Gloria Kotnik je z osmim mestom postavila dosežek kariere. Foto: STA
Gloria Kotnik je z osmim mestom postavila dosežek kariere. Foto: STA
Deskanje: Kotnikova osma, Marguč 13.

Slovenski deskarji so se v Cortini d'Ampezzo odrezali bolje kot v četrtek v Carezzi. Gloria Kotnik je za eno mesto izboljšala svojo najboljšo uvrstitev do zdaj (Carezza 2013; paralelni slalom), potem ko se je prebila v četrtfinale, v katerem je bila močnejša Avstrijka Claudia Riegler. Najboljša slovenska deskarka je imela tudi nekaj sreče, saj je v osmini finala njena tekmica Rusinja Jekaterina Tudegeševa naredila napako, že z 11. mestom v kvalifikacijah pa je dokazala, da se ji je obrestoval trening s kitajsko reprezentanco, ki jo vodi njen oče.

Po prvi kvalifikacijski vožnji je zelo dobro kazalo povratniku Žanu Koširju, ki je na modri progi dosegel najboljši rezultat, a je na rdeči progi storil napako in kvalifikacije končal na 32. mestu. Je pa dokazal, da je hiter in da si lahko na naslednjih tekmah obeta dobre dosežke.

V izločilne boje se je kot edini od slovenski fantov uvrstil Rok Marguč, ki je v kvalifikacijah dosegel 11. čas, nato pa v osmini finala za 17 stotink sekunde klonil proti Rusu Valeriju Kolegovu in zasedel 13. mesto.

Tim Mastnak je bil v kvalifikacijah 18., Jure Hafner 27., Črt Ikovic pa 52.

Pri moških je zmagal Avstrijec Alexander Payer pred Italijanom Rolandom Fischnallerjem, mali finale je v svojo korist odločil Francoz Sylvin Dufour, pri dekletih pa je bila najboljša Čehinja Ester Ledecka pred Nemko Selino Joerg in Avstrijko Claudio Riegler, ki je zmagala v malem finalu.

V soboto bo v Cortini še paralelni slalom.

Deskanje: Kotnikova osma, Marguč 13.