Neymar je pripravljen na SP v Rusiji. Foto: Reuters
Neymar je pripravljen na SP v Rusiji. Foto: Reuters
Philippe Coutinho je postavil končni izid na tekmi 3:0. Foto: Reuters
Na dunajskem stadionu je tekmo med Avstrijo in Brazilijo spremljalo 48.500 gledalcev. Foto: Reuters
Mojstrovina Neymarja na prijateljski tekmi proti Avstriji

Gostitelji so zdržali vse do 36. minute, ko je njihovo mrežo zatresel Gabriel Jesus. Marcelo je začel akcijo, streljal je od daleč, žoga se je odbila do Gabriela Jesusa na levi strani, ki je rutinirano streljal v desni spodnji kot (0:1).

Drugi gol je brazilske navijače še posebej razveselil, saj je zadel Neymar, ki se vrača v formo po februarski poškodbi noge. In kakšen gol je najdražji nogometaš na svetu dosegel – Willian je videl Neymarja na levi strani in mu podal, Neymar pa je nato mojstrsko preigral Aleksandra Dragovića, za piko na i pa je žogo poslal skozi noge avstrijskega vratarja Heinza Lindnerja.

Brazilski selektor Tite je zvezdnika Paris Saint-Germaina uvrstil v začetno postavo, kar se je zgodilo prvič po bolniškem premoru. Prejšnji teden je tekmo proti Hrvaški začel na klopi za rezerve, po tem, ko je vstopil v igro, pa je dosegel gol.

Le tri minute pozneje pa so Brazilci proslavili še en gol. Tudi pri tem je bila za Avstrijce usodna leva stran, Roberto Firmino je lepo zaposlil Philippeja Coutinha, ki je stekel naprej po levi strani, žogo je hitri Brazilec poslal v desni kot za končni rezultat (0:3).

Petkratni svetovni prvaki bodo na SP-ju igrali proti Švici v Rostovu 17. junija in se bodo v skupini E nato pomerili še s Kostariko in Srbijo.

PRIJATELJSKE TEKME

AVSTRIJA - BRAZILIJA 0:3 (0:1)
G. Jesus 36., Neymar 63., Coutinho 69.

Avstrija: Lindner, Hinteregger, Prodl, Dragović (70./Danso), Alaba, Grillitsch (66./Žulj), Baumgartlinger, Lainer, Schlager (58./Burgstaller), Arnautović, Schopf (58./Hierlander).

Brazilija: Alisson, Danilo, Silva (60./Marquinhos), Miranda, Marcelo (67./Filipe Luis), Paulinho, Casemiro (61./Fernandinho), Coutinho (76./Taison), Willian, Gabriel Jesus (67./Firmino), Neymar (84./Costa).

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)


Ponedeljek:
JUŽNA KOREJA - SENEGAL (v Grödigu)
BELGIJA - KOSTARIKA

Torek:
JAPONSKA - PARAGVAJ (v Innsbrucku)
POLJSKA - LITVA

Mojstrovina Neymarja na prijateljski tekmi proti Avstriji