Jürgena Kloppa z navdušenjem pričakujejo Liverpoolovi navijači. Foto: EPA
Jürgena Kloppa z navdušenjem pričakujejo Liverpoolovi navijači. Foto: EPA

Kloppa na Anfieldu pričakujejo v četrtek, ko naj bi z vodstvom kluba uskladil še zadnje podrobnosti, poročajo praktično vsi otoški mediji. Z njim naj bi v Liverpool prišli tudi njegovi nekdanji pomočniki pri dortmundski Borussii, Bosanec Željko Buvač in analitik Peter Krawietz. Uradna predstavitev naj bi bila še ta teden.

Karizmatični Klopp naj bi popustil glede zahteve, da sam odloča o prihodih in odhodih igralcev. Privolil je v to, da bo del tako imenovanega prestopnega odbora, ki so ga ustanovili na Anfieldu, in v katerem je še pet ljudi. Kloppova plača naj bi bila okoli pet milijonov evrov na leto oziroma nekoliko višja, kot je bila pri Borussii.

Klopp se je o klubu, mestu in navijačih pogovarjal z nekdanjim nemškim reprezentantom in članom Liverpoola Dietmarjem Hamannom. O Kloppu z navdušenjem govori tudi legendarni Franz Beckenbauer: "On je fantastičen, eden najboljših trenerjev na svetu. Ni ostalo veliko trenerjev, ki se pogovarja z igralci, Klopp je eden izmed teh. Liverpool je eden izmed največjih klubov na svetu, tako da bosta s Kloppom idealna kombinacija."

Angleško prvenstvo se bo nadaljevalo 17. oktobra, ko Liverpool gostuje pri Tottenhamu. Redsi so na 11 tekmah sezone zmagali le štirikrat.

Vodstvo Liverpoola je v nedeljo odpustilo Brendana Rodgesrsa, ki je bil na klopi od junija 2012. Največji uspeh je dosegel v sezoni 2013/14, ko je klub popeljal do drugega mesta v angleškem prvenstvu.