Slovenski blok ni mogel preprečiti zmage Slovakov. Foto: EPA
Slovenski blok ni mogel preprečiti zmage Slovakov. Foto: EPA
Alen Pajenk
Alen Pajenk je zbral 5 točk. Foto: EPA
Matija Pleško
Matija Pleško v obrambni akciji. Foto: EPA
Še vedno brez zmage v Turčiji

Varovanci Gregorja Hribarja imajo le še majhne teoretične možnosti za preboj v nadaljevanje tekmovanja. Za to morajo v nedeljo premagati Grke in upati na ugoden razplet na drugih tekmah. Grčija je zgodaj popoldne premagala Španijo s 3:0.
Številne napake
Slovenci so še enkrat več razočarali svoje navijače. Pokazali so neuigranost, slabo zaključevanje akcij, predvsem pa katastrofalen servis. Slovaki, za katere je bila to prva tekma na prvenstvu, so že v uvodu tekme z dobrimi servisi prišli do vodstva s 6:2, ki so ga brez težav zadržali. Slovenci so se sicer nekajkrat približali na dve točki zaostanka, več pa jim zaradi številnih napak ni uspelo (25:20).

Slovaki ušli v končnici
Tudi v drugem nizu so Slovaki povedli s 6:3, Slovenci pa so z nekoliko bolj odločno igro izenačili na osmi točki. Po obdobju izenačene igre so Slovaki v končnici spet ušli za tri točke (21:18) in niz mirno pripeljali do konca (25:21).

Lahko bi izvlekli četrti niz
V tretjem nizu je Hribar v igro poslal Tineta Urnauta in Dejana Vinčiča in predstava je bila za malenkost boljša. Slovaki so sicer spet povedli (6:3), a Slovenci so jih ujeli in do konca držali korak. Pri vodstvu s 24:23 so imeli tudi zaključno žogo, da bi dvoboj podaljšali, vendar se je Matej Vidič nespretno in nesrečno dotaknil mreže. Slovaki so nato izkoristili peto zaključno žogo za zmago s 30:28.

Hribar: Ne vem, kje smo izgubili servis
"Na nasprotnika smo s servisom premalo pritiskali, servis je bila glavna težava že proti Špancem. Ne vem, kje smo izgubili servis, pred tednom dni na pripravah v Kopaoniku nam je šel odlično. Slovaki so zmagali zasluženo, storili so manj napak, čeprav so imeli tudi veliko sreče. Predvsem v zadnjem nizu," je bil po tekmi razočaran Hribar.

Čuturič: Nenehno menjavanje moštva nam ne koristi
Da v slovenski izbrani vrsti še zdaleč ni vse v redu, je razkril tudi Jasmin Čuturič: "Sicer nisem odgovoren za ocene, toda jasno se vidi, da smo povsem neuigrani, da se ne čutimo med seboj. Brez tega pa težko kaj storimo. Nenehno menjavanje moštva, tako da igralci niti ne vemo, kdo bo tekmo začel, nam ne koristi. Telesno in psihološko smo dobro pripravljeni, toda med samo igro se dostikrat med sabo le gledamo, saj ne vidimo, kdo bo kaj naredil."


Skupina C:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA
0:3 (-20, -21, -28)
Slovenija: Flajs 2, Pajenk 5, Čebron, Vidič 4, Šket 15, Gasparini, Pleško 8, Urnaut 4, Vinčič, Škorc, Šmuc 1, Čuturič 8.
Slovaška: Bencz, Masny 2, Kohut 14, Pipa, Kubs, Piovarci, Sopko 19, Ogorčak 6, Nemec 14, Kmet 4, Zatko, Divis.
GRČIJA - ŠPANIJA
3:0 (23, 20, 21)
Odigrano v četrtek:
SLOVENIJA - ŠPANIJA
0:3 (-20, -19, -20)

Sobota ob 15.30:
SLOVAŠKA - GRČIJA
Nedelja ob 14.00:
SLOVENIJA - GRČIJA (TVS 2)

Ob 19.00:
SLOVAŠKA - ŠPANIJA
 
Lestvica:

ŠPANIJA 2 1 1 3 točke
GRČIJA 1 1 0 2
SLOVAŠKA 1 1 0 2
SLOVENIJA 2 0 2 2

Še vedno brez zmage v Turčiji