Bodo v Fazaneriji še gledali prvoligaški nogomet? Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Bodo v Fazaneriji še gledali prvoligaški nogomet? Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Mura 05 ima zamrznjene vse transakcijske račune, številka dolga pa je šestmestna. Če bi Italijani vstopili v klub, bi bili upniki po obrokih poplačani, v nasprotnem primeru bi klub najverjetneje moral v prisilno poravnavo ali stečaj.

Pogovori o vstopu Italijanov v klub so bili končani včeraj zvečer, predsednik Miroslav Topič pa bo končno informacijo najprej posredoval igralcem in šele nato širši javnosti. "Investitor se je zadnje dni mudil v Dubaju, kjer se je sešel z drugimi poslovnimi partnerji. Srečanje je bilo poslovne narave in med drugim namenjeno tudi sprejetju dokončne odločitve glede aktivnega vstopa investitorja v naš klub. Vsi pogovori in sestanki so bili zaključeni včeraj v večernih urah. Po teh se je investitor takoj napotil na pot proti Italiji, kamor bo prispel okrog 8.30. Po pristanku bo stopil v stik z našim vodstvom in potem bo pripravljena tudi dokončna uradna informacija o odločitvi investitorja glede vstopa v klub," je za klubsko spletno stran povedal Topič.

Mura je v prvo ligo prišla "prek vrste", saj so se do napredovanja upravičeni drugoligaši zaradi dragega tekmovanja elitni slovenski ligi odpovedali. Prekmurci so trenutno četrti na prvenstveni lestvici.