Gianvinto Misuraca in njegovi soigralci pri Gorici prvič v tej sezoni niso dosegli zadetka. Foto: Aleš Fevžer
Gianvinto Misuraca in njegovi soigralci pri Gorici prvič v tej sezoni niso dosegli zadetka. Foto: Aleš Fevžer
Damjan Trifković
Tudi Olimpija, ki je v prejšnjem krogu premagala Maribor, na Areni Petrol ni našla poti do mreže. Foto: Aleš Fevžer
Domžale
Domžale so brez večjih težav osvojile tri točke proti Zavrču. Foto: Aleš Fevžer
Tudi v Novi Gorici brez zadetkov
Maribor ob polčasu zaostajal, na koncu pa le zmagal
Na tekmi med Celjem in Olimpijo brez golov
Domžale gladko opravile z Zavrčem

Krko, Domžale pa s 3:0 Zavrč.
Novogoričani in "knapi" se bodo že v sredo v Velenju znova srečali na prvi tekmi polfinala Pokala Slovenije. Gorica tokrat prvič v tej sezoni ni zatresla mreže. Moštvi se sicer lahko pohvalita z najboljšima obrambama v ligi - Rudar je do zdaj prejel 18 zadetkov, Gorica pa 21.
Tekmeca sta bila v prvem delu, ki je minil v borbeni igri za vsako žogo, kar je preprečevalo lepe akcije in protinapade, dokaj enakovredna. Podobno je bilo v drugem polčasu. V zadnjih dvajsetih minutah je domača zasedba prevladovala, vendar streli od daleč in akcije v kazenskem prostoru niso obrodili sadov. Še najnevarnejši je bil poskus Massima Code z roba kazenskega prostora, ki pa je končal malo prek vrat. Tudi gostje so nekajkrat zapretili, nevaren je bil prosti strel Mateja Eterovića v 41. minuti, ko je vratar Alex Cordaz žogo odbil v kot.
Krka po ubranjeni 11-metrovki povedla
V Ljudskem vrtu je kaznovanega Arghusa zamenjal Marko Šuler, ki je prvič na uradni tekmi nosil mariborski dres. Zaradi kartonov je manjkal še Željko Filipović, Krka pa je igrala brez poškodovanega napadalca Josipa Maroševića.

Po dokaj umirjenem večjem delu prvega polčasa je sledila razburljiva končnica. Sodnik Roberto Ponis je v 39. minuti dosodil 11-metrovko, ko je Nusmirja Fajića med preigravanjem nepravilno ustavil Danijel Dežmar. Z bele točke je streljal Marcos Tavares, a je Matko Obradović njegov strel ukrotil. Štiri minute pozneje je Anže Košnik z desetih metrov streljal tik ob desni vratnici, tik pred odmorom pa so gostje povedli. Napako obrambe po visoki podaji med Šulerjem in Mitjo Vilerjem je izkoristil Žiga Kastrevec in z roba kazenskega prostora matiral Jasmina Handanovića.

V 2. polčasu strelci Cvijanović, Mendy in Tavares
Komaj se je dobro začel drugi polčas, že je bilo 1:1. V 47. minuti je z natančnim strelom v levi spodnji kot izenačil Goran Cvijanović po povratni podaji Jeana Philippa Mendyja, ki je med polčasom zamenjal Aleša Mertlja.

V nadaljevanju je imel lepi priložnosti Tavares, zadel je tudi vratnico. V 79. minuti je po podaji Petra Stojanovića Mendy z glavo v polno meril za 2:1, končni izid pa je v sodnikovem dodatku postavil Tavares s samostojno akcijo in strelom z roba kazenskega prostora.

Mreži v Celju mirovali
Celjani so osvojili prvo točko v spomladanskem delu prvenstva. Proti Olimpiji so bili nekoliko boljši, vendar niso znali izkoristiti svojih priložnosti. Večji del prvega polčasa so narekovali ritem igri in si priigrali kar nekaj polpriložnosti. Še najnevarnejši so bili v 30. minuti, ko je Miha Zajc lepo podal v prazen prostor do Gregorja Bajdeta, ta pa je bil v zaključku premalo odločen in natančen. Na drugi strani je v 37. minuti do strela z razdalje prišel Damjan Trifković, ki je žogo poslal tik ob desni vratnici.
Po umirjenem začetku drugega polčasa je Olimpijinega vratarja v 57. minuti preizkusil Igor Jugović, ki je močno streljal s prostega strela, Aleksander Šeliga pa je žogo odbil v kot. Ljubljančani so v 69. minuti prišli do prvega resnejšega strela v drugih 45 minutah, ko je Trifković podal s prostega strela, najvišje je skočil Antonio Delamea Mlinar, žogo pa poslal v avt. Dve minuti pozneje so gostitelji krenili v protinapad, Benjamin Verbič je zaposlil Blaža Vrhovca, ki je streljal ob levi vratnici.

