Tekmo med evropskima velikanoma je v Amsterdamu sodil Damir Skomina. Foto: Reuters
Tekmo med evropskima velikanoma je v Amsterdamu sodil Damir Skomina. Foto: Reuters

Po tekmi na Johan Cruyff Areni je kapetan kraljevega kluba razlagal, da bi lagal, če ne bi priznal, da je izsilil rumeni karton, da bi tako izpustil povratni dvoboj in se izognil morebitni kazni pred pomembnejšo tekmo četrtfinala, potem pa se tako ali tako evidenca kartonov izbriše. Tedaj je še dodal, da s tem ne želi podcenjevati Ajaxa in da se zaveda, da kljub prednosti s prve tekme dvoboj še ni odločen.

Sorodna novica Učinkoviti Real do zmage v Amsterdamu, Tottenham razbil dortmundsko Borussio

Zatem je sicer demantiral svojo izjavo in dejal, da s prekrškom nad danskim napadalcem Ajaxa Kasperjem Dolbergom v 89. minuti ni skušal izsiliti rumenega kartona, ampak da je namenoma napravil le prekršek, saj bi sicer po njegovih besedah sledil nevaren protinapad Ajaxa. Dve minuti pred tem je Marco Asensio zadel za 2:1. To je bil Ramosov 38. rumeni karton v Ligi prvakov in kar 201. v dresu madridskega velikana.

Uefa je po tekmi odprla preiskavo, pregledala posnetke in se nato odločila za dodatno kazen. Tako bo izkušeni Andaluzijec moral izpustiti povratno tekmo na Santiago Bernabeuu, ki bo v torek, hkrati pa tudi prvo četrtfinalno, če se seveda evropski prvaki tja tudi uvrstijo.

OSMINA FINALA, povratne tekme, torek ob 21.00:
BORUSSIA (D) - TOTTENHAM 0:3
REAL MADRID - AJAX 2:1

Sreda ob 21.00:
PARIS SG - MANCHESTER UNITED 2:0
PORTO - ROMA 1:2

Torek, 12. marca, ob 21.00:
MANCHESTER CITY - SCHALKE 3:2
JUVENTUS - ATLETICO MADRID 0:2

Sreda, 13. marca, ob 21.00:
BARCELONA - LYON 0:0
BAYERN - LIVERPOOL 0:0

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.