OI 2018
Reuters
Slovenski skakalci na srednji olimpijski napravi, na kateri Peter Prevc brani srebro, za zdaj niso konkurenčni za vrh. Foto: Reuters
Reuters
Kamil Stoch, dvakratni olimpijski prvak iz Sočija, je v Korejo prišel imenitno pripravljen. Foto: Reuters
VIDEO
Wellinger in Stoch blesti...

Dodaj v

Deseterica, trije pa med 30 – glede na skoke slovenski cilji realno povprečni

V soboto bo treba imeti tudi srečo z vetrom
8. februar 2018 ob 16:02
Pjongčang - MMC RTV SLO

Po kvalifikacijah skakalcev je bil Goran Janus bolj zadovoljen, kot je bil po sredinih serijah za trening, a tudi v četrtek njegovi varovanci niso bili konkurenčni za vrh.

Glede na videno do zdaj bodo medaljo, ki so si jo pred sezono v slovenskem taboru zadali za cilj, naskakovali na večji napravi, na kateri bosta posamična in ekipna tekma. V kvalifikacijah za tekmo na srednji skakalnici, ki bo v soboto ob 13.30, ni blestel noben slovenski orel. Najvišje je bil na koncu Peter Prevc, ki brani srebro iz Sočija, na 14. mestu. Skočil je 99 m. Pol metra daljši je bil Jernej Damjan, ki je bil 16. Olimpijska debitanta Tilen Bartol in Timi Zajc sta zasedla 22. oziroma 29. mesto. Težave so imeli že v sredo na treningih.

"Poskusni skok je bil podoben tistim s prvega treninga, kvalifikacijski pa je bil stabilen. Ni me veliko vrtelo, kar je za zdaj že kar dovolj, je pa jasno še veliko rezerv. Po prvem treningu sem bil res kar slabe volje, saj mi na skakalnici ni šlo. Me je pa drugi trening malce pomiril, da ni tako težko in da se da. Samo treba je paziti na ta grd radius, da te preveč ne stisne v položaju, kar je tu smrtonosno," je povedal dobitnik dveh olimpijskih kolajn.

Tekme so v Pjongčangu ob za skakalce nenavadnih urah. Sobotna bo po lokalnem času tako ob 21.30, zato je potrebna tudi posebna priprava. "V sredo sem šel bolj pozno spat, zdaj bom šel pa še pozneje, zato da dopoldne čim dlje spiš in se tako nekako ujame. Skušali se bomo ujeti z biatlonci in tekmovati, kdo bo dlje spal," je dodal Prevc, ki je bil povsem razglašen na prvem sredinem treningu, nato je šlo vendarle bolje in upa, da bo v soboto dodal še kakšen meter.

V soboto bo treba imeti tudi srečo z vetrom
Petek imajo skakalci prost, Slovenci pa ga bodo izkoristili za trening v fitnesu. Janus je v sredo dopoldne že namenil prosto Prevcu, Damjanu in Bartolu, ki jih je uvrstil v ekipo. Za prosto mesto sta se nato pomerila še Zajc in Anže Semenič, mlajši med njima pa je dobil prednost. "Timi je dopoldne opravil dva dobra skoka, 104 in 106 m. Njegov kvalifikacijski skok ni bil podoben tistima. Sicer nismo naredili veliko dobrih skokov. Peter enega, Tilen in Jernej pa še ne."

"Bolje smo skakali, kot je kazalo do zdaj. Tehnične pomanjkljivosti so. Razlike bodo na tekmi zelo majhne in preprosto bo treba dobro skakati. Vendarle ostajamo optimisti. Kvalifikacije so eno, tekma pa znova drugo. Dodati bo treba nekaj metrov. Na tej napravi pridejo do izraza tisti, ki so močni v nogah. Če se preveč napada, kar delamo mi, težko dobiš metre. Te stvari se da hitro odpraviti, a je na majhni to težje," je pristavil Janus. Tokrat so bile vetrovne razmere stabilne, bo pa že, kot pravi glavni trener, v soboto drugače, zato bo "treba imeti tudi nekaj sreče", je sklenil Janus.

