Carlos Tevez je po nesporazumu z Alexom Fergusonom iz Uniteda prestopil v City. Mu bo sledil tudi Wayne Rooney? Foto: EPA
Carlos Tevez je po nesporazumu z Alexom Fergusonom iz Uniteda prestopil v City. Mu bo sledil tudi Wayne Rooney? Foto: EPA

Pri tiskovni agenciji Reuters so opravili krajše pogovore s trenerji nekaterih klubov, ki igrajo v Ligi prvakov, kamor bi Rooney lahko odšel.

Carlo Ancelotti, Chelsea
"Najbrž bom moral na to vprašanje v prihodnosti odgovoriti še nekajkrat, zato bom povsem jasno povedal svoje mnenje. Ne želim, da drugi trenerji govorijo o mojih igralcih. Sam izjemno spoštujem tako Manchester United kot Alexa Fergusona, zato ne bom govoril o primeru Rooney."

Jose Mourinho, Real Madrid
"Rooney pripada Manchester Unitedu, pripada Old Traffordu. Če se bo Manchester United na koncu odločil, da Rooneyja proda, naj me Rooney le pokliče. Všeč mi je Rooney, všeč pa mi je tudi sir Alex. Mislim, da je za Rooneyja najbolje, da ostane tam do konca življenja. Sam mislim, da bo ostal na Old Traffordu."

Arsene Wenger, Arsenal
"Je kdo že odprl rok za prestope? V tem trenutku ni mogoče kupovati in prodajati igralcev, zato tudi nismo zainteresirani za nakup kogar koli, saj imamo povsem dovolj nogometašev. To je le ena izmed zgodb, ki jo časopisi radi prodajajo. Pri Arsenalu imamo povsem dovolj napadalcev in ne bomo kupovali."

Harry Redknapp, Tottenham
"Govoriti bom moral s svojim predsednikom, da sploh vidim, ali lahko Rooneyja pripeljemo v London, a dvomim, da se bo to lahko zgodilo. Take stvari se v nogometu dogajajo in javnost ima pravico izvedeti, kaj se dogaja."

Bo bogato ponudbo dal City?
V igri sta tudi oba prvoligaša iz Manchestra. Pri Unitedu bodo vse storili, da Rooneyja prepričajo, da ostane v klubu, pri Cityju pa imajo dovolj razlogov (beri: denarja), da nogometaša prepričajo in prepeljejo na "modro stran" mesta.