Albertu Rieri gre v Celju vse po načrtih. Foto: www.alesfevzer.com
Albertu Rieri gre v Celju vse po načrtih. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so proti Radomljam odigrali morda najslabšo tekmo pod vodstvom Alberta Riere, a so se vseeno veselili polnega izkupička (1:0). Srečanje je v 32. minuti proti nekdaj svojim odločil Mark Zabukovnik. Grofi ne poznajo poraza v prvi ligi že 17 tekem zapored. Na svojem stadionu so se veselili šeste zmage zapored, gol razlika 10:0.

Sorodna novica Bravo porazil Olimpijo na mestnem derbiju; Celje nadaljuje zmagoviti niz

"Prvi polčas je bil dober, všeč mi je bilo, kako smo igrali in se držali načrta, ki smo si ga zadali pred tekmo. Ta je bil, da smo Kvesića prestavili v napad kot številko devet. To nam je prinašalo veliko prostora, da smo lahko enostavno igrali in kombinirali pred nasprotnikovim golom. V drugem polčasu smo stali preveč skupaj, premalo prostora smo si dali med seboj. S tem smo omogočili nasprotnika, da nas lažje pritisne in napade. Točno se zavedam, zakaj se nam je to zgodilo, to sem povedal tudi svojim fantom in tudi to, da bomo to na treningih odpravili oziroma trenirali ter izboljšali. Prevečkrat se nam dogaja, da zmagujemo na tekmi, končujemo pa jo brez posesti žoge," je za klubsko spletno stran povedal Riera.

Olimpija brez zmage v Šiški že skoraj štiri leta

Sorodna novica Koprčani z zadetkom Nkade sprožili žvižge in prižgali alarm v Ljudskem vrtu

Olimpija je na osmih prvenstvenih tekmah doživela tretji poraz. V Šiški je bil Bravo boljši s 4:2. Z novimi tremi točkami so Šiškarji le še točko za mestnim tekmecem. Olimpija ni Brava na njegovem stadionu premagala že skoraj štiri leta. Na zadnjih sedmih tekmah na stadionu Žak je Bravo zmagal petkrat, dve tekmi sta se končali z neodločenim izidom.

Moramo se zamisliti. V prvi četrtini smo izgubili že tri tekme, kar je dovolj za celotno sezono. Čas je, da nehamo delati napake. Če želimo biti prvaki, si tega ne smemo dovoliti. Vsako tekmo podarjamo gole. Nasprotniku ni treba narediti ničesar, samo čaka na našo napako in doseže gol. To moramo popraviti,” je povedal trener Olimpije Joao Henriques.

Ko prideš na takšno gostovanje in zabiješ dva gola, bi to moralo biti dovolj za zmago. Mi pa smo znova prejeli štiri gole po napakah, kar je nedopustno. Tega si preprosto ne smemo dovoliti. Na igrišču nismo videti slabo, a delamo prevelike individualne napake, ki nas drago stanejo," je za klubsko spletno stran še dodal Portugalec.

Kako trden je še stolček Damirja Krznarja?

Olimpija spet prejela štiri gole

Če Olimpijo trese mini kriza, pa je v Mariboru stanje že alarmantno. Sestanki po porazu na večnem derbiju in postavitev Josipa Iličića na stranski tir niso zalegli. Trener Damir Krznar je proti Kopru naredil šest menjav v začetni enajsterici, a so vijoličasti proti Kopru spet ostali praznih rok (0:1). Maribor je zadnjo prvenstveno zmago dosegel 13. avgusta. Od takrat je dvakrat remiziral in trikrat izgubil. Septembra ni osvojil še niti točke.

Koprčani z zmago v Ljudskem vrtu še poglobili krizo Maribora

Razumljivo so po tekmi v Ljudskem vrtu odmevali žvižgi. Krznarjev stolček se vse bolj maje. "Odigrali smo izjemno slab prvi polčas, ki nam ni dovolil, da končamo tekmo kot zmagovalci. V drugem polčasu smo dobro reagirali. Imeli smo dve, tri stoodstotne priložnosti. V zadnjih 20 minutah smo nenehno pritiskali na zadnjo linijo Kopra. To bi se nam moralo vrniti, ampak zaradi preplašenega prvega polčasa se nam ni. Žal mi je, ker menim, da si nismo zaslužili tega poraza." je za Šport TV povedal Krznar.

Nov uspeh Celjanov

Koper je zmagal tretjič na zadnjih štirih tekmah in za Celjem zaostaja le točko. "Vedno je lepo zmagati, še posebej tu v Ljudskem vrtu. Tekma je bila zelo težka, ampak mislim, da smo si to zmago zaslužili. Na trenutke smo malo trpeli, žal pa mi je, da tekme nismo že prej končali. Veseli me, da ima ta ekipa še ogromno rezerve," je povedal trener Kopra Zoran Zeljković.

Dvojni krog v tem tednu

V tem tednu je na sporedu dvojni krog. Celje v sredo gosti Aluminij, Maribor in Olimpijo pa v četrtek čakata tekmi z Radomljami oziroma Koprom. V soboto Celjani gostujejo v Murski Soboti, v nedeljo pa Maribor v Kidričevem, medtem ko se bo Olimpija pomerila z Rogaško.

Krznar: Vse manj smo levi, vse bolj miši

10. krog:

Sreda ob 15.00:
ROGAŠKA - BRAVO

Ob 17.30:
CELJE - ALUMINIJ

Ob 20.15:
DOMZALE - MURA

Četrtek ob 17.30:
MARIBOR - KALCER RADOMLJE

Ob 20.15:
OLIMPIJA - KOPER

Lestvica:                             
CELJE                8  6 2 0 19:6  20
KOPER                8  6 1 1 14:6  19
OLIMPIJA             8  5 0 3 22:17 15
BRAVO                8  4 2 2 13:10 14
MARIBOR              8  3 2 3 11:9  11
MURA                 8  3 1 4 10:15 10
DOMZALE              8  2 2 4 11:14  8
KALCER RADOMLJE      8  2 1 5  7:12  7
ROGAŠKA              8  1 2 5  5:18  5
ALUMINIJ             8  1 1 6 10:15  4