Xherdan Shaqiri je v zadnji minuti tekme v Kaliningradu odlično zaključil protinapad in zagotovil veliko zmago Švici. Slavje po zadetku vsekakor ni bilo primerno. Foto: Reuters
Xherdan Shaqiri je v zadnji minuti tekme v Kaliningradu odlično zaključil protinapad in zagotovil veliko zmago Švici. Slavje po zadetku vsekakor ni bilo primerno. Foto: Reuters

Vsi trije so z dlanmi imitirali orla, simbol, ki je na albanski zastavi. Xhaka in Shaqiri sta kosovskega rodu in bosta morala plačati po 8.700 evrov kazni, Lichtsteiner pa 4.300 evrov.

Vsi trije bodo lahko še naprej igrali na svetovnem prvenstvu, nekateri mediji pa menijo, da bi disciplinska komisija Fife lahko igralcem prepovedala nastop na dveh tekmah, saj bi to imitiranje orla lahko ocenili kot provociranje javnosti.

Srbom za 55 tisoč evrov globe
Zaradi spornih komentarjev po tekmi sta bila s po 4.300 evri globe kaznovana tudi predsednik srbske nogometne zveze Slaviša Kokeza in selektor Srbije Mladen Krstajić. Dodatno mora srbska zveza plačati še 47.000 evrov kazni zaradi neprimernega obnašanja navijačev (žaljivo skandiranje in napisi ter metanje predmetov na igrišče).

Švica v odličnem položaju
Srbija je v petek v Kaliningradu izgubila z 1:2, a ostaja v igri za osmino finala. V skupini E ima tri točke oziroma točko manj kot Švica in Brazilija. Odločitev bo padla v sredo zvečer. Srbi nujno potrebujejo tri točke proti Braziliji v Moskvi, precej lažje delo ima Švica, ki se bo v Nižnem Novgorodu srečala z odpisano Kostariko.

91.000 evrov kazni za Argentino, 11.000 za Hrvaško
Fifa je argentinsko zvezo kaznovala s plačilom 91.000 evrov, ker so se navijači Argentine ob porazu proti Hrvaški (0:3) tepli, metali predmete in vpili žaljivke. Hrvaška zveza je zaradi pretepov navijačev dobila približno 11.000 evrov kazni.

Hrvaška in Argentina igrata v skupini D, kjer po dveh krogih s šestimi točkami vodi Hrvaška, druga je Nigerija s tremi točkami, po eno pa imata Islandija in Argentina. V zadnjem krogu skupinskega dela, ki bo odločil, kdo bo napredoval v osmino finala, se bodo Hrvati merili z Islandci, Argentinci pa z Nigerijci.

Poljska nogometna zveza mora zaradi političnega in napadalnega navijaškega napisa navijačev plačati 8.600 evrov.