Milan Mandarić je zatrdil, da ni nobene možnosti, da bi znani angleški trener Harry Redknapp prišel v Stožice. Foto: EPA
Milan Mandarić je zatrdil, da ni nobene možnosti, da bi znani angleški trener Harry Redknapp prišel v Stožice. Foto: EPA

Predsednik Olimpije se je vrnil iz tujine, njegova prva naloga v letu 2016 pa bo seveda poiskati novega trenerja, potem ko se je Olimpija kljub naslovu jesenskega prvaka razšla s trenerjem Marijanom Pušnikom. V obdobju Mandarićeve več kot enomesečne odsotnosti so se v javnosti pojavljala številna vprašanja glede prihoda novega trenerja in potencialnih igralskih okrepitev, ki bi v zimskem prestopnem roku lahko zapolnile določene vrzeli v moštvu.

Vzpostaviti takojšnjo avtoriteto
"S športnim direktorjem Rankom Stojićem sva bila v stalnem stiku glede najpomembnejših kadrovskih vprašanj, med katere, jasno, spada tudi vprašanje novega trenerja. V tem trenutku lahko povem, da so v ožjem izboru trije kandidati, kdo pa bo dejansko tisti, ki bo prevzel nase veliko odgovornost, bo znano najpozneje do začetka naslednjega tedna. Olimpija potrebuje trenerja - zmagovalca, ki bo vzpostavil takojšnjo avtoriteto v moštvu. Človeka, ki bo takoj zavihal rokave in bil sposoben v naslednjih štirinajstih tekmah zagotoviti naslov državnega prvaka. Ne smemo si privoščiti niti najmanjše napake, saj je vložek prevelik," je pojasnil Milan Mandarić.

Redknapp bi pomenil preveliko tveganje
"Potrebujemo nekoga, ki mu slovensko nogometno okolje ni tuje. Zato bi bilo v tem trenutku nesmiselno angažirati strokovnjaka iz zahodne Evrope. Vem, da se je v zadnjem času veliko pisalo in govorilo o prihodu mojega dobrega prijatelja in obenem nekdanjega sodelavca pri Portsmouthu Harryja Redknappa. Zagotavljam vam, da od tega ne bo nič, saj si ne smemo privoščiti prevelikega tveganja. V tem trenutku Olimpijo lahko vodi nekdo, ki se bo sposoben v zelo kratkem času prilagoditi na slovensko nogometno okolje in kulturo."

Okostje ekipe ostaja nespremenjeno
Mandarić poudarja, da bo za izpolnitev glavnega cilja - osvojitev naslova državnega prvaka - potreben strokovnjak s trdnim značajem in jasno vizijo, kako iz vsakega posameznika izvleči le najboljše. "Že pred začetkom sezone smo si zastavili visoke cilje. Z vsem spoštovanjem do preostalih slovenskih klubov, ki imajo podobne želje in pričakovanja, toda Olimpija želi sezono končati na prvem mestu. Od tega ne bomo odstopili. Izhodišče je dobro, okostje ekipe ostaja nespremenjeno, je pa dejstvo, da nas v spomladanskem delu sezone čaka le štirinajst tekem, ki jih bomo morali odigrati na najvišji mogoči ravni."

27. februarja bodo navijači videli veliko
Ali se obetajo tudi večje spremembe v igralskem kadru? "S športnim direktorjem Stojićem ocenjujeva, da aktualna zasedba premore dovolj kakovosti in zato ne potrebuje večjih sprememb. Do konca tega meseca bomo ekipo dopolnili s posamezniki, ki so s svojo kakovostjo sposobni zapolniti vrzeli na določenih igralnih položajih. Poleg nizanja dobrih rezultatov bo ena izmed glavnih nalog novega trenerja, da ustrezno oblikuje moštvo za naslednjo sezono. Našim navijačem pa sporočam, naj se že veselijo prve tekme proti Luki Koper, saj bodo imeli kaj videti."