Ante Šimundža. Foto: www.alesfevzer.com
Ante Šimundža. Foto: www.alesfevzer.com

"Čutimo, da smo najboljši. Ampak to pride z delom in s tem, da smo maksimalno osredotočeni na treningih in tekmah ter da ne podcenjujemo nikogar. Vemo, da smo najboljši le takrat, ko smo pravi v glavi, posledično pa tudi taktično in fizično. Tudi v drugi del sezone bomo odšli s takšno miselnostjo. Morali pa bomo to dokazati na vsakem treningu in vsaki tekmi. Vselej bomo morali razmišljati, kot da smo poravnani z Olimpijo, ne pa, da imamo 10 točk prednosti. Nadaljevati moramo, kot smo igrali jeseni. Smo na dobri poti," je po sobotni zmagi z 2:0 nad Koprom, ko so odigrali še preostalih 60 minut prekinjene tekme, za Val 202 povedal strelec prvega zadetka Celjanov Tamar Svetlin.

Svetlin po odličnem jesenskem delu Celja: Čutimo, da smo najboljši

"Ne bomo se ozirali na druge klube, vse je v naših rokah. To smo si sami priigrali, enako moramo delovati tudi spomladi. Gledali bomo le nase in motivirano na vsako naslednjo tekmo. Moramo biti željni nizanja zmag. Potem bo zadoščalo za uspeh. Nismo pa še ničesar naredili. Želim poudariti, da je pred nami še težka pot. Tudi priprava na tekmo proti Kopru je bila težka, specifična, zaradi potrpežljivosti in vere smo zmagali. Zelo sem se bal, da nam bo te pol ure manjkalo," je dejal trener Damir Krznar.

Na klopi grofov je v dveh mesecih vpisal sedem ligaških zmag in poraz proti Olimpiji na začetku novembra (0:1). Oba gola proti Kopru je Celje doseglo v zadnjih desetih minutah, obakrat se je s podajo izkazal Žan Karničnik.

Sorodna novica Dve ključni podaji Karničnika in Celje bo prezimilo na +10

Zeljković: Želimo se okrepiti, predvsem v napadu

Branilci naslova Ljubljančani seveda še niso odpisali boja za novo lovoriko. "Zaostanek ni majhen, ne bo lahko, a mi se ne predajamo. V igri je še veliko točk. Verjamem, da lahko naredimo niz zmag, če bomo sestavili dobro ekipo in se bomo dobro pripravili. Da 'zakuhamo' prvenstvo," je poudaril Zoran Zeljković.

Kako ocenjuje svoje delo na osmih prvenstvenih (pet zmag, dva remija in poraz) ter štirih evropskih tekmah, odkar je prevzel ekipo sredi oktobra? "Solidno. Na nekaterih tekmah bi bilo lahko tudi bolje, predvsem na derbiju v Mariboru in na Ferskih otokih. Smo pa začeli igrati na način, ki si ga sam želim. Prejemamo manj zadetkov in igramo dominanten nogomet. Po drugi strani so še vedno prisotna nihanja, ki si jih kot trener ne želim. Dobro se zavedam, da nas čaka še veliko dela. Med zimskim premorom bomo poskušali to urediti. V Bratislavi smo v četrtek odigrali res dobro tekmo. Oni so bili favoriti, a smo mi nadzirali igro in držali žogo. Sploh drugi polčas me je zadovoljil. Fantje so dokazali, da lahko."

V Stožicah je pričakovati tudi kakšno novo ime. "Vedno je mogoče, da kakšen od igralcev odide, saj so tržno zanimivi. Vedno imamo 'back-up', toda želimo se okrepiti, predvsem v napadu. Tega ne skrivam."

Sorodna novica Zeljković: Lepo je, ko na tak način končaš leto

"Barišić ima kakovost, ki je v napadu primanjkuje"

Maribor je prvega novinca predstavil že prejšnji teden, to je napadalec Maks Barišić, ki prihaja iz Kopra. Trener Ante Šimundža se je njegovega prihoda zelo razveselil. "Maks je bil moja želja. Ko sva govorila, je izkazal veliko željo, to je bilo zame dovolj. O njegovih kakovostih nima smisla govoriti. Ima izkušnje, tudi iz tujine. Karakterno je igralec, ki lahko odgovori na zahteve Maribora. Pozna DNK Maribora oziroma ga bo še spoznal. In ima kakovost, ki nam na tem igralnem položaju primanjkuje. Verjamem, da bo zadovoljil naša pričakovanja."

Kdo še prihaja? "Med zimskim prestopnim rokom bo treba storiti marsikaj, a to je delo športnega direktorja in ga bo on predstavil, ko bo čas za to. Delamo pa skupaj, pripravljali smo se na to že skozi jesenski del. Imamo določene igralce, ki si jih želimo, oziroma položaje, na katerih se želimo okrepiti in prevetriti slačilnico."

O največjem manku v trenutni ekipi pa pravi: "Manjka nam predvsem fizična hitrost. Hitrosti v razmišljanju imamo kar nekaj zelo dobre. Cilj je povečati hitrost ekipe. Če nam bo to uspelo, bomo zelo zadovoljni. Usmeritev bomo prilagodili igralcem, ki jih bomo imeli. Poskušali jih bomo postaviti na mesto, kjer nam lahko dajo največ, in izoblikovati model igre. Je pa bil ta v Mariboru že prepoznaven, tudi mi ga bomo iskali v DNK-ju oziroma filozofiji Maribora."

Šimundža je po prihodu na klop vijoličastih na devetih ligaških tekmah osvojil 15 točk od mogočih 27 (štiri zmage, trije remiji, dva poraza). "Nisem zadovoljen z izkupičkom. Niti z načinom, kako smo prejemali zadetke. Po analizi bomo nastavili smernice za naprej. V prihodnosti bomo poskušali biti čim bolj konstantni in s čim manj nihanji."

Sorodna novica Barišić bo v Mariboru nosil dres s številko 10

Po Zeljkoviću in Hadžiću prihaja Radosavljević

Koper pa bo imel spomladi novega trenerja. Safet Hadžić je ekipo zadnjič vodil v Celju, zdaj bo znova klubski oglednik, to nalogo je opravljal že pred odhodom Zeljkovića k Olimpiji. Moštvo z Bonifike bo prevzel nekdanji slovenski reprezentant Aleksandar Radosavljević, do zdaj selektor kadetske izbrane vrste.

Kanarčki so v zadnjih štirih krogih prejeli kar 12 zadetkov, pod Hadžićevim vodstvom pa vpisali samo eno zmago (v Rogaški Slatini). Ob tem so še trikrat remizirali in štirikrat izgubili.

Safet Hadžić potrdil slovo s klopi Kopra


LESTVICA

Slovenska nogometna liga, 2023-2024
# Ekipa Št. tekem Zmage Remiji Porazi Razlika v golih Točke
1.
Celje
32 22 6 4 70:29 72
2.
Olimpija Ljubljana
32 18 9 5 68:40 63
3.
Maribor
33 17 9 7 61:32 60
4.
Bravo Kostel
33 11 12 10 39:40 45
5.
Koper
32 11 10 11 44:43 43
6.
Domžale
33 12 3 18 47:55 39
7.
Mura
32 10 8 14 37:51 38
8.
Rogaška
32 9 5 18 32:56 32
9.
Kalcer Radomlje
33 6 10 17 30:49 28
10.
Aluminij
32 7 6 19 30:63 27