Za Tino Maze je težko ponovljivo leto 2012. Foto: EPA
Za Tino Maze je težko ponovljivo leto 2012. Foto: EPA
Tina presegla neverjetnih 1.000 točk

Med 20 najbolj branimi športnimi novicami leta jih kar devet (9) govori o Tini Maze! Kljub njenim številnim zmagam ste najbolj brali novico iz Cortine d'Ampezzo, kjer je superveleslalom končala na tretjem mestu. Črnjanka pa je takrat svetovno javnost opozorila z drznim napisom na modrčku.

Najbolj brano olimpijsko zlato Urške Žolnir
To je bila tretja najbolj brana športna novica v letu. Primat pripada judoistki Urški Žolnir, ki je zadnji julijski dan osvojila sploh prvo žensko slovensko zlato medaljo na olimpijskih igrah. Drugo mesto pa pripada novici o Robertu Kranjcu, ki je v Vikersundu postal svetovni prvak v poletih.

Dobro bran tudi Anže Kopitar
Med 20 najbolj branimi novicami so po 3 novice z olimpijskih iger in smučarskih skokov, po dve pripadata Ligi NHL, kjer je Anže Kopitar postal prvak Lige NHL, po ena novica pa prihaja iz biatlona, nogometa in rokometa.

Nogomet zamenjal Ligo Ebel
Med najbolj komentiranimi novicami pa prednjači nogomet, saj kar 13 novic med 20 najbolj komentiranimi pripada nogometu. Za primerjavo - še leta 2008 je bilo kar 15 izmed 20 najbolj komentiranih novic iz hokejske Lige Ebel.
Lestvica 20 najbolj branih novic v letu 2012

Tina presegla neverjetnih 1.000 točk