"Posvet" Milivoja Novakovića, Mateja Mavriča, Zlatka Dedića, Milana Miklaviča in Aleksandra Radosavljevića ob prihodu na zbor na Brdo pri Kranju. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Robert Koren
Kapetanski trak Roberta Korena bo najbrž prevzel Milivoje Novaković. Foto: MC NZS.si/Taka
Samir in Jasmin Handanović ter Aleksander Radosavljević
Samir Handanović bo mesto v vratih prepustil starejšemu bratrancu Jasminu (v sredini). Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Kek vpoklical Šukala

Oba nosilca igre reprezentance v zadnjih letih sta prišla v Slovenijo na pregled k reprezentančnemu zdravniku Matjažu Vogrinu, ki je nato prižgal "rdečo luč". Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju potrdil, da kapetan in prvi vratar ne bosta sodelovala na sredini tekmi.

"Kot je bilo dogovorjeno, je zdravniška služba pogledala oba igralca, ki sta prišla na zbor. Pri Samirju je bilo tako ali tako jasno, da ne more igrati, saj ni bil v moštvu Udineseja, pri Robiju pa je tudi takšno tveganje, da je vprašanje, če je smotrno, da ga vlačimo v Tirano. Zato bosta oba igralca ostala doma,"
je povedal Kek.

Oba na igrišču že prihodnji teden?
Vogrin je še nekoliko bolj natančno pojasnil stanje obeh poškodovancev: "Da Samir ne bo pripravljen, je bilo pravzaprav znano že pred nekaj dnevi. Ima poškodovano zadnjo stegensko mišico. Gre za manjšo "rupturo". Opravljenih je bilo več preiskav, ki so pokazale, da v tem trenutku ni sposoben za igranje. Predpisano ima strogo mirovanje in terapijo. Mislim, da bo začel z lažjimi treningi konec tedna. Kar se tiče Robija, smo bili še včeraj optimistični. Gre za težavo z bolečo prepono. Morate vedeti, da je bil Robi že operiran na obeh preponah in da se to zdaj na nek način ponavlja. Na srečo ne dolgo. To so težave, ki dalj časa nastajajo, težje jih je zdraviti. Na podlagi preiskav - te so bile danes nekoliko slabše kot včeraj - smo ocenili, da nima smisla tvegati. Računam, da bo v roku enega tedna okreval. Ne želimo, da s kakršnim koli dodatnim tveganjem podaljšamo rehabilitacijo in mogoče celo ogrozimo njegove nastope na naslednjih tekmah za reprezentanco."


"Sarma" počival, RoKo igral
Handanović je zaradi poškodbe izpustil sredino in sobotno tekmo Udineseja v Serie A, medtem ko je Koren kljub težavam odigral večino sobotnega srečanja za Hull City v drugi angleški ligi proti Scunthorpe Unitedu (5:1). RoKo je bil zamenjan v 83. minuti pri izidu 4:1 za "tigre". Koren je zaradi poškodbe potožil po torkovi tekmi z Leeds Unitedom (2:2), ki jo je sicer odigral do konca, med tednom pa je nato izpustil več treningov.

Medijski molk Novakovića
Na Brdu pri Kranju se je sicer ob 11.30 zbralo deset slovenskih reprezentantov. Ob Korenu in Handanoviću, ki sta prišla pozdravit soigralce, še Jasmin Handanović (je prehlajen, a naj bi bil do srede nared, da stopi v slovenska vrata), Matej Mavrič, Marko Šuler, Andraž Kirm, Aleksander Radosavljević, Zlatko Dedić, Zlatan Ljubijankić in Milivoje Novaković (po sobotnih dveh zadetkih proti Bayernu se je zavil v medijski molk in tako kot nemškim tudi slovenskim novinarjem ni namenil nobene izjave).

Na letališču Jožeta Pučnika, od koder so ob 13.23 z rednim letom odpotovali v Tirano, sta se jim pridružila še Valter Birsa in Mišo Brečko, drugi pa so prispeli neposredno v albansko prestolnico. Kek je v izbrano vrsto namesto Korena naknadno vpoklical Gorana Šukala.

Kekovi varovanci bodo prvi trening v Tirani opravili ob 19.00, v torek pa bodo trenirali ob 16.00. Tekma bo v sredo ob 20.00 s prenosom na TV Slovenija 2 in na spletu. Komentator bo Igor E. Bergant.

Kek vpoklical Šukala