Sven Šoštarić Karić računa, da bodo vijoličasti spomladi prikazali precej boljše predstave. Foto: www.alesfevzer.com
Sven Šoštarić Karić računa, da bodo vijoličasti spomladi prikazali precej boljše predstave. Foto: www.alesfevzer.com

S treningi bodo Mariborčani znova začeli 4. januarja, dan prej pa se bodo dobili na skupni večerji. Vsi igralci so prejeli navodila, kako aktivno preživeti ta premor, ki se je nekoliko podaljšal. Priprave bodo razdeljene na dva dela, najprej bodo potekale v Mariboru, potem od 19. januarja v Beleku v Turčiji.

25-letni Šoštarič Karić je v jesenskem delu odigral 15 tekem za Maribor, v 10. krogu je dosegel zadetek proti Radomljam. Na zelenici je bil skupaj 1350 minut. V pogovoru za TV Maribor je ocenil prvi del sezone, prepričan je, da bodo vijolice znova cvetele spomladi.

Sven Šoštarič Karić ocenil jesenski del sezone

Kako bi ocenili jesenski del sezone?
Imeli smo zelo veliko nihanj, preveč za Maribor. Če bi analizirali vse tekme, bi morali imeti veliko več točk na računu. Zdaj ne moremo nič spremeniti. Lahko le upamo, da bo v prihodnosti bolje.

V 17. krogu ste bili izbrani v najboljšo enajsterico kroga, ko je Maribor premagal Olimpijo. Vaša forma je torej dobra.
Zelo sem vesel za ta dosežek. Verjamem, da mi brez soigralcev ne bi uspelo. Tisto tekmo smo odigrali vrhunsko. Upam, da bo še več takih tekem.
Moštvo je oktobra prevzel Ante Šimundža. Kaj se je spremenilo? Se je vaša igra popravila?
Mislim, da je vnesel več reda. Držimo se položajev, ni v ospredju individualna kakovost, ki jo je zagovarjal trener Damir Krznar. Trener Šimundža je stabiliziral ekipo in počasi so izidi prišli.

Nekdanji trener Damir Krznar vodi Celjane, ki so prepričljivo na prvem mestu lestvice.
Res so dobri, imajo individualno kakovost in delujejo kot ekipa. Igrajo na zelo visoki ravni. Imajo malo nihanj, za razliko od nas. Verjamem, da se bo to pri nas spremenilo v drugem delu sezone.

Mislite, da bodo Celjani prvaki?
Upam, da ne. Vsak si želi biti prvak. Res je, da imajo veliko več točk od nas, a še vedno se borimo za lovoriko. Še vedno se borimo za pokalno lovoriko. Verjamem, da lahko v tej sezoni osvojimo eno lovoriko.

Celjani so res odigrali jesenski del vrhunsko. Vsak Mariborčan bi si želel, da Celjani v drugem delu sezone padejo in se jim približamo na lestvici in po nekem čudežu to sezono Maribor postane prvak.

Vijolice tradicionalno cvetijo spomladi. Bo tudi v tej sezoni tako?
Drži. Zdaj imamo nekaj časa za počitek, od januarja naprej pa gremo na polno. Nabrati moramo čim več točk. Skušati moramo postati prvaki in tudi pokalni zmagovalci. Verjamem, da nam s trdim delom lahko uspe.

Sorodna novica Šimundža o slabi polsezoni Maribora: Manjka nam predvsem fizična hitrost

Prvo okrepitev ste že dobili. Maks Barišić je prišel iz Kopra. Kaj bo prinesel ekipi?
Zavedamo se, da ima velik potencial. Če ne bi bilo poškodbe, bi trkal na vrata reprezentance. Zraven bi bil pri največjih dosežkih, ki so jim uspeli v zadnjem času. Verjamem, da je to zanj nekaj novega. Spoznal se bo z ekipo in nam pomagal.

Na katerih položajih bi se Maribor moral še moral okrepiti?
Ne vem. To je vprašanje za trenerja in športnega direktorja. Narediti morata analizo prve polovice sezone in poiskati nove rešitve.

4. januarja vas čaka že prvi trening. Bo dovolj časa za počitek?
Vsak nogometaš je lahko vesel, če ima malce prostega časa. Tri tedne je treba maksimalno izkoristiti za družino in vse, ki jim čez leto ne posvečamo dovolj časa. Mislim, da bo vsak prost dan dobro vplival.

Po domačem začetku priprav se odpravljate v tradicionalno zimsko bazo v turški Belek. Kaj vas čaka tam?
Čakamo, da nam pošljejo podatke, na priprave moramo priti primerno pripravljeni. V Turčiji bo veliko treningov in odrekanja. Prostega časa bo malo, saj bo veliko dela.