Hrvaški vratar Mirko Alilović je bil v ključnih trenutkih nerešljiva uganka za slovenske rokometaše. Foto: Reuters
Hrvaški vratar Mirko Alilović je bil v ključnih trenutkih nerešljiva uganka za slovenske rokometaše. Foto: Reuters
Ivan Čupić
Ivan Čupić je imel svoj večer. Vratarja Goraz Škof in Primož Prošt nista našla odgovora na njegove izjemno natančne strele. Foto: Reuters
Miha Žvižej
Miha Žvižej je bil na začetku drugega polčasa in ob koncu tekme neustavljiv, a je bilo to premalo za zmago. Foto: Reuters
Slovenci še vedno iščejo prvo zmago
Islandci strli Norvežane

Hrvati so bili v ključnih trenutkih bolj zbrani in so izkoristili svoje izkušnje proti dokaj neizkušeni ekipi Slovenije. Izvrstno je igral Ivan Čupić, ki je dosegel devet zadetkov, s pomembnimi obrambami se je izkazal tudi vratar Mirko Alilović. Najučinkovitejši Slovenec je bil Dragan Gajić z osmimi zadetki.


Dober začetek ...

Slovenci so tekmo pred 4.000-glavo množico začeli veliko bolje kot proti Norvežanom, že v prvi minuti je s sedmih metrov Mirka Alilovića premagal Dragan Gajić. V uvodnih minutah so Slovenci igrali odlično, z agresivno obrambo so dobro odbijali napade nasprotnika, ki pa je kljub vsemu smuknil v vodstvo (3:4) in ga zadržal do konca polčasa.


... nato se je ustavilo
Slovenci so v obrambi nato nekoliko popustili, v 9. minuti so imeli po izključitvi Denisa Buntića priložnost igralca več na igrišču, a so že po petih sekundah napada storili napako, v napadu, ki je sledil, pa je Ivan Čupić žogo med nogama Gorazda Škofa poslal v mrežo in zadel za 4:6. Varovanci Borisa Denića so storili preveč napak, preveč je bilo samostojnih poskusov zunanjih igralcev, po devetem zadetku se jim je popolnoma ustavilo.