Z drugim naslovom v Sočiju se je Darja Domračeva izenačila z Martinom Foucadom. Foto: EPA
Z drugim naslovom v Sočiju se je Darja Domračeva izenačila z Martinom Foucadom. Foto: EPA
Teja Gregorin
Usodna sta bila 3. in 19. strel. Vseeno - dober nastop! Foto: Reuters
Selina Gasparin, Darja Domračeva in Nadežda Skardino
Selina Gasparin (levo) in Nadežda Skardino (desno) sta brez zgrešenega strela prišli do odličja. Foto: EPA
Domračeva osvojila še drugo zlato medaljo
Teja Gregorin na 15 km tik za deseterico

Domračeva je bila izjemno hitra in se ji en zgrešen strel ni maščeval. Z drugo zlato medaljo je v Sočiju tako uspešna kot Martin Fourcade. Srebrno medaljo je s popolno strelsko predstavo osvojila Švicarka Selina Gasparin, bron pa Belorusinja Nadeža Skardino, ki je prav tako zadela vseh 20 strelov. Osmoljenka iger postaja Čehinja Gabriela Soukalova, ki je drugič zapored končala na 4. mestu.
Domračeva drugo zlato posvetila bolnemu trenerju
"Zmaga mi veliko pomeni. Tukaj so se mi izpolnile sanje, ki sem jih imela že v otroštvu. Na tekmi sem imela zelo hitre smuči, zato sem bila med tekmo zelo mirna in sproščena," je dejala zmagovalka, ki je tudi drugo zlato medaljo posvetila svojemu trenerju, ki je obolel za rakom. "Njemu se moram zahvaliti za zelo, zelo veliko stvari," je pojasnila 27-letna Domračeva.

Dva zgrešena strela Gregorinove
Po nepozabni zasledovalni tekmi je Teja Gregorin v toplem vremenu (temperatura je bila nad 10 stopinj) spet dobro tekmovala in osvojila 11. mesto. Na prvem strelskem postanku je enkrat zgrešila (to je bil njen prvi zgrešeni strel leže v Sočiju), na naslednjih dveh je bila brezhibna, v zadnji seriji strelov pa je pustila nepokrito eno tarčo.

Bronasto slavje vzelo precej moči
"Lepa, ampak težka tekma. Že lep čas nisem občutila, kako je, če zgrešiš leže. K sreči sem se potem skoncentrirala. Lepi trenutki ob osvojitvi medalje so mi vzeli precej energije. Tekaška predstava ni bila vrhunska, a vseeno sem dosegla lep rezultat," je povedala Gregorinova, ki jo čaka še tekma s skupinskim štartom. Takrat bo poskušala uresničiti skrito željo: pokriti vse tarče na strelišču.

Gregorinovo so bolečine v rami spremljale od prve tekme v šprintu, na katerem je bila 15. "Danes z ramo nisem imela nobenih težav, zato tudi nisem vzela protibolečinskih tablet, kot pred prejšnjimi tekmami. Sem pa bila šokirana, ker sem zgrešila v ležečem položaju, ker se mi to ni zgodilo od novega leta naprej. Za delček čas med je to med tekmo spravilo s tira. Nato sem si dejala, da je pred mano še 15 tarč in se da še marsikaj narediti. Še enkrat sem zgrešila tarčo, vendar sem kljub temu dosegla vrhunsko uvrstitev," je menila Gregorinova.
"Nastop je bil odličen. Že pred tekmo smo vedeli, da bo za medaljo treba streljati ničlo. To se je potrdilo. Tekaško Teja ni pokazala vsega, malo premalo je tvegala, verjetno pa je bila tudi utrujena od slavja in vseh obveznosti, ki jih ni vajena. Tekaško sta danes izstopali Domračeva in Soukalova, nato pa je zadaj 10 deklet, kjer je tudi Teja," je dejal slovenski trener Uroš Velepec.

Biatlon, 15 km (Ž):                * 
 1. D. DOMRAČEVA     BLR  43:19,6 (1)
 2. S. GASPARIN      ŠVI   1:15,7 (0)
 3. N. SKARDINO      BLR   1:38,2 (0)
 4. G. SOUKALOVA     ČEŠ   1:57,5 (2)
 5. V. BESCOND       FRA   2:14,4 (2)
 6. V. VITKOVA       ČEŠ   2:26,4 (1)
 7. J. DŽIMA         UKR   2:30,3 (1)
 8. O. PIDHRUŠNA     UKR   2:39,9 (1)
 9. K. MÄKÄRÄINEN    FIN   2:42,9 (3)
10. K. PALKA         POL   3:07,7 (0)
11. T. GREGORIN      SLO   3:10,1 (2)
                                     
 * - zgrešeni streli/kazenske minute

Domračeva osvojila še drugo zlato medaljo
Teja Gregorin na 15 km tik za deseterico