Celje je v zadnjih 20 minutah še naprej napadalo. Tudi Ljubljančani niso bili povsem nenevarni, a tako kot njihovi tekmeci niso resneje ogrozili celjskega čuvaja mreže.

Zavrč spomladi še brez točke
Domžalski nogometaši so tekmo proti Zavrču pričakali oslabljeni, a se jim to ni poznalo. Proti Haložanom, ki so spomladi doživeli še tretji poraz, so slavili 3:0. Gostje so kljub vrnitvi Josipa Golubarja v začetno enajsterico prikazali bledo predstavo.

V 14. minuti je Joshua Parker na levi strani našel Sašo Aleksandra Živca, ta se je s približno 20 metrov odločil za strel in uspešno meril v spodnji levi kot. Domžalam se je potrpežljiva igra v napadu v drugem polčasu obrestovala v 74. minuti, ko je Rudi Požeg Vancaš na desni strani preigral enega izmed branilcev in podal v sredino do Zenija Husmanija, ki je s približno 30 metrov lepo premagal gostujočega vratarja. Pet minut pozneje je Kenan Horić zadel prečko, v 81. minuti pa si je Žan Majer na robu kazenskega prostora lepo pripravil prostor in z močnim strelom postavil končni izid.

23. krog:
CELJE - OLIMPIJA 0:0
950 gledalcev
Celje: Kotnik, Korošec , Jugović, Bilali, Gobec, Vrhovec, Kolman ( 42./Miškić), Zajc, Verbič, Rajšel ( 79./Žurej), Bajde ( 66./Ploj).

Olimpija: Šeliga, Jović , Mitrović, Delamea Mlinar, Zarifović ( 22./Bajrić), Eteme , Kostić, Valenčič, Trifković, Vukčević, Rodić ( 62./Zalaznik).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


DOMŽALE - ZAVRČ 3:0 (1:0)
800; Živec 14., Husmani 73., Majer 81.
Domžale: Vidmar, Zec, Horić, Živec, Parker ( 86./G. Vuk), Aneff ( 65./Požeg Vancaš), Dobrovoljc , Majer ( 83./Jelar), Janža, Korun , Husmani.

Zavrč: Bešenić, Murko, Šafarić, Kelenc ( 46./Fuček), S. Čeh ( 58./Kurbus), Sambolec, A. Čeh, Kresinger , Dugolin, Golubar, Matjašič ( 56./Smrekar).
Sodnik: Damir Skomina (Koper)


MARIBOR - KRKA 3:1 (0:1)
2.500; Cvijanović 47., Mendy 80.; Kastrevec 45.
Obradović (Krka) je v 40. minuti ubranil 11-m Tavaresu.

Maribor: Handanović, Šuler, Mezga , Tavares, Fajić, Cvijanović ( 75./ Vršič), Dervišević, Rajčević, Viler ( 46./Milec), Stojanovič, Mertelj ( 46./Mendy).

Krka: Obradović, Žugelj ( 88./Obele Mba), Vučkić, Košnik ( 70./Arouna), Kramarič ( 88./Mojstrović), Dežmar, Rašić, Perić, Zeljković , Kastrevec, Ranić.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


GORICA - RUDAR 0:0
500 gledalcev
Gorica: Cordaz, Vetrih, Širok ( 79./Enow), Coda , Lapadula ( 76./Bazzoffia), Boniperti, Jogan, Favalli, Vincente ( 66./Berardocco), Misuraca, Modolo.

Rudar: Rozman, Bubalović, Stjepanović , Firer ( 88./Rošer), Krefl ( 65./Podlogar), Črnčič, Rotman, Jahić, Dedič, Radujko, Eterović ( 79./Kocić).

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

Nedelja ob 15.00:

TRIGLAV - LUKA KOPER

Lestvica:                            
MARIBOR          23 14 3  6 51:24  45
GORICA           23 11 7  5 41:21  40
LUKA KOPER       22 12 4  6 28:23  40
RUDAR            23 11 6  6 32:18  39
ZAVRČ            23 11 3  9 36:40  36
DOMŽALE          23  8 8  7 37:25  32
OLIMPIJA         23  9 3 11 28:34  30
CELJE            23  6 5 12 18:33  23
KRKA             23  5 3 15 17:43  18
TRIGLAV          22  4 4 14 21:48  16

Tudi v Novi Gorici brez zadetkov
Maribor ob polčasu zaostajal, na koncu pa le zmagal
Na tekmi med Celjem in Olimpijo brez golov
Domžale gladko opravile z Zavrčem