Ivan Simič je ugotovil, da so njegova prizadevanja podobna boju z mlini na veter, zato je odstopil. Foto: MMC RTV SLO
Ivan Simič je ugotovil, da so njegova prizadevanja podobna boju z mlini na veter, zato je odstopil. Foto: MMC RTV SLO
Simič razkril razloge za odstop, 2. del
Simič razkril razloge za odstop, 1. del

Simič se je najprej dotaknil spora s sindikatom profesionalnih nogometašev Spinsom: "Ko ugotoviš, da zadeva ne gre več naprej in ko pogledaš vse te napade, ki jih je po pooblastilu igralcev name vršil Spins, se enostavno odločiš, da ti tega ni treba več. Ko so se nato ti napadi spustili še na dokaj nizek nivo in se je začela vpletati še moja družina, potem enostavno rečeš, da je tega dovolj. Če želi, potem naj Spins vodi politiko."

Simič: Igralcem sem dal več, kot bi jim kdor koli
Simič je znova poudaril, da je igralcem izplačal več, kot jim je pripadalo: "Pri igralcih sem se potrudil, da so dobili več, kot bi jim kdo kdaj koli dal. In potem pričakuješ, da bo nekdo to razumel in lepo poveš, da več denarja ne moreš dati. Potem se pa začnejo dodatne zahteve, ki po nepotrebnem povzročijo cel zaplet, saj gre za majhne zneske, ki jih je bolje porabiti za kaj drugega."

Podpredsedniki proti imenovanju Zahoviča
Piko na i njegovi odločitvi, da odstopi, pa je prispeval neuspešen poskus imenovanja Zlatka Zahoviča za športnega direktorja reprezentance: "Prva možnost, da bi angažirali Zahoviča, je bila že lani konec marca, a je takrat zadeva padla v vodo zaradi nasprotovanja mojih ožjih sodelavcev. Ko je potem prišlo do tega zapleta, kateremu smo priča, in smo hkrati postali 15. reprezentanca na svetovni lestvici, sva se z Matjažem Kekom strinjala, da potrebujemo nekoga, ki bi zadeve še organizacijsko delal. Potem je preostalo samo še, da se o tem pogovorim z mojimi podpredsedniki po kosilu z gruzijsko reprezentanco. Žal sta na kosilo prišla le dva od petih, saj so bili ostali trije zadržani. A tudi ta dva se nista strinjala z imenovanjem, zato sem se - ko sem videl, kam gredo stvari -, enostavno usedel v avto in se odpeljal v Ljubljano."

Nogometna zgodba za Simiča končana
Simič je ob koncu dejal, da se popolnoma umika iz nogometa, a z nasmehom na ustih: "Odhajam z nasmehom, zadovoljen, kot 15. na svetu. Spoznal sem dobre ljudi, a tudi ljudi, ki jim veliko pomeni le denar. Z Matjažem Kekom sva delala dobro, za kar se mu zahvaljujem. Zahvaljujem se tudi ostalim, s katerim sem delal. Nogometna zgodba je zame zaključena. Ne mislim se vključevati v noben klub, nikjer delati in tudi, če se da, čim manj biti v nogometu."

Seja izvršnega odbora NZS-ja 20. decembra
Odbor NZS-ja za nujne zadeve je medtem na torkovi seji obravnaval odstop Ivana Simiča in sprejel sklep, da do nadaljnjega njegove naloge opravlja prvi podpredsednik Stane Oražem. Odbor je še sklenil, da bo predvidoma 20. decembra seja Izvršnega odbora NZS-ja, ki bo odločal o potrebnih nadaljnjih postopkih, vključno s sklicem skupščine in volitev v organe NZS-ja.

Simič razkril razloge za odstop, 2. del
Simič razkril razloge za odstop, 1. del