V Murski Soboti in celotnem Prekmurju imajo ljudje nogomet zelo radi, zato v Fazaneriji želijo znova gledati prvoligaški nogomet. Foto: MMC RTV SLO
V Murski Soboti in celotnem Prekmurju imajo ljudje nogomet zelo radi, zato v Fazaneriji želijo znova gledati prvoligaški nogomet. Foto: MMC RTV SLO
Mura spet med najboljšimi

"Na naslov kluba so prispeli dokumenti, ki naš klub pozivajo, da do četrtka, 9. junija, na Nogometno zvezo Slovenije posreduje pisno vlogo za pridobitev licence za Prvo ligo za prihodnjo sezono," so zgodaj popoldne zapisali na spletni strani v zadnji sezoni četrtouvrščenega kluba druge lige.
Topič: Potrudili se bomo po najboljših močeh
Zvečer so po sestanku upravnega odbora kluba potrdili, da bodo dokumentacijo za pridobitev licence oddali v četrtek. "Med sestankom smo se povezali tudi z županom Mestne občine Murska Sobota Antonom Štihcem, ki nas je podprl v naših prizadevanjih. Finančno konstrukcijo za tekmovanje v Prvi ligi bomo ustrezno pripravili, kot zahtevajo pogoji NZS-ja. Do pridobivanja sredstev smo že pristopili pred dobrima dvema tednoma, ko še nismo vedeli za Prvo ligo. Vabilo NZS-ja nam je dejansko vse skupaj le olajšalo, saj dobivamo veliko klicev potencialnih sponzorjev, ki so pripravljeni podpreti klub v prvoligaški konkurenci. Vsekakor pa bo ustrezno finančno konstrukcijo od nas zahtevala tudi zveza," je povedal predsednik Mure 05 Miroslav Topič.
Že pred sestankom je razmišljal takole: "Končna odločitev je na strani NZS-ja. Na podlagi njihove dokončne odločitve bomo lahko govorili o prihodnosti Mure. Ponosni smo lahko na eno najboljših mladih generacij, ki se je, če izvzamemo začetnih pet kol, ko se je ekipa še formirala, uvrstila na vrh druge lige. Zavedamo pa se, da je to priložnost sedanje generacije in navsezadnje naše zveste publike, ki na ta korak čaka že sedem let. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da zadevo speljemo v zadovoljstvo vseh."

Kot je znano, ima do zdaj licenco za nastopanje v Prvi ligi si osem klubov. Aluminij in Interblock, ki sta v drugi ligi zasedla prvo in drugo mesto, sta se igranju med elito odpovedala.

Mura spet med najboljšimi