Benjamin Verbič je bil z dvema zadetkoma junak tekme v Domžalah. Foto: Rok Zore/NK Radomlje
Benjamin Verbič je bil z dvema zadetkoma junak tekme v Domžalah. Foto: Rok Zore/NK Radomlje
Izidor Balažič
Izidor Balažič je odlično izkoristil ponujeno priložnost, njegove obrambe pa niso bile dovolj. Foto: Rok Zore/NK Radomlje
Simon Rožman in Dejan Djuranović
Trener Celjanov Simon Rožman je lahko zelo zadovoljen, Dejan Djuranović pa ima veliko dela do petka, ko Radomljani gostujejo na Ptuju pri Zavrču. Foto: Rok Zore/NK Radomlje
Srečko Katanec in Aleš Čeh
Na tribuni v Domžalah sta bila tudi selektor Slovenije Srečko Katanec in njegov pomočnik Aleš Čeh. Foto: Rok Zore/NK Radomlje
Mlinarji
Zvesti navijači Radomelj Mlinarji letos še niso imeli razloga za veselje. Foto: Rok Zore/NK Radomlje
Radomljani niso bili kos Celjanom


V nedeljo smo v Športnem parku v Domžalah videli najslabšo predstavo Radomljanov v letošnji sezoni (0:3), Celjani so bili za razred boljši tekmec in le razpoloženemu vratarju Izidorju Balažiču se lahko gostitelji zahvalijo, da niso prejeli vsaj "petarde". Izbranci najmlajšega trenerja v ligi Simona Rožmana so nanizali že četrto zmago zapored.
"Moje obrambe niso veliko vredne, saj smo znova izgubili. Fantje so se trudili, a nam ni šlo. V drugem polčasu nam pade koncentracija. Treba je biti zbran do zadnje minute. Treba bo analizirati tekmo in se dogovoriti za naprej. Porazi so vedno težki, to se seveda pozna pri igralcih. Prepričan sem, da se bomo dvignili na naslednjih tekmah," je pojasnil 23-letni Balažič, ki je odlično izkoristil priložnost, Filip Draković je tokrat sedel na klopi.

V Radomljah so bili v nedeljo precej bolj zadovoljni s predstavo ženske ekipe, ki je v derbiju uvodnega kroga prve slovenske ženske nogometne lige premagala Rudar Škale z 1:0. V napetem srečanju je odločilni zadetek v 93. minuti dosegla Nina Predanič.

V 24. minuti je zares zablestel, ko je najprej odbil strel Andraža Žureja, nato pa je poskušal še Sunny Omoregie, a je na tleh ležečemu Balažiču uspelo rešiti svoja vrata. Ob koncu srečanja je obranil še poskus Benjamina Verbiča, ob obeh njegovih golih pa je bil nemočen.
Rožman: Po štirih zmagah ni čas za evforijo
Izbranci najmlajšega trenerja v ligi Simona Rožmana so nanizali že četrto zmago zapored. Po uvodnih porazih proti Zavrču in Domžalam so ujeli pravi ritem. Zmaga nad Mariborom s 3:1 je dala igralcem veliko samozavest in to se je čutilo tudi v nedeljo.
"Nadaljevali smo v ritmu iz prejšnjih tednov. Pričakoval sem točno tako tekmo, veliko agresivnih dvobojev na obeh straneh. Priložnosti sta imeli obe ekipi, mi smo svoje izkoristili in s tem smo zelo zadovoljni. Imamo mladost in energijo, po teh zmagah pa ni nobene evforije, saj je veliko nasprotnikov v tej ligi boljših od nas. Ne bojimo se nobene ekipe. Tudi po dveh porazih nismo drugače razmišljali," je poudaril Rožman, ki se veseli novega izziva v soboto ob 17.00, ko na Areno Petrol prihaja Olimpija.
Vratar Kotnik znova brezhiben
Vratar Matic Kotnik je imel nekaj dela, najbolj se je izkazal s parado deset minut pred koncem, ko je poskusil Luka Cerar. "Po nekoliko nesrečnem štartu v sezono smo ujeli pravo igro. Izidi so vse boljši. Presenetili smo Maribor, tudi v Domžalah smo zmagali na zelo težki tekmi. Na začetku je bilo težko, odločil je prvi zadetek, na koncu pa smo nadzirali potek srečanja. Lahko smo zadovoljni s točkovnim izkupičkom, škoda je tistega uvodnega poraza proti Zavrču doma. Nima smisla zdaj gledati nazaj, na naslednjih tekmah je treba nadaljevati zmagoviti niz," je bil zadovoljen vratar gostov.
Djuranović: Ne moremo konkurirati profesionalnim pogonom
"Zmaga Celjanov je popolnoma zaslužena. Vedeli smo, da so zelo agresivni in dinamični predvsem na sredini igrišča. Skušali smo zaustaviti njihove napadalce. Na začetku nam je dobro uspevalo, iz protinapadov smo imeli dve ali tri dobre priložnosti. Nismo zadeli, v Prvi ligi pa si hitro kaznovan za neučinkovitost. Na koncu so nas dotolkli," je športno priznal trener gostiteljev Dejan Djuranović, ki ima veliko dela tudi z organizacijo treningov. "Ne moremo opraviti vseh treningov, saj so naši standardni igralci tudi v službah. Ne moremo konkurirati vsem drugim profesionalnim pogonom. Zavedali smo se, kam se spuščamo. Igralci lahko napredujejo, čim hitreje se morajo navaditi na prvoligaški ritem."
Po vseh parametrih so Radomlje na 10. mestu
"V našem klubu si ne ustvarjamo iluzij. Vemo, kam sodimo, večina igralcev je prvič v Prvi ligi, kjer je ritem hitrejši, dvoboji so ostrejši. Nasprotniki že več let igrajo v elitni druščini, imajo veliko večjo kilometrino. Za naše igralce je to test, ki bo pokazal, ali lahko igrajo v tej konkurenci. Verjamem, da bomo po pol leta ali po enem letu boljši. Vsako tekmo skušamo iztržiti kakšno točko. Na koncu bomo videli, koga nam bo uspelo presenetiti," je pojasnil 46-letni Djuranović, ki je podal za legendarni gol Anteja Šimundže ob zmagi Maribora v Ligi prvakov v Kijevu (0:1) v nepozabni sezoni 1999/00.
"Razočaranje je prisotno, saj med športniki nihče ne mara porazov. V lanski sezoni smo v drugi ligi veliko zmagovali in bili stalno v vrhu, letos pa je zgodba popolnoma drugačna. V klubu vsi spodbujamo igralce, skušamo jih motivirati za naslednjo tekmo. Veličina vsakega posameznika je v tem, da pravilno oceni, kakšna je njegova realnost. Po vseh parametrih smo v tej ligi na desetem mestu. Verjamemo, da lahko vsakega v tej ligi presenetimo, in verjamem, da bo kmalu prišla tekma, ko bomo osvojili kakšno točko," je še dodal nekdanji vezist Izole, Olimpije, Gorice, Maribora in Domžal, ki je že lani po pokalni tekmi proti Mariboru v pogovoru za MMC dejal, da Radomljani še ne sodijo v prvo ligo.
Le Janez Zavrl ima izkušnje
Predsednik Matjaž Marinšek se zaveda, da v letošnji sezoni Radomljani ne bodo osvojili prav veliko točk, a v klubu ni nobene panike. Po igralskem kadru in organizaciji klub sodi v drugo ligo. Le 31-letni Janez Zavrl ima izkušnje, vsi drugi igralci prve enajsterice so stari 24 let ali manj. Športni park v Radomljah nudi izjemne pogoje za treninge, v načrtu je tudi gradnja novega stadiona, a težak gospodarski položaj tega za zdaj ne dopušča.

Radomljani niso bili kos Celjanom