Darja Domračeva je zmagala že na posamični tekmi in v zasledovanju. Foto: Reuters
Darja Domračeva je zmagala že na posamični tekmi in v zasledovanju. Foto: Reuters
Darja domračeva
Darja Domračeva je znova ugnala vso konkurenco. Foto: EPA
Domračeva nesporna biatlonska kraljica
Gregorinova znova blizu odličju
Pogovor s Tejo Gregorin po petem mestu
Zadnji strelski nastop biatlonk na 12,5 km
Zajceva padla in ogrozila druge tekmovalke

Gregorinova je v svojem zadnjem nastopu v središču Laura znova opravila fantastično delo in po brezhibnem streljanju še po zadnjem postanku lovila medaljo, nato pa izgubila neposredni obračun z Evi Sachenbacher-Stehle in Tiril Eckhoff. Zadnja je na koncu s tretjim mestom dosegla izid kariere, druga je bila Gabriela Soukalova.

Teja ponovila dosežek iz Vancouvra
Gregorinova je bila na strelišču brezhibna in zadela prav vseh 20 strelov, kar nekaj težav pa je imela s tekaškim delom. Že po polovici proge si je pridelala skorajda minutni zaostanek za vodilno Domračevo. Na koncu je z opravljenim lahko zadovoljna, s petim mestom pa je v tej disciplini ponovila dosežek izpred štirih let v Vancouvru. Sploh prvič v tej sezoni pa je tekmo končala brez zgrešenega strela.

Uživala predvsem na strelišču
"Zelo sem zadovoljna s petim mestom, z zadnjega strelišča sem imela še nekaj možnosti za bron. Tekaško pa nisem bila sposobna, vseeno sem zadovoljna s tem. Od prvega kroga naprej je bilo pravo trpljenje, ampak to je biatlon. Jaz sem danes uživala predvsem na strelišču. Vesela sem, ker sem končno spet izkusila, kako je pokriti vseh 20 tarč. Na strelišču sem se počutila odlično od začetka do konca. Ko je padla zadnja tarča, je bilo vse skupaj eno veliko olajšanje. Imela sem vrhunske smuči, pohvala gre našim serviserjem. Imamo majhno ekipo, ki pa dela čudeže,"
je v prvem odzivu za TV Slovenija dejala 33-letnica, ki se v Slovenijo poleg brona in petega mesta vrača še z 11. mestom na individualni tekmi in 15. v šprintu.

Velepec: Malo preveč hitro v zaključni klanec
Uroš Velepec
, glavni trener slovenske biatlonske reprezentance, je nastope Teje Gregorin na olimpijskih igrah v Sočiju ocenil kot vrhunske: "V tej zimi za Gregorinovo in Jakova Faka ni bil glavni cilj sezone svetovni pokal, ampak OI. Pri Gregorinovi smo dobili, pri Jakovu Faku pa upamo, da bomo jutri. Malo preveč hitro je mogoče začela teči v zaključni klanec, ki je skoraj minuto dolg, in je na koncu malo popustila. V cilj je prišla peta, kar pomeni, da ni bila naključna njena bronasta medalja, ves čas je bila zraven. Tudi danes je bila v boju za tretje mesto. Žal se ni izšlo, peto mesto pa je tudi odličen izid. Pohvalil bi tudi njeno predstavo na strelišču."

Domračeva z naskokom boljša od tekmic
Domračeva je vodstvo zgodaj prevzela in se ni več ozirala nazaj. V teku je bila za razred boljša od tekmic, to pa je bilo ob le enem zgrešenem strelu na zadnjem postanku več kot dovolj za prepričljivo zmago, njeno tretjo v Sočiju. "Hvaležna sem vsem za podporo. Brez tega bi bilo težje. S tribun sem slišala 'Daša', 'Daša' ... Ruska družina, beloruska družina. Vsi ti narodi, Rusi, Belorusi, smo kot bratje in sestre. Zame je ta dežela kot rojstna dežela," je bila hvaležna za podporo 27-letna beloruska šampionka.

Na spremenljivi progi odpadle številne favoritinje
Tekma v središču Laura se je po težavah z vidljivostjo v ponedeljek pozno popoldne vendarle začela, potem ko se je razkadila megla, vseeno pa so se na tekmi zgodili številni preobrati zaradi zapletov na progi in padcev. Odpadle so številne favoritinje, nesrečen padec Olge Zajceve si lahko ogledate v spodnjem videu.

Fak v boj za medaljo v torek
Moški skupinski štart 30 najboljših biatloncev z Jakovom Fakom je prestavljen na torek ob 11.30. Sprva bi morala biti tekma izpeljana že v nedeljo, a je bila zaradi goste megle prestavljena.

Biatlon,12,5 km skupinski štart: *  
 1. D. DOMRAČEVA   BLR  35:25,6 (1) 
 2. G. SOUKALOVA   ČEŠ    +20,2 (1) 
 3. T. ECKHOFF     NOR     27,3 (1) 
 4. E. SACHEN.     NEM     28,3 (0) 
 5. T. GREGORIN    SLO     39,4 (0) 
 6. M. MOJNISZ     POL     54,9 (0) 
 7. K. MÄKÄRÄINEN  FIN   1:01,5 (2) 
 8. O. PIDRUŠINA   UKR   1:11,5 (0) 
 9. V. VITKOVA     ČEŠ   1:23,7 (0) 
10. S. GASPARIN    ŠVI   1:29,3 (2) 
 * - zgrešeni streli/kazenski krogi 
Domračeva nesporna biatlonska kraljica
Gregorinova znova blizu odličju
Pogovor s Tejo Gregorin po petem mestu
Zadnji strelski nastop biatlonk na 12,5 km
Zajceva padla in ogrozila druge tekmovalke