Kot je selektor slovenskih skakalcev iskreno povedal, je realna slika trenutno takšna, da je sobotni cilj ena uvrstitev med deset, preostali trije pa v finale. Kot je to v navadi, so razlike na srednjih napravah majhne, a favoriti so jasni. Izjemno močna je nemška reprezentanca na čelu z Andreasom Wellingerjem, ki je dobil kvalifikacije. Daleč skače tudi Poljak Dawid Kubacki, tokrat tretji. Njegov rojak, prvi favorit olimpijskih iger in trenutno najboljši skakalec te zime Kamil Stoch pa je s skoki v Pjongčangu dokazal, da lahko ponovi dosežek Simona Ammanna, ki je bil na dvojih igrah po dvakrat zlat. Poljski šampion, ki je kvalifikacije končal na drugem mestu, brani zmagi iz Sočija.

Iz Pjongčanga

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
am shagar
# 08.02.2018 ob 18:29
Breaking news: SAKS (Sindikat agresivnih kavčarjev Slovenije) po slabih kvalifikacijah zahteval zamenjavo trenerja Gorana Janusa. "Pričakovali smo vsaj 5 naših na prvem mestu", je dejal vidni član sindiakta slobloodpatriot.
Bolek
# 08.02.2018 ob 18:21
Šele sedaj se vidi, kako je bil Benkovič pameten, ko je po velikem uspehu prenehal tekmovati.

Takrat so ga vsi hvalili na vse pretege, če mu pa potem ne bi več šlo tako dobro, pa bi ga isti, ki so ga prej hvalili, popljuvali do skrajnosti. Tako, kot sedaj pljuvajo po Petru.
krtmenedva
# 08.02.2018 ob 16:20
"Kot je selektor slovenskih skakalcev iskreno povedal, je realna slika trenutno takšna, da je sobotni cilj ena uvrstitev med deset, ostali trije pa v finale."

Od kdaj je pa ta cilj - pred sezono in tudi vmes- je bil cilj olimpijska kolajna! Po kvalifikacijah in pred tekmo model prilagaja cilje - na OI je lahko cilj samo medalja, vse ostala nima smisla.
Spet zniževanje ciljev s strani Janusa, da ohrani službo. Neverjetno.

#janusout
SLOBloodPatriot
# 08.02.2018 ob 16:42
Če bo kateri od naših uvrščen med deseterico, bo to pravi čudež. Janus ne ve, kaj delajo njegovi varovanci narobe, to je največja težava.
firtoh
# 08.02.2018 ob 16:45
Čudno,da drugi nimajo težave z časovnim zamikom in skakalnico,Stoch,Wellinger...Naši bolje,da so tiho,če ni kaj bolj pametnega za povedat.Novinarji jih pa naj pri miru pustijo
Partyboy
# 08.02.2018 ob 16:41
krtmenedva
# 08.02.2018 ob 16:20
Prijavi neprimerno vsebino
"Kot je selektor slovenskih skakalcev iskreno povedal, je realna slika trenutno takšna, da je sobotni cilj ena uvrstitev med deset, ostali trije pa v finale."

Od kdaj je pa ta cilj - pred sezono in tudi vmes- je bil cilj olimpijska kolajna! Po kvalifikacijah in pred tekmo model prilagaja cilje - na OI je lahko cilj samo medalja, vse ostala nima smisla.
Spet zniževanje ciljev s strani Janusa, da ohrani službo. Neverjetno.

