Rooneyju letos ne gre najbolje. Ugibanja o njegovem zasebnem življenju polnijo stolpce (tabloidnih) časopisov, sam pa je za Manchester zadel le enkrat. Foto: EPA
Rooneyju letos ne gre najbolje. Ugibanja o njegovem zasebnem življenju polnijo stolpce (tabloidnih) časopisov, sam pa je za Manchester zadel le enkrat. Foto: EPA

"Prejšnji teden sem se srečal z (izvršnim direktorjem, op. a.) Davidom Gillom, ki mi ni dal nobenega zagotovila, ki sem ga želel, da bo okrepil ekipo. V prihodnosti se v tej ekipi ne vidim. Povedal sem mu, da ne bom podpisal nove pogodbe. Želel sem govoriti s trenerjem in bil sem presenečen nad njegovimi besedami," je o razlogih spregovoril angleški reprezentant, ki se mu pogodba z rdečimi vragi izteče junija 2012.

V Manchestru želel najboljše nogometaše sveta
Rooney in njegov agent sta se z vodstvom Manchester Uniteda sestala že avgusta. "Želel sem zagotovilo, da bo klub pripeljal najboljše igralce sveta. Do kluba imam veliko spoštovanje. Želim osvajati lovorike, kar nam je pod vodstvom sira Alexa vedno uspevalo. Kar smo naredili v preteklih šestih sezonah, je izjemno in sem srečen, da sem bil del tega," je zapisal v izjavi.

Manchester ima več kot 800 milijonov dolarjev dolga. Navijači so zelo nezadovoljni z ameriškimi lastniki, družino Glazer, ker ni priskrbela denarja za nove nakupe pred začetkom sezone.

Fergusonu namenil lepe besede
Kljub "nedavnim razhajanjem" in ugibanjem medijev o poslabšanju odnosov med njim in trenerjem Alexom Fergusonom, je Rooney poudaril, kako spoštuje Škota. "Alexu Fergusonu bom večno hvaležen. Je izjemen trener in mentor, ki me je podpiral vse od prihoda v klub. Za dobro kluba bi želel, da bi v njem ostal za zmeraj, ker je unikaten in genij," je bil poln lepih besed o trenerju. Ferguson je v torek na novinarski konferenci oznanil, da želi Rooney zapustiti klub, v katerega je prestopil leta 2004 iz Evertona, ter izrazil svoje presenečenje nad odločitvijo 24-letnika.