Jan Oblak je v letošnji sezoni prejel le dva zadetka. Robert Lewandowski ga ni uspel matirati. Foto: EPA
Jan Oblak je v letošnji sezoni prejel le dva zadetka. Robert Lewandowski ga ni uspel matirati. Foto: EPA
Carlo Ancelotti in Diego Simeone
Carlo Ancelotti je imel velike težave z Atleticom že na klopi Reala. V sredo je moral znova čestitati Diegu Simeoneju. Foto: EPA
Antoine Griezmann
Antoine Griezmann je z bele točke stresel prečko, a to ni pokvarilo veselja na Vicente Calderonu. Foto: Reuters
Yannick Carrasco
Yannick Carrasco je bil junak večera. V polnem šprintu je žogo z roba kazenskega prostora poslal od vratnice v mrežo. Foto: EPA
Fernando Torres
Fernando Torres je bil zelo nevaren v prvem polčasu, Javiju Martinezu ga ni uspelo ustaviti. Foto: Reuters
Jan Oblak
Oblak je v 95 minutah igre zbral štiri obrambe, po dve v vsakem polčasu. Škofjeločan je ohranil mrežo nedotaknjeno še na drugi tekmi Lige prvakov, skupno pa je ostal nepremagan že šestkrat na samo osmih tekmah nove sezone. Foto: Reuters

ih bojih.
154 dni je minilo od prve polfinalne tekme Lige prvakov na stadionu Vicente Calderon, ki jo je Atletico dobil z 1:0. 27. aprila je bil poražen Pep Guardiola. V sredo zvečer je bil na klopi Bayerna Carlo Ancelotti, razplet pa je bil enak. Italijanski strokovnjak je doživel prvi poraz na klopi Bavarcev.
Granitna obramba Atletica
Tekma je potekala po Simeonejevih željah. Njegovi izbranci so dobili vse ključne dvoboje, bili so agresivnejši, stali so zraven najbolj nevarnih igralcev. Eden izmed najboljših napadalcev na svetu Robert Lewandowski je bil večji del tekme odrezan, le v 77. minuti je zapretil z glavo, a ni bil natančen. Diego Godin in Stefan Savić sta se zares izkazala. To je bil šolski primer, kako ustaviti nogometne velemojstre.

Bayern je imel pričakovano veliko večjo posest (63:37 %), a ni bil dovolj konkreten. Edino veliko priložnost je imel Thomas Müller v 13. minuti z volejem, ko je odlično z roko posredoval Oblak. Atletico je bil precej nevarnejši, Fernando Torres je bil v prvem polčasu zelo razigran, zadel je tudi vratnico z glavo.
Tekma po Simeonejevem okusu
"Zelo sem zadovoljen z igro skozi celotno srečanje. To je bila tekma po mojem okusu. Mislim, da je bila to ena izmed najboljših tekem, odkar sem trener Atletica. Od prve minute sem zahteval pritisk na igralce Bayerna. Postavili smo se zelo dobro, vseskozi smo stali poleg njihovih najnevarnejših igralcev. Na sredini igrišča jim ni uspelo razviti prave igre, nevarnih globinskih podaj ni bilo. Pravilno smo izvedli protinapade. Plod tega je bil zadetek. Ko smo bili pod pritiskom, smo trpeli, a tudi zdržali. Obramba je bila sijajna, Savić in Godin sta odigrala brezhibno. Igralci so do potankosti izvedli naš taktičen načrt, navdušili so me," je kar žarel od zadovoljstva Simeone.
Enajstmetrovko je šest minut pred koncem izvedel Antoine Griezmanmn, ki je v finalu Lige prvakov v Milanu proti madridskemu Realu zadel prečko. Tudi tokrat je sijajni napadalec zadel le okvir vrat.
Griezmann bo še naprej izvajal enajstmetrovke
"Tudi Maradona, Messi, Platini in Zico so zgrešili enajstmetrovke na velikih tekmah. Še naprej bo Griezmann izvajal najstrožje kazni. Zelo sem zadovoljen z njegovo igro. Odlično je podal v protinapadou za zadetek, poleg tega pa je naredil še tisoč drugič dobrih stvari za našo ekipo. Vsekakor je eden izmed najboljših napadalcev na svetu," je Francoza hvalil 46-letni strateg iz Buenos Airesa, ki je na klopi Atletica od 23. decembra 2011.
Yannick Carrasco je dosegel edini zadetek, Belgijec je zablestel že v finalu Lige prvakov na San Siru 28. maja, ko je izenačil proti mestnemu tekmecu Realu na 1:1. "Bayern je zelo nevaren v napadu, a uspelo nam je zapreti prostor pred našimi vrati. Priigrali smo si kar nekaj lepih priložnosti. Pri zadetku sem imel tudi nekaj sreče, Griezmann je odlično podal," je poudaril Carrasco.
Ancelotti ni bil zadovoljen s predstavo
"Nadzorovali smo potek srečanja, vendar v dvobojih nismo bili dovolj agresivni, manjkalo je odločnosti. Podaje so bile prepočasne, prevečkrat smo na lahek način izgubili žogo. Proti Atleticu je treba igrati zelo hitro, unovčiti je treba vsako priložnosti, saj jih dobiš zelo malo. Na tem stadionu je vedno težko igrati. To ni bila dobra predstava. Prepričan sem, da bomo na naslednjih pommebnih tekmah igrali boljše," je razmišljal Ancelotti, ki je dobil prvih osem tekem na klopi Bayerna.
"Porazi seveda niso dobrodošli. Treba bo analizirati tekmo in popraviti napake na naslednjih velikih tekmah. Še vedno imamo možnosti za zmago v skupini, na povratni tekmi v Münchnu bomo morali premagati Atletico," je še dodal italijanski strokovnjak.
Neuer: Atletico je imel ubijalski nagon, mi pa ne
"Že pred tekmo je bilo jasno, da nam ne bo lahko. Atletico ima ubijalski nagon, iz malo priložnosti doseže zadetek. Tokrat mi tega nismo imeli," je srečanje ocenil Manuel Neuer.
Robben: Izjemna tekma za skupinski del
Arjen Robben je vstopil po uri igre. Nizozemec je prejšnjo sredo proti Herthi (3:0) šele prvič zaigral v letošnji sezoni. Za najtežje preizkušnje še ni povsem pripravljen.
"To je bila izjemna tekma za skupinski del Lige prvakov. V lanski sezoni je bil to polfinale in videlo se je, zakaj sta moštvi prišli tako daleč. Atletico je izjemno neugodna ekipa. Imeli smo veliko priložnost na začetku tekme. Treba je zadeti, v nasprotnem primeru hitro pride kazen," je povedal strelec odločilnega zadetka za zmago Bayerna v Ligi prvakov na Wembleyju pred tremi leti.
Prevlada španskih klubov se nadaljuje
Colchonerosi so vse od sezone 1996/97 neporaženi na domačem igrišču proti nemškim klubom, nanizali so šest zmag in en remi. V torek in sredo so se španski in nemški klubi srečali na treh tekmah, le dortmundska Borussia je izvlekla točko proti madridskemu Realu (2:2). Španski klubi so še naprej merilo za vse preostale v Ligi prvakov in tudi v Evropski ligi.