#janusout

Najboljš ja, da bi rekel po današnjih in včerajšnjih skokih, da je cilj v soboto medalje. Potem bi verjetno napisal, da je na glavo padel. V bistvu ni nikoli prav....
urosh444
# 08.02.2018 ob 18:11
Res je čas da Janus gre, tole je že na nivoju Katanca in iskanja izgovorov za blamažo. Eno sezono imamo skorajda dominantnega skakalca in par drugih blizu vrha, sedaj pa samo še na letalnicah prebliski in pa čudež iz rezerve -- Damjan. Jasno da tu nič ne štima, niti ne vedo kdo je v kaki formi in kdo dejansko sodi v A ekipo. Če tole ne bo dovolj za zamenjavo Janusa, potem ne vem kaj bo...ena najslabših sezon kar gledam skoke..

potem očitno gledaš skoke samo odkar je Janus "na klopi" naše ekipe. Včasih bi skakali v luft za dve zmagi v sezoni (pa te sploh še ni konec). Res pa je, da toliko talenta kot sedaj še nismo imeli, bo potrebno po sezoni kar dobro analizirati kaj storiti da bi bili npr kot Poljska, ki je čez noč postala ekipno zelo močna (še kako sezono nazaj smo se lahko smejali skokom Hule, Kubackega, Kota in ostalih), mi pa stagniramo.
Soni
# 08.02.2018 ob 18:10
artfilmfan
Očitno gledaš skoke le nekaj let...
Partyboy
# 08.02.2018 ob 17:00
SLOBloodPatriot
# 08.02.2018 ob 16:42
Prijavi neprimerno vsebino
Če bo kateri od naših uvrščen med deseterico, bo to pravi čudež.

Večji čudež bo, če boš danes zvečer ti na zmenku s punco....
FallenLeah
# 08.02.2018 ob 21:56
Ob vsem slovenskem talentu, da bi mi dobili Horngacherja za trenerja... Po moje bi nam morali drugi narodi plačevati, da bi še kakemu kdaj pustili zraven na stopničke. Poglejte Kubackega, še dve leti nazaj si ne bi nikoli mislila, da bo kdaj krojil vrh. Bil je res očitno povrprečen. Pod pravim trenerjem, ki ve kaj dela in zna potegniti iz skakalca maksimum, pa evo.

Glede medalj ne smemo obupati, zgodi se lahko vse, tudi na mali skakalnici. Večje šanse imamo seveda na veliki. Čestitala bom skakalcem in bom vesela za njihov uspeh, ampak pri meni to ne bo nič popravilo mnenja, ki ga imam o Janusu. Priznavam vse, kar je naredil za naše skoke do sedaj, ni naredil malo, ampak čas je, da gre, ker s svojimi prijemi ni več dorasel situaciji. Vemo, da zmoremo med velikane tega športa, tja smo že prišli in tam pač hočemo ostati. In tudi zato so potrebne spremembe.
Tomazzzinho
# 08.02.2018 ob 17:44
Pri naših skakalcih je vedno ista zgodba. Ko jim gre dobro, ne vedo kaj so naredili, da je tako dobro, in ko ne gre, ne vedo kaj delajo drugače kot tedaj ko so bili dobri. Vse nekaj na pamet, na približno. V nobenem drugem športu ne vidiš kaj podobnega... pa tudi v nobenem športu ne zmagujejo 16 letniki in tisti, ki ravno pridejo s počitnic... težko razumeti.
pazi_mina
# 08.02.2018 ob 16:32
nedorasel trener, pričakovani rezultati
FranzFerdinand
# 08.02.2018 ob 17:32
No ja, ze dve sezoni drvimo navzdol. Letos dva prebliska, pravzaprav samo eden, Damjan, ta drugi, Semenic, je pac zadel na veterni loteriji glavni zadetek.
Janusu kapo dol za vse kar je dosegel, ga zelo spostujem, ampak pride trenutek, ko trener sportniku vec ne more pomagat. Da imamo talente je pa nesporno, enostavno bi potrebovali nek nov zagon.
Ples
# 08.02.2018 ob 17:31
Če bi Janus rekel, da je v soboto cilj medalja, bi bilo že 5 strani upravičeno porogljivih komentarjev, tako pa ni kaj, saj vsi vidimo kako je.

