Andries Jonker ima izkušnje v Bundesligi. Čaka ga zahtevna naloga, saj Wolfsburg ni vajen boja za obstanek. Foto: EPA
Andries Jonker ima izkušnje v Bundesligi. Čaka ga zahtevna naloga, saj Wolfsburg ni vajen boja za obstanek. Foto: EPA

54-letni Nizozemec je zadnje tri sezone vodil akademijo Arsenala. Postal je še tretji trener Wolfsburga to sezono, že jeseni je bil odpuščen Dieter Hecking, po petkovem porazu z Werderjem (1:2) pa je službo izgubil še Valerien Ismael.

"Ko sem dobil klic, sem bil zelo presenečen, saj res nisem pričakoval, da bom glavni kandidat za trenerja Wolfsburga. Najprej si moram ustvariti sliko ekipe, saj ne poznam podrobnosti. Pogovarjal sem se že z Diegom Benagliem in Marcelom Schäferjem. Igralski kader je odličen in bi se moral boriti za evropska tekmovanja," je pojasnil nizozemski strokovnjak.

Jonker je bil med letoma 2009 in 2011 pomočnik Louisa van Gaala pri Bayernu. Aprila 2011 je bil van Gaal po nizu slabih izidov odpuščen, sezono pa je do konca v vlogi glavnega trenerja pripeljal Jonker. Izkazal se je s štirimi zmagami in enim remijem, kar je bilo dovolj za tretje mesto in preboj v Ligo prvakov.
Wolfsburg je z 22 točkami šele na 14. mestu in ima le dve točki naskoka pred Hamburgom, ki bi trenutno moral v dodatne kvalifikacije.