Se Zahovič po 11 letih poslavlja od Ljudskega vrta? Foto: www.alesfevzer.com
Se Zahovič po 11 letih poslavlja od Ljudskega vrta? Foto: www.alesfevzer.com
Zahović odšel na dopust, v Mariboru vse več vprašanj

"Vodstvo NK Maribor ni bilo uradno obveščeno o morebitnem odhodu športnega direktorja, tako da medijskih zapisov in neuradnih informacij ne moremo komentirati," je zapisal tiskovni predstavnik Maribora Željko Latin.

Po poročanju Ekipe SN naj bi se Zahovič nepreklicno odločil za odhod iz kluba in da je o tem vodstvo obvestil že pred tekmo z Gorico. Danes se je odpravil na daljši dopust.

Razpoke med Zahovičem in nekaterimi vodilnimi možmi v klubu so se pojavile po novinarski konferenci po tekmi s Krškim, ko je športni direktor verbalno napadel enega izmed novinarjev, za kar si je prislužil polletni suspenz Nogometne zveze Slovenije. Zahoviča je najprej suspendiral tudi klub, a je nato suspenz preklical. Kot kaže, pa idile ni več. Šušljalo se je tudi, da Zahovič in trener Milanič nista več na isti valovni dolžini.

Kako se bo stvar razpletla, bo znano kmalu. Mariborčani bodo priprave na novo sezono začeli 7. junija.

Zahovič je športni direktor kluba od leta 2007. Pod njegovim kadrovanjem so vijoličasti osvojili sedem naslovov državnega prvaka. Dvakrat so igrali v skupinskem delu Lige prvakov. Pogodbo s klubom ima Zahovič do leta 2024.

Zahović odšel na dopust, v Mariboru vse več vprašanj