Ampak ni konec, dokler ni konec. Če bi bilo vse že vnaprej vse jasno, tekme sploh ne bi bilo treba.
sLOVEnia sport
# 08.02.2018 ob 17:15
Skakalci bodo dobili medaljo. Pomnite moje zlate besede
moj komentar
# 08.02.2018 ob 16:23
Kmalu bo cilj Janusa ena uvrstitev med 20.
Glumac.....
qwertz
# 08.02.2018 ob 19:16
Dejte kavčarji mal pogooglajte pa boste videli kakšni so bili rezultati pred Janusom... potem pa pametujte... pa ne o talentih in podobnem.. ker smo jih tudi takrat imeli...
SLOBloodPatriot
# 08.02.2018 ob 16:44
Na olimpijadi štejejo samo medalje, vse ostalo je nepomembno in gre takoj v pozabo.
veza
# 08.02.2018 ob 22:13
Bo, kar bo, dajmo jih sedaj pustiti na miru, da se razbremenijo in naj gredo sproščeno na tisto skakalnico, en skupni dlan na dlan in OOOOOOPAAAAA in gremo, smo ali nismo! Mi, Slovenci!
veza
# 08.02.2018 ob 21:59
Zdaj ni čas za karkoli, naj se zberejo in naredijo največ, kar v tem trenutku lahko, za analizo bo čas po Planici.
Srečno!
alojzr2
# 08.02.2018 ob 20:37
Gospod Janus, kakšni so vaši olimpijski cilji?

"Eeee, pa da vsi štirje skočijo... Menim, da je tak cilj uresničljiv in vsekakor ga bomo skušali doseči. Veste, ostalih devet držav ima skakače."
Warbird
# 08.02.2018 ob 19:22
Kot je selektor slovenskih skakalcev iskreno povedal, je realna slika trenutno takšna, da je sobotni cilj ena uvrstitev med deset, preostali trije pa v finale.
---
PROSIM LEPO ?!?!?!?!

Cilk EDEN med 10 ?! Medalja je cilj ! Bila napovedana tudi na zacetku sezone, CILJ ni nekaj kar se kar tako spreminja !

Cilj MORA biti medalja ! Realnost pa je lahko taksna da bomo imeli enega med 10, ne pa da je to cilj, nesposobnez !
mlekuz.marijan
# 08.02.2018 ob 19:16
Nemalo krat je Čas dokazal, da ve največ. Olimpijska tekma je vsekakor nekaj posebnega, še posebaj v luči PR obelodanjanja in ponavljanja rezultatov. To ima na podzavest tekmovalcev različen vpliv. Ob tem imajo vremenski pojavi nemalo škarij in platna v rokah, pa sodniki, pa dnevna forma (tudi ozvezdja), zato je prav, da se hočeš nočeš le prepustiš in kot gledalec, poslušalec,bralec,.. sprejmeš dokončne uradne rezultate. Vse lepo vsem ... !
artoum
# 08.02.2018 ob 19:13
res je , da so nas skakalci dodobra razvadil v zadnjih letih. ampak jaz se vseeno ne morem znebit občutka , da v ekipi A nekaj ne klapa. ne verjamem , da je samo slaba forma vseh.
Sheppard22
# 08.02.2018 ob 18:02
Sej ni trener kriv ce skacejo slabo ko gre dobro ga vsi hvalite ko pa zajebejo pa piskate v drugo smer in ko bo drugi trenere bo ista zgodba in boste spet vpili odstop kdo bi vas razumel xd
Ples
# 08.02.2018 ob 17:25
Kot je to v navadi, so razlike na srednjih napravah majhne

Zanimiva 'navada' ...
mag.lepi
# 08.02.2018 ob 16:13
lepi cilji nimaš kaj
xavi
# 09.02.2018 ob 08:55
@Bondjanez, načeloma to drži pod Janusum. Drugače pa imamo kar nekaj medalj na malih skakalnicah. Petek, Benkovič, Peterka......, dokazujejo, da temu ni bilo zmeraj tako.
anze82
# 09.02.2018 ob 08:42
@1a34,vsi znamo plavat pa je plavanje v malih bazenih en klinc vredno.zato ne trolaj z letalnico.in medalja iz obersdorfa ne bo zakrila porazne sezone
QUENDI
# 08.02.2018 ob 22:17
......vau....a za take rezultatte, dokazano sposobnih, se pride na OI.....
FallenLeah
# 08.02.2018 ob 22:02
@1a34

