Celjani so ekspresno matirali obrambo Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so ekspresno matirali obrambo Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Tako kot na zadnji medsebojni tekmi trenutno najboljših slovenskih klubov je bil junak Aljoša Matko, ki je znova dvakrat zatresel mrežo zmajev. Prvi gol je nekdanji član Olimpije dosegel že v 59. sekundi, drugega za 3:1 na začetku drugega polčasa.

Zadetki s tekme Olimpija – Celje

Olimpija je drugič na prvenstveni tekmi prejela štiri gole, a se v nasprotju s tekmo v Kidričevem tokrat ni razpletlo po njenem okusu. Zeleno-beli so na treh tekmah v osmih dneh dobili kar 10 golov.

Trije goli v prvem polčasu in trije v devetih minutah na začetku drugega dela so močno razvneli sicer maloštevilne navijače v Stožicah (1300), ki so z žvižgi pričakali nekdanjega trenerja Riero in prvega strelca Olimpije lani Maria Kvesića.

Celjani so vodili od 59. sekunde. Olimpiji je uspelo izenačiti zgolj za tri minute. V drugem delu je Celje povedlo z dvema goloma prednosti, kar jim je omogočilo precej mirnejše nadaljevanje in na koncu nov komplet treh točk. Poleg Matka se je še posebej izkazal novi član Celja Jegor Prucev, ki je podal pri prvem in drugem golu, bil pa je udeležen tudi pri četrtem.

Riera ob odmoru Henriquesu dejal, da ekipi igrata tako, kot bi bili v tretji ligi
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a> Foto: MMC RTV SLO
Grafiko zagotavlja sofascore.com Foto: MMC RTV SLO

Celjani niso vodili le slabe štiri minute

Celjani so povedli še pred iztekom prve minute. V hitrem protinapadu je Prucev po izjemni podaji Marka Zabukovnika ušel obrambi Olimpije in nesebično podal pred vrata, kjer je Aljoša Matko potisnil žogo v prazno mrežo.

Ljubljančani so izenačili v 36. minuti. Po lepi akciji je žoga v kazenskem prostoru prišla do Nemanje Motike, ki je zaposlil Ruia Pedra. Portugalec je močno streljal in stresel vratnico. Žoga se je odbila do Davida Zeca, ki jo je s petih metrov nespretno poslal v lastno mrežo.

Manj kot tri minute pozneje so gostje spet prišli v vodstvo. Ob Ahmetu Muhamedbegoviću je do žoge prišel Prucev, ki je z desne strani poslal povratno žogo v kazenski prostor. Na enajstih metrih jo je pričakal Tamar Svetlin in jo z natančnim strelom poslal za hrbet Matevža Vidovška.

Trije goli na uvodu drugega polčasa

Začetek drugega polčasa je postregel s tremi goli. V 48. minuti se je po dolgi globinski podaji za hrbti ljubljanskih branilcev nenadoma sam pred Vidovškom znašel Matko in ob bližnji vratnici še drugič matiral ljubljanskega vratarja. Le minuto pozneje je Olimpija ujela priključek. Z leve strani je šolski predložek v kazenski prostor poslal David Sualehe. Z glavo je žogo v mrežo zabil Motika, ki je tako dosegel gol na drugi prvenstveni tekmi zapored.

V 54. minuti je svoj trenutek dočakal rezervist Nino Kouter, ki je po dvojni podaji Matka in Pruceva žogo s petih metrov poslal v zgornji desni kot Vidovška in spet poskrbel za vodstvo gostov z dvema zadetkoma.

Na tekmi, ki je puščala precej prostora eni in drugi ekipi, je v 70. minuti v dvoboj ena na ena z Vidovškom prišel Prucev, a je bil ljubljanski vratar uspešnejši. Tudi sicer so imeli Celjani bolj ali manj vse pod nadzorom, tako da so prišli do nove zmage.

Olimpija bo v 7. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Muri, Celje pa bo gostilo Maribor.

Matko že v 1. minuti šokiral zmaje, ki so doživeli grenek poraz

Hitra zadetka Brava odločila tekmo v Domžalah

Na zadnji tekmi kroga je Bravo v Domžalah Radomljanom zadal poraz z 2:1, potem ko je že v uvodnih minutah hitro dosegel dva zadetka. Čeprav so se domači v drugem polčasu na krilih Madžida Šošića trudili izenačiti, pa so gostje zdržali pritiske.

Bravo je povedel že v prvi minuti, ko je po podaji z leve strani zadel Gašper Trdin. Le tri minute pozneje je Matej Poplatnik prišel sam pred Luko Baša, na koncu ga je radomeljski vratar povlekel za nogo, nato je sledila najstrožja kazen. To je izvedel kar Poplatnik in zanesljivo zadel za 2:0.

Šošić je v 65. minuti zmanjšal zaostanek, ko je v kazenskem prostoru unovčil podajo z leve strani. Radomljani so v drugem polčasu igrali precej bolje kot v prvem delu in pritiskali ter imeli več priložnosti. V 78. minuti je tudi Ivan Krolo za malce zgrešil cilj, Šošić pa je v 79. minuti zadel še prečko iz bližine.

6. krog:
OLIMPIJA – CELJE 2:4 (1:2)
1300; Zec 36./ag, Motika 49.; Matko 1., 48., Svetlin 38., Kouter 54.

Olimpija: Vidovšek, Silva (65./Lasickas), Sualehe, Ratnik, Muhamedbegović (75./Karamatić), Doffo, Elšnik, Rui Pedro, Pinto (65./Lucas), Motika (75./Fadida), Nukić (75./Bristrić).

Celje: Obradović, Karničnik, Nemanič, Zec, Ajhmajer (46./Vuklišević), Zabukovnik, Kvesić (46./ Kouter), Bobičanec, Svetlin (72./Lamy), Prucev (72./Bajde), Matko (82./Mačak).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


KALCER RADOMLJE – BRAVO 1:2 (0:2)
250; Šošić 65.; Trdin 1., Poplatnik 8./11-m

Radomlje: Baš, Ševelj, Korun, Jazbec (31./Vokić), Nuhanović, Hrvoj, Krolo, Marković, N'Landu (62./Gnjatić), Šošić, Kukovec (82./Malenšek).

Bravo: Orbanić, Kavčič, Jakšić, Katinić, Španring, Selan (88./Štravs), Trdin, Janjić, Puconja (80./ Maher), Poplatnik, Stanković (83./Ivanšek).

Sodnik: Alen Bubek (Nova Gorica)


Odigrano v soboto:
MARIBOR – DOMŽALE 1:1 (1:1)
2000; Iličić 45./11-m; Šturm 9.

Odigrano v petek:
ALUMINIJ – MURA 0:1 (0:1)
1000; Kasalo 17.


Odpovedano:
KOPER - ROGAŠKA

Lestvica:                             
CELJE                 5  4 1 0 15:5 13
MARIBOR               5  3 2 0 10:4 11
OLIMPIJA              5  3 0 2 15:11 9
KOPER                 4  3 0 1  7:4  9
BRAVO                 5  2 1 2  6:7  7
MURA                  5  2 0 3  6:11 6
DOMŽALE               5  1 2 2  7:8  5
ALUMINIJ              5  1 1 3  8:9  4
KALCER RADOMLJE       5  1 0 4  3:9  3
ROGAŠKA               4  0 1 3  2:11 1