Žan Vipotnik bo poleti zelo napolnil blagajno Maribora. Vijoličasti so imeli med pandemijo precej izgub, zato nujno potrebujejo finančno injekcijo. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Vipotnik bo poleti zelo napolnil blagajno Maribora. Vijoličasti so imeli med pandemijo precej izgub, zato nujno potrebujejo finančno injekcijo. Foto: www.alesfevzer.com

21-letniku je vodstvo kluba ponudilo dveletno podaljšanje pogodbe, a precej realnejši je odhod. Največ zanimanja je pokazal zagrebški Dinamo. Tudi iz Beograda so Šulerja že klicali, pri Crveni zvezdi si ga prav tako želijo.

"Do prestopnega roka je še kar nekaj časa. Stvari se dogajajo vsak dan. Klubi si sami postavljajo cene. Maribor cene ne bo spustil pod štiri milijone evrov," je v pogovoru za TV Slovenija potrdil Šuler.

Maksimalno dva odhoda in pet prihodov
"Kadrovanje za naslednjo sezono poteka že najmanj dva meseca. Računamo, da bomo imeli dva odhoda, več ne. Verjetno bodo tudi štirje ali maksimalno pet prihodov," je dodal Šuler.

Največkrat se omenja tudi odhod Ivana Brniča, ki je prav tako odigral zelo dobro sezono.

Šuler se s kadrovanjem ukvarja že dva meseca, Vipotnik in Brnić na izhodnih vratih

Velik motiv v finalu pokala proti Olimpiji
Maribor je bil na začetku sezone celo na zadnjem mestu Prve lige, a se je spomladi prebil na drugo mesto. Naslov je osvojila Olimpija, ki je zbrala 13 točk več od vijoličastih. Večna tekmeca se bosta 6. maja v Celju pomerila še za pokalno lovoriko.

Uvrstitev v finale prinaša dodaten naboj med pričakovanjem in v zadnjem dvoboju za lovoriko bo vse mogoče. Potrudili se bomo po najboljših močeh, morali nas bodo odnesti z igrišča po tekmi, to lahko obljubimo. Ali bo to dovolj za lovoriko, bomo videli. Ta teden je za nas zelo pomemben, zagotovili smo si nastop v finalu pokala, z morebitno zmago v soboto proti Celju pa bi naredili tudi velik korak k drugemu mestu v prvenstvu. Verjamem, da mi to zmoremo,” je prepričan trener Damir Krznar, ki bo tudi v prihodnji sezoni ostal v Ljudskem vrtu, potem ko je sredi avgusta zamenjal Radovana Karanovića na klopi vijoličastih.

Žan Vipotnik za regeneracijo raje v park kot v posteljo