Jaz sem seveda s tem zadovoljna, nisem pa zadovoljna z Janusom. To oboje hkrati ne more obstajati? :))
FireBurn
# 08.02.2018 ob 20:40
Turisti.
sandiego1995
# 08.02.2018 ob 20:18
Dejstvo je, da je Janusu uspelo nemogoče. Iz totalno suverene, težko premagljive reprezentance, je uspel narediti skupino nebogjlenčkov, ki ne vedo kaj storiti, ko se spustijo po hribu dol. Če pomislimo, da skoke trenira resno pet reprezentanc (Nemci, Poljaki, Norvežani, Avstrijci in mi), potem so izjave Janusa groteskne in zahtevajo takojšne ukrepanje. Četudi med OI. Ker se to seveda ne bo zgodilo, je realno pričakovati popolen fiasko na OI in vprašanje je, kdo bo, če kdaj še uspel rešiti zafurano nikoli bolj talentirano generacijo.

P.S.

Moj globok priklon Petru Prevcu za vse uspehe, ki jih je dosegel. Ampak sem pa popolnoma razočaran nad njim kot osebo. Kot lider, najboljši skakalec nima toliko .ajc, da pove, kaj v tej ekipi ne štima. Kot nosilec olimpijskih kolajn, zmagovalec SP bi si to lahko privoščil. Kaj lahko, moral bi si. In tiho je že dve leti. Mar ne vidi, da mu vrhunska kariera zaradi nesposobnosti nekaterih uhaja izpred rok. Pero mišica, napni mišice sedaj, ko je nujno potrbno, predno popolni nesposobneži ne zavozijo tvoje kariere!!!
Quatebriga
# 08.02.2018 ob 16:52
A tudi v konkurenci 4 skakalcev iz 5 drzav nismo sposobni priti med 10? Kaj bo na mostveni, kjer skorajda vsaka sodelujoca ekipa dobi medaljo?
Warbird
# 09.02.2018 ob 00:22
1a34
# 08.02.2018 ob 22:00
Prijavi neprimerno vsebino
FallenLeah
Ob vsem slovenskem talentu, da bi mi dobili Horngacherja za trenerja... Po moje bi nam morali drugi narodi plačevati, da bi še kakemu kdaj pustili zraven na stopničke. Poglejte Kubackega, še dve leti nazaj si ne bi nikoli mislila, da bo kdaj krojil vrh. Bil je res očitno povrprečen. Pod pravim trenerjem, ki ve kaj dela in zna potegniti iz skakalca maksimum, pa evo.

Glede medalj ne smemo obupati, zgodi se lahko vse, tudi na mali skakalnici. Večje šanse imamo seveda na veliki. Čestitala bom skakalcem in bom vesela za njihov uspeh, ampak pri meni to ne bo nič popravilo mnenja, ki ga imam o Janusu. Priznavam vse, kar je naredil za naše skoke do sedaj, ni naredil malo, ampak čas je, da gre, ker s svojimi prijemi ni več dorasel situaciji. Vemo, da zmoremo med velikane tega športa, tja smo že prišli in tam pač hočemo ostati. In tudi zato so potrebne spremembe.
Stotine in stotine drugih reprezentanc bi podpisalo ekipno medaljo na svetovnem prvenstvu v poletih, par trolov pa niti s tem ni zadovoljnih.
---

