujoče obrambe ponudila Simonu Nsani, ki je bil z roba kazenskega nenatančen. 27. minuta je tekla, ko je Rui Pedro po Nukićevi podaji z leve strani udaril s prve, veselje pa mu je preprečil okvir vrat.

Kramarič s prvim hat-trickom v karieri potopil vodilno Olimpijo

Zaključek prvega dela je bil popolnoma v znamenju Brava, ki je v prvih 45 minutah dvakrat streljal v okvir Olimpijinih vrat in bil obakrat uspešen. Najprej je po veliki napaki Marcela Ratnika, ki je na prvem medsebojnem obračunu zadel za zmago zmajev, prvi gol v rumenem dresu dosegel Tamar Svetlin. Prestregel je žogo po slabi podaji sicer zelo obetavnega branilca, si izmenjal dvojno podajo z Luko Štorom, nato pa jo z natančnim strelom poslal v desni spodnji kot vratarja Denisa Pintola. V sodnikovem dodatku je Martin Kramarič z lepo izvedenim prostim strelom z 20 metrov povišal domačo prednost.

Olimpija je v tretji minuti drugega dela nevarno zapretila, ko se je na desni strani kazenskega prostora dobro znašel Svit Sešlar, toda zatresel je le zunanji del mreže. Takoj zatem je Pintol znova moral pobrati žogo iz svoje mreže, saj ga je, potem ko mu je žogo na rob kazenskega prostora oddal Štor, z natančnim plasiranim strelom ob levi vratnici matiral Kramarič. Tri minute pozneje so zmaji znižali zaostanek. Timi Max Elšnik je z desne strani podal pred vrata, kjer je iskal Nukića, toda pred njim je Nemanja Jakšić nespretno žogo poslal v lastno mrežo.

Toda kmalu je Bravo znova povišal prednost. 65. minuta je tekla, ko je Svetlin z leve strani v sredini kazenskega prostora našel Almina Kurtovića, ki mu je gostujoče obramba pustila veliko prostora, tako da je lahko neoviran žogo poslal za hrbet Pintola. Vse bolj luknjasto zadnjo vrsto Olimpije sta dve minuti pozneje lepo v protinapadu izigrala Nsana in Kramarič, ki je dosegel hat-trick. Še eno napako je minuto zatem kaznoval Nsana, ki je za končnih 6:1 dvignil žogo prek Pintola, potem ko se je sam znašel na desni strani.

Mura po preobratu prekinila zmagovito serijo Celja

Mirlind Daku je s svojim osmim prvenstvenim golom začel preobrat v Murski Soboti. Foto: www.alesfevzer.com
Mirlind Daku je s svojim osmim prvenstvenim golom začel preobrat v Murski Soboti. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so po petih zaporednih zmagah klonili pred Muro (3:1), ki je tokratne nasprotnike tretjič v nizu premagala na Fazaneriji. Moštvi sta zadržali tretjo oziroma peto mesto. Dve veliki priložnosti je imel v prvih 15 minutah Mihael Klepač, a se je dvakrat izkazal Matjaž Rozman. Na drugi strani so gostje v 16. minuti izkoristili svojo prvo priložnost. Aljoša Matko je po desni strani preigral tri domače nogometaše, poslal žogo v kazenski prostor. Klemen Mihelak je odbil, a le do Neneja Gbambleja, ki je žogo nastavil Denisu Popoviću, ta pa jo je za svoj prvi gol po vrnitvi v Celje s 15 m poslal pod prečko.

51. minuta je tekla, ko so Sobočani izenačili. Mrežo je zatresel Mirlind Daku, ki je preigral Rozmana. Sprva je bil dosojen prepovedan položaj, toda po posredovanju VAR-a je bil osmi zadetek prvega strelca Prve lige potrjen. 15 minut zatem so Celjani ostali z igralcem manj, saj je bil izključen Charles Ikwuemesi, ki je najprej dobil rumeni karton, nato pa zaradi aplavza sodniku še drugega in predčasno je moral v garderobo.

Številčno prednost so domači nogometaši unovčili v 71. minuti, Amar Beganović je žogo odvzel nepazljivemu Gbambleju na robu kazenskega prostora, nato pa jo med nogama Davida Zeca z diagonalnim strelom poslal za Rozmanov hrbet. Zmago Mure je v 93. minuti potrdil Martin Šroler, ki je žogo s 40 metrov poslal v prazno mrežo, potem ko je Rozman predtem ob prekinitvi šel v pomoč napadu pred nasprotnikova vrata.

Zadetki s tekme Mura – Celje

Prva liga Telemach, 12. krog

BRAVO – OLIMPIJA 6:1 (2:0)
1500; Svetlin 39., Kramarič 45., 49., 69., Kurtović 65., Nsana 70.; Jakšić 52./ag

Bravo: Lubej Fink, Križan, Jakšić (87./Trontelj), Milić (86./Španring), Kavčič, Nsana, Trdin, Kramarič, Kurtović (78./Maružin), Svetlin (86./Šaranić), Štor (78./Flakus Bosilj).

Olimpija: Pintol, Karamatić (75./Crnomarković), Estrada (64./Ziljkić), Ratnik, Lasickas (46./Aldair), Doffo (75./Gavrić), Elšnik, Kvesić, Rui Pedro (79./Samuel Pedro), Sešlar, Nukić

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


MURA – CELJE 3:1 (0:1)
1500; Daku 51., Beganović 71., Šroler 93.; Popović 16.
RK: Ikwuemesi 66./Celje

Mura: Mihelak, Kuzmić (71./Pucko), K. Cipot, Balažic, Beganović, Maruško (86./Sadriu), T. Cipot, Klepač (86./Kozar), Šroler, Kous (76./Shabanhaxhaj), Daku.

Celje: Rozman, Milić, Zec, Stojinović, Šporn, Vrbanec, Janjičić (61./Kouter), Popović (77./Matić), Matko, Gbamble (77./Bizjak), Ikwuemesi.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Ponedeljek ob 17.30:
KALCER RADOMLJE – GORICA

Sobotni tekmi:
CB24 TABOR SEZANA – DOMŽALE 1:1 (0:1)
400; El Afghani 82.; Barišić 45.

MARIBOR – KOPER 0:1 (0:0)
4600; Benedičič 88.
RK: Pridgar 80./Maribor

Lestvica:                             
OLIMPIJA            12 10 0 2 24:15 30
KOPER               12  8 0 4 19:10 24
CELJE               12  6 4 2 19:15 22
MARIBOR             12  5 2 5 21:18 17
MURA                12  4 5 3 20:19 17
DOMŽALE             12  3 5 4 17:18 14
BRAVO               12  4 1 7 14:11 13
KALCER RADOMLJE     11  2 4 5 10:20 10
GORICA              11  2 2 7  9:16  8
CB24 TABOR SEŽANA   12  1 5 6  9:20  8