Matej Žagar je bil s šestim mestom zadovoljen. Foto: Reuters
Matej Žagar je bil s šestim mestom zadovoljen. Foto: Reuters

Zmagal je Poljak Krzysztof Kasprzak. V finalu preizkušnje, ki je bila zaradi slabo pripravljene razmočene proge prestavljena iz Rige, je bil boljši od Danca Nickija Pedersena, Američana Grega Hancocka in še enega Danca, Kennetha Bjerreja.

V skupnem seštevku SP-ja je Žagar štiri dirke pred koncem na šestem mestu, ki ga bo imel priložnost izboljšati na naslednji dirki, ki bo 30. avgusta v Gorzowu na Poljskem, na stadionu njegovega domačega kluba najmočnejše profesionalne lige. Vodi Hancock.

Zmagal v četrti vožnji
Žagar je dirko začel s skromnim tretjim mestom, ki ga je nadgradil z drugim v naslednji vožnji. Novo tretje mesto ga je sicer še držalo v igri za eno izmed polfinalnih voženj, a za napredovanje je moral končno eksplodirati. To mu je potem uspelo v četrtem nastopu, ko je z izvrstnim manevrom v izhodu drugega zavoja nabral toliko hitrosti, da se je zmuznil med obema tekmeca, ki sta vozila pred njim, in prevzel vodstvo, ki ga ni več izpustil iz rok. Za seboj je v tej vožnji pustil tudi aktualnega svetovnega prvaka Britanca Taia Woffindna. V zadnji vožnji rednega dela dirke je dobil le točko, zato ni imel možnosti za izbiranje štartnih številk.

S povsem zunanjega položaja je v polfinalu tako kljub dobremu štartu iztržil eno točko, znova je premagal Woffindna, a to ni bilo dovolj za veliki finale.

"Na koncu lahko rečem, da sem z rezultatom zadovoljen, saj je kljub temu korak naprej v primerjavi z zadnjima dvema dirkama, predvsem pa moram dodati, da sem lahko le neskončno hvaležen očetu, saj sem vozil na njegovem motorju, ki je pač toliko sposoben, kolikor mi je tokrat uspelo," je po dirki povedal Žagar.

Žagar šesti v Latviji
Žagar šesti v Latviji