Daj nehaj se smesit, stotine in stotine reprezentanc ?! Nastopalo pa jih je koliko 8 ali 9 ?! In zraven tega, stotine reprezentanc bi res podpisalo igranje na svetovnem SP in bi to bil VELIK dosezek za njih, ampak ne za Brazilijo, Nemcijo, Anglijo ... njim je NEUSPEH vse kar je manj kot finale na SP in se NE tolazijo po prvenstvu, hej, prisli smo na prvenstvo kaj bi se radi vec kot ti ! Vejo kje jim je mesto in to tudi zahtevajo, kot vemo mi kje nam je mesto pri skokih in tega tudi zahtevamo, ti pa si pelji Janusa domov in skupaj analizirajta nastali polozaj !
rudes
# 09.02.2018 ob 00:01
Če pogledamo realno. Vsako tekmo so kandidati za zmago vsaj 3je nemški skakalci. Kot kandidate za zmago lahko računamo tudi 2 ali 3 Poljake. V najožji krog favoritov sodijo tudi 3je ali 4je Norvežani. Pa na Krafta ali Ammana tudi ne gre pozabiti. Plus, zmagovalci tekem SP, kot Damjan, Semenič, pa še par njih. Iz tega je za sklepati, da je lahko tudi že uvrstitev med 10 vrhunski rezultat,čeprav, da ne bom razumljen napak, našim želim četvorno, ne samo trojno zmago. Samo, svetovni vrh je tako širok, kot že dolgo ne.
anze82
# 08.02.2018 ob 21:46
Pred sezono drugacni cilji...
Figeto
# 08.02.2018 ob 19:06
Med 30? Ha ha ha.
xavi
# 09.02.2018 ob 07:44
Janus pravi da naši skačejo preveč agresivno. Mogoče res, ampak takrat, ko so v zraku agresivni je že vse zamujeno. Kot vidim jaz z mojomi očmi, kar se vidi že na 100km, je problem explozivnosti na odskočni deski. če se naši odrinejo kot puščica iz loka, se najboljši odrinejo kot metek iz puške. Razlika je potem, v tem, da najboljši skačejo 10% ali več dalje kot naši skakalci. Če bodo hoteli na olimpijadi kaj dosečti in osvojut kaj večjega, bodo morali preprosto več reskirati pri odskoku. Vsi vemo, da na olimpijadi štejejo samo prva tri mesta, drugo ni več pomembno. Časi, da bi naši skakalci na olimpijadi samo sodelovali, so že zdavnaj mimo. Zato mi niti najmanj ni všeč Janusova filozofija , ki gre zmeraj bolj v smeri sodelovanja in to je to.
Prosim, naj se vsi skakalci zmotivirajo pred tekmo in si rečejo "zdaj gremo pa na FULL". Če bi radi kaj dosegli jim kaj drugega niti ne preostane.
royayers
# 09.02.2018 ob 07:13
Človek bi rekel, da je cilj povprečnega slivenceljna, en neumen komentar na dan. Visok cilj, kapo dol fantje.
Bobrock
# 09.02.2018 ob 05:46
Cilje so že dosegli saj so se uvrstili na temo sedaj pa lahko spokajo domov radi nebo treba novih izgovorov izmišljevati
pr123
# 08.02.2018 ob 21:22
Ko je Goran Dragič po osvojenem zlatu zaključil reprezentančno kariero, je očitno naredil najboljšo možno potezo. Imel bo mir pred bolniki na tem forumu. Morda bodo morali naši vrhunski športniki začeti razmišljati o zaključku kariere ali menjavi državljanstva po prvem velikem uspehu? Tudi naši vrhunski trenerji bi morali biti pripravljeni oditi v tujino po prvi dobri sezoni.
Če si doma ne morejo pridobiti zasluženega spoštovanja, naj si vsaj zaslužijo denar v tujini.
FolkloraS
# 08.02.2018 ob 21:16
OI se bomo zapomnili po nobeni medalji!
sandiego1995
# 08.02.2018 ob 20:02
Dejte no nehat, lepo vas prosim. Janus je najbolši trener na svetu. Kje so bili naši skoki, predno je on prišel??? Lepo vas prosim, malo objektivnosti ne bo škodilo. Jaz pravim, vsaka uvrstitev do 30. mesta na Olimpijadi, je velik uspeh.
Recimo Bosanci, Srbi, Albanci, Makedonci, Moldavci, Alžirci, pa še veliko držav bo zagotovo za našimi skakalci. Menda ja ne pričakujete, da se lahko kosamo s takimi velesilami, kot so Švedi, finci, Francozi, Američani in drugi, ki v skoke vlagajo mnogo več.
Pustimo Janusa pri miru vsaj še dva olimpijska ciklusa in sem prepričan, da se bodo naši redno uvrščali med dvajset.
MatjazP
# 08.02.2018 ob 17:28
Na OI ali sodeluješ ali zmageš (dobiš medaljo), drugega ni.
Bolek
# 09.02.2018 ob 10:33
xavi, # 09.02.2018 ob 08:55
@Bondjanez, načeloma to drži pod Janusum. Drugače pa imamo kar nekaj medalj na malih skakalnicah. Petek, Benkovič, Peterka......, dokazujejo, da temu ni bilo zmeraj tako.
---
xavi, imaš prav, govoriti na splošno o letalcih in ne-letalcih je malo mimo, na splošno to gotovo ne velja.
Jaz bi prej rekel, da obstajajo različni tipi skakalcev, eni so talenti, pridejo iz nič in dosežejo nekaj neverjetnih rezultatov, potem pa mrknejo. Drugi pa z vztrajnim delom pridejo do vrhunskih rezultatov in se na vrhu držijo dalj časa.

