Bogdan Gabrovec je za sredino decembra napovedal novo skupščino. Foto: BoBo
Bogdan Gabrovec je za sredino decembra napovedal novo skupščino. Foto: BoBo

Predsednik OKS-ja Bogdan Gabrovec je za sredino decembra letos napovedal novo skupščino, na kateri bodo delegati ocenjevali delo novega vodstva.

To je bila prva skupščina po volilni decembra lani, ko je prvega in dotlej edinega predsednika OKS-ja Janeza Kocijančiča nasledil Gabrovec, in na začetku šestega štiriletnega obdobja po združitvi OKS-ja in Športne zveze Slovenije. OKS ima po navedbah novega generalnega sekretarja Edvarda Kolarja tri stebre, sektor za šport, ki bo kot temeljna dejavnost porabil 65 odstotkov vseh sredstev, in sektor za finance in marketing ter sekretariat.

OKS je imel lani za 40 odstotkov več odhodkov in prihodkov kot leta 2013. Prihodkov je bilo nekaj nad šest milijonov evrov, 5,7 milijona evrov pa odhodkov. Največji del stroškov, 46 odstotkov, je bil namenjen za programe vrhunskega športa, predvsem za priprave in nastope reprezentanc, tudi za olimpijske v Sočiju 2014. Največ prihodkov, nekaj nad dvema milijonoma, pa je prišlo iz tržniške dejavnosti OKS-ja.

Sedež so iz Tivolija preselili v BTC
OKS se je iz dvorane Tivoli, kjer je bil od svoje ustanovitve naprej, preselil v poslovno stavbo nakupovalnega središča BTC na obrobju slovenske prestolnice. Slovenska krovna olimpijska organizacija je na novi lokaciji začela delati v ponedeljek.