Arnel Jakupović je dosegel edini zadetek v praznem Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
Arnel Jakupović je dosegel edini zadetek v praznem Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com

Zaradi izrečene kazni NZS-ja so morali vijoličasti igrati pred praznimi tribunami. Odslužili so prvo od štirih tekem kazni. Številni navijači so spremljali tekmo pred velikim zaslonom na južni ploščadi. Manjkala sta Hilal El Arabi Soudani in Blaž Vrhovec (prepoved igranja zaradi štirih oz. sedmih rumenih kartonov), poškodovani so Ažbe Jug, Martin Milec, Luka Uskoković, Nemanja Mitrović in Gregor Sikošek.

Bogatinov: Zaslužili smo si vsaj točko v Ljudskem vrtu

Prav proti Radomljanom so Mariborčani udarno začeli letošnjo sezono, saj so gostitelje v uvodnem krogu tedaj odpravili s 4:0. V 10. krogu sta se ekipi pomerili še enkrat, tudi takrat so slavili vijoličasti (3:1).

Kalcer se je nato Štajercem delno oddolžil z remijem v 19. krogu tekmovanja (2:2), nato pa poskrbel za presenečenje v pokalu, kjer je 6. tega meseca poskrbel za preobrat in v Ljudskem vrtu slavil z 2:1.

Številni navijači vijoličastih spremljali tekmo na južni ploščadi Ljudskega vrta

Radomljani ohranili mrežo nedotaknjeno do odmora
Vijoličasti so po pričakovanju prevzeli pobudo, pletli mrežo okoli tekmečevih vrat, a v prvem polčasu posebej nevarni niso bili.

Kljub temu so imeli nekaj polpriložnosti. Tako je v 9. minuti Marko Božić po akciji in podaji Aneja Lorbka poskusil z glavo, vratar gostov Emil Velić je žogo odbil v kot. Velić ni imel težkega dela niti pri poskusu Arnela Jakupovića od daleč, Maks Barišič pa je na podoben način kot Božić poskušal z glavo, vendar je žoga zletela čez vrata.

Radomljani so se osredotočili na protinapade, nekajkrat so nevarno prišli v kazenski prostor tekmeca, toda nevarnejšega strela na gol niso sprožili.

Jakupović kronal veliko premoč Maribora
Že v prvi minuti drugega polčasa je ofenzivo Maribora napovedal Božić, njegov strel z roba kazenskega prostora je Velić odbil, nato pa tudi Barišić ni bil natančen. Pritisk se je v naslednjih minutah še nadaljeval, Božić je bil stalna nevarnost, gol je visel v zraku.

V 57. minuti je Božić z desne strani poslal natančen predložek pred vrata, kjer je Jakupović z glavo zatresel mrežo.

Menno Bergsen se je vrgel v pravo smer, uspelo mu je odbiti strel Vokića z bele točke. Foto: www.alesfevzer.com
Menno Bergsen se je vrgel v pravo smer, uspelo mu je odbiti strel Vokića z bele točke. Foto: www.alesfevzer.com

Bergsen odbil strel Vokića z enajstih metrov
Radomljani so po prejetem zadetku takoj krenili v napad. V 61. minuti je Stjepan Davidović poslal predložek pred vrata, Pijusa Širvisa je v kazenskem prostoru žoga zadela v roko, sodnik Mihael Antič pa je po posredovanju videosodnika pokazal na belo točko. Izvedel jo je Dejan Vokić, s parado pa se je izkazal vratar Maribora Menno Bergsen.

Urata izključen četrt ure pred koncem
Vijoličasti so bili še naprej nevarnejši, v 75. minuti je bil nevaren Josip Iličić. Le nekaj trenutkov zatem so gostitelji ostali brez izključenega Icukija Urate. Japonec je najprej prejel drugi rumeni karton zaradi grobega drsečega starta. Antič si je znova ogledal posnetek ob stranski črti in pokazal neposredni rdeči karton. Kljub pritisku tekmecev so Mariborčani zdržali in ohranili vodstvo tudi v sedmih minutah sodnikovega dodatka. Etienne Beugre je celo dosegel še en gol za Maribor, vendar so ga sodniki zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

Jakupović z glavo zagotovil Mariboru zmago nad Radomljani
Sorodna novica Maribor po revanšo za pokalni poraz z navijači na južni ploščadi

Rogaška z veliko hitrostjo beži z dna
Renesansa Rogaške se je nadaljevala tudi v 28. krogu. Za uvod v velikonočni krog so gostitelji z dvema zadetkoma Patrika Mijića z 2:0 premagali Bravo Kostel.

Rogaška je v vsakem polčasu dosegla po en gol. V 24. minuti je Mijić unovčil napako osrednjega branilca Jana Gorenca in po podaji Alena Korošca z natančnim diagonalnim strelom premagal Mateja Poplatnika, v 72. minuti pa je Mijić svoj šesti gol sezone dosegel po podaji Shakeona Satchella z roba igrišča.

Tekma je ponudila številne priložnosti, Oliver Kregar je večkrat ogrozil vrata Mateja Poplatnika, v strelih je bilo 15:10 (v okvir vrat 8:3).

Rogaška, ki jo vodi Oskar Drobne, je bila po jesenskem delu prvenstva (19 krogov) z 11 točkami "globoko" v območju izpada, v spomladanskem delu pa je v devetih krogih osvojila 18 točk in se ne le znebila zadnjega mesta, ampak lepo beži tako Aluminiju kot Kalcerju Radomljam, ki sta na zadnjih dveh mestih.