Peter Prevc je tipičen primer skakalca, ki je s trdim delom počasi prišel do vrhunskih rezultatov, a se mu je na žalost kar naenkrat vse podrlo. Sem pa prepričan, da se bo Peter vrnil, če bo še naprej vztrajal pri skokih. Tipičen letalec pa Peter ni bil nikoli, čeprav je na višku forme tudi izredno dobro letel.
Primerov za talente z nekaj vrhunskimi rezultati pa je veliko in jih ne bom našteval.

Tipičnih letalcev med Slovenci pa je le nekaj kot npr.: Kranjec, Tepeš in mogoče sedaj Semenič.

Tudi med vrhunskimi skakalci drugi držav lahko najdemo take, ki so v svetovnem vrhu mnogo let in izredne talente z nekaj vrhunskimi rezultati. Kamil Stoch je v svetovnem vrhu že preko 10 let, prav tako Simon Ammann, še prej so bili Jens Weissflog, Janne Ahonen itd.
Bondjanez
# 09.02.2018 ob 08:07
Znalci. Slovenci nikoli nismo bili znani po najboljsem odrivu. Zmeraj pa kot dobri letalci. Mala skakalnica nam ni na kozo. Izjema je bil Prevc,ki pa je itak fenomen. Ko mu gre je dober v vseh razmerah na vseh skakalnicah. Ko pa ne gre pa pri skokih nimas kaj. Ni to atletika.
Bivši uporabnik
# 09.02.2018 ob 06:16
Prevc je za Siol rekel da komaj caka v savno - ja to financiramo.
Balaž
# 08.02.2018 ob 22:12
Breaking news: SAKS (Sindikat agresivnih kavčarjev Slovenije) po slabih kvalifikacijah zahteval zamenjavo trenerja Gorana Janusa. "Pričakovali smo vsaj 5 naših na prvem mestu", je dejal vidni član sindiakta slobloodpatriot.

nato otresel ostanke čipsa s trebušne kredence in se dogovoril za sestanek z Ulago.. nato... nato... pa... prrrrrd...
pr123
# 08.02.2018 ob 20:43
Tale forum je vedno bolj podoben skupini za samopomoč posameznikov, ki imajo slabo samopodobo in mislijo da s kritiziranjem vrhunskih športnikov pridobivajo na veljavi. Verjetno bi bile tablete ali kakšna ustrezna institucija boljša rešitev.
MMC na prizorišču
Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!