Ezekiel Henty je v jesenskem delu blestel. Foto: www.alesfevzer.com
Ezekiel Henty je v jesenskem delu blestel. Foto: www.alesfevzer.com

Rekord slovenske lige je padel, ko je Olimpija prodala Andraža Šporarja v Basel za 3,8 milijona evrov. Zdaj naj bi Henty to vsoto še presegel. Rusi naj bi za nigerijskega napadalca ljubljanskemu klubu odšteli 5,5 milijona evrov.
Najljubši gol z derbija v Ljudskem vrtu
22-letni Nigerijec je izbral tudi svoj najljubši zadetek v zeleno-belem dresu. Dosegel ga je na večnem derbiju v Mariboru 16. avgusta, ko je v ekspresno švignil mimo Damjana Boharja in zadel z leve strani. Ljubljančani so v Ljudskem vrtu slavili kar s 3:0. Ob posnetku gola je zapisal, da bo Olimpija vedno v njegovem srcu.

Lani so ga od Milana odkupili za vsega 150 tisoč evrov
V jesenskem delu je za vodilne zmaje Henty prispeval po osem golov in osem podaj na 21 tekmah. V minuli sezoni je v dresu Gorice (jeseni) in Olimpije (spomladi) zbral šest golov in dve podaji. Predtem je bil Nigerijec posojeni igralec Milana, a po prihodu Milana Mandarića ga je Olimpija odkupila za 150 tisoč evrov. Odlična naložba, ki se bo zdaj že po pol leta izjemno obrestovala z novim rekordnim prestopom za Prvo ligo.

Zamenjava za v Everton prodanega Niasseja
Lokomotiv ravno nocoj igra prvo tekmo 1/16-finala Evropske lige pri Fenebrahčeju, po prvi polovici sezone pa železničarji zasedajo visoko 3. mesto v ruski Premier ligi. Ker so ob izteku zimske prestopnega roka v Anglijo v Everton prodali senegalskega napadalca Oumarja Niasseja za kar 18 milijonov evrov odškodnine, so v Moskvi nato morali poiskati ustrezno zamenjavo in jo našli v Ezekielu Hentyju.

Hentyjev najljubši gol v dresu Olimpije - z derbija v Mariboru

Henty tik pred podpisom pogodbe z Lokomotivo
Henty tik pred podpisom pogodbe z Lokomotivo