Damir Skomina je v Amsterdamu spisal zgodovino, ko je kot prvi sodnik v Ligi prvakov spremenil odločitev po ogledu videoposnetka. Foto: Reuters
Damir Skomina je v Amsterdamu spisal zgodovino, ko je kot prvi sodnik v Ligi prvakov spremenil odločitev po ogledu videoposnetka. Foto: Reuters

Razmišljali so tudi, ali je prav, da je Sergio Ramos dobil dodatno tekmo prepovedi zaradi namernega rumenega kartona, in kdo bo osvojil Ligo prvakov.

Sorodna novica Vpeljava sistema VAR je v Sloveniji tako vprašanje časa kot denarja

Radijski novinar Jože Pepevnik opozarja, da je bilo precej sodniških napak v uvodnih dveh krogih spomladanskega dela prvenstva. Ne le Tavaresov gol iz prepovedanega položaja, tudi dosojena enajstmetrovka za Gorico v Celju in za Triglav proti Aluminiju, ko je bil prekršek meter zunaj kazenskega prostora. Pepevnik pravi, da bi morala sodniška organizacija najprej poskrbeti za boljšo kakovost sojenja, novinar MMC-ja Slavko Jerič pa je k temu dodal: "Na Nogometni zvezi Slovenije še previdno čakajo. Na Hrvaškem se bodo, kot nam je znano, v naslednji sezoni lotili tega projekta, njihov proračun bo okoli milijon in tristo tisoč evrov in v Sloveniji bomo očitno počakali na vtise iz hrvaške lige, ki je organizacijsko gledano enaka slovenski: 10 klubov, 36 krogov." Voditelj oddaje Luka Petrič trdi, da je 1,3 milijona evrov ogromno denarja za naše razmere, da bi slovenski nogomet več pridobil, če bi se to vložilo v razvoj mladih.

Sorodna novica Milanič: Z igralcem manj smo začeli preskakovati igro, kar bi morali že prej

Razlika na vrhu lestvice v prvi ligi je sedem točk. Maribor ni prepričal proti Aluminiju, tako tekmo v Kidričevem kot tisto prejšnji teden proti Muri v Ljudskem vrtu pa je spremljal Jože Pepevnik: "Res je, da Mariborčanom trenutno na roko ne gre veliko število poškodovanih, vendar smo včeraj pričakovali nekoliko odločnejši Maribor. Darko Milanič je bil vidno olajšan po treh kar srečno priborjenih točkah. Zdaj ima Maribor pred seboj Gorico, ki je za vijoličaste po navadi v Ljudskem vrtu kar ugoden nasprotnik, pa tudi nekaj časa imajo Mariborčani za konsolidiranje vrst pred derbijem z Olimpijo." Prepričljivejša od Maribora je bila v tem krogu Olimpija, ki je doma premagala Celje. Petrič pravi, da pri Ljubljančanih izstopata Asmir Suljić in Stefan Savić, da bo usoda prvakov v naslednjih mesecih precej odvisna od njune igre.

Sorodna novica Sergiu Ramosu zaradi izsiljenega rumenega kartona dodatna tekma prepovedi

V oddaji Žoga je okrogla ni ostalo nedotaknjeno niti evropsko nogometno prizorišče. Glavna favorita Lige prvakov sta za četverico kluba, ki v svojih vitrinah nimata pokala z velikimi ušesi, madridski Atletico in Manchester City. V zadnjih dneh je odmevala tudi kazen, ki jo je UEFA naložila Sergiu Ramosu. Španski branilec bo moral po rumenih kartonih namesto na eni počivati na dveh tekmah, s čimer pa se Aljaž Golčer ne strinja: "Igralci delajo prekrške na vsaki tekmi, sodniki delijo kartone na vsaki tekmi. Če igralec naredi prekršek, je težko dokazljivo, če je bil ta storjen namerno. Igralec ima pravico storiti prekršek in dodatna kazen se mi zdi nepotrebna."

Žoga je okrogla: Ali je smiselno uvesti VAR v Prvi ligi?