Zadetki s tekme Rogaška – Bravo Kostel

Zmaga učinkovite Mure v Domžalah
Na večerni tekmi je 450 gledalcev ob Kamniški Bistrici videlo kar osem golov. Tako Domžale kot Mura so predvsem zaradi neprepričljivih predstav v spomladanskem delu prvenstva v nevarnem območju, zato jim je za pobeg v varnejšo cono pomembna vsaka točka.

Dinamičen je bil že začetek. Gostje iz Murske Sobote so bili tudi nevarnejši. Amadej Maroša je zadel prečko, v 29. minuti pa je Julien Lamy streljal z glavo, vratar Lovro Štubljar je bil na mestu.

Po pol ure je Mura povedla. Po protinapadu je Lamy lepo zaposlil Sandija Nuhanovića, ki je preigral domžalskega branilca, se znašel iz oči v oči z Lovrom Štubljarjem, nato pa z močnim strelom z levico žogo poslal pod stičišče vratnice in prečke.

Prejeti gol je Domžalčane šokiral, tekmec je povsem zagospodaril na igrišču, posledica je bil drugi gol v 39. minuti. Žiga Kous je streljal od daleč, Štubljar je nespretno odbil žogo, ki je prišla do Nuhanovića. Ta je nato le stekel mimo vratarja in poslal žogo v mrežo.

Kolobarić najprej v vratnico, nato pa v polno
Domžalčani so drugi polčas začeli odločneje. V 59. minuti je prosti strel z leve strani izvedel Jošt Pišek, v kazenskem prostoru se je dobro znašel Dario Kolobarič, toda imel je smolo, žoga je po njegovem strelu z glavo zadela le vratnico. V 65. minuti je odlično streljal Filip Stuparević, vendar je spremembo izida z odličnim posredovanjem preprečil vratar Klemen Mihelak, ki pa dve minuti pozneje vendarle ni mogel preprečiti zadetka Domžalčanov. Stuparević je bil podajalec z desne strani, neodločnost Murine obrambe pa je pred golom kaznoval Kolobarić.

Čakš in Maroša zapečatila usodo Domžal
Mura je ekspresno odgovorila. Najprej po protinapadu Robert Čakš, nato po nizu napak in zapravljenih priložnosti Mure še Maroša, potem ko je Luka Topalović podaril žogo podajalcu Žanu Trontlju, med strelce se je vpisal tudi Alvin Kurtović.

Zadnja gola na tekmi so dosegli gostitelji, za popravek izida sta poskrbela Jan Đapo in Pišek.

Zadetki s tekme Domžale – Mura

28. krog:
ROGAŠKA
- BRAVO KOSTEL 2:0 (1:0)
500; Mijić 24., 72.

Rogaška: Lorber (1./Mulalić), Pirtovšek, Thalisson, Vujčić, Kregar (70./Satchwell), Mijić, Lovrić, Flis, Kambič (90./Sim), Kurež (70./Diaby), Korošec (90./Kitek).

Bravo Kostel: Orbanić, Gorenc, Španring, Gurlica, Trdin, Poplatnik, Ivanšek (53./Maksimović), Kavčič, Štravs, Stanković (73./Kerin), Pečar (70./Gidado).

Sodnik: David Šmajc (Predoslje pri Kranju)


MARIBOR - KALCER RADOMLJE 1:0 (0:0)
Jakupović 57.
RK: Urata 76./Maribor
Vokić (Radomlje) je v 64. minuti zapravil 11-m.

Maribor: Bergsen, Lorbek (46./Širvis), Vidmar, Šoštarič Karič, Urata, Lorber, J. Repas, Božić (81./Feta), Iličić (84./Strajnar), Barišić (73./Kolar), Jakupović (73./Beugre).

Kalcer Radomlje: Velić, Posavac, Ševelj, Klašnja (79./Letaj), Korun, Marković, Barnabas Moses, Cerar (65./N'Landu), Vokić, Šošić (90./Cruz), Davidović (65./Kukovec).

Sodnik: Mihael Antič (Koper)


DOMŽALE - MURA 3:5 (0:2)
500; Kolobarić 67., Đapo 89., Pišek 91.; Nuhanović 30., 39., Čakš 78., Maroša 80., Kurtović 87.

Domžale: Štubljar, Klemenčič (84./Bobarić), Hodžić, Offenbacher, Đapo, Markuš, Perc (46./ Topalović), Pišek, Stuparević, Šturm, Kolobarić (86./Dovžan Karahodžić).

Mura: Mihelak, Kous (46./Trontelj), Proleta, Tripi (77./Turudija), Pucko, Maruško, Nuhanović, Antolin, Kurtović, Lamy (60./Čakš), Maroša (81./Kasalo).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


Sobota ob 15.00:
OLIMPIJA - KOPER

Ob 17.30:
CELJE - ALUMINIJ

Lestvica:                              
CELJE            27 19 5  3  59:21  62 
OLIMPIJA         26 14 8  4  51:31  50 
MARIBOR          27 13 7  7  47:29  46 
BRAVO KOSTEL     28 11 9  8  35:33  42 
KOPER            26 10 7  9  38:36  37 
MURA             28  9 7 12  33:41  34 
DOMŽALE          27  9 2 16  38:47  29 
ROGAŠKA          28  8 5 15  28:48  29 
ALUMINIJ         27  7 4 16  26:51  25 
KALCER RADOMLJE  28  6 6 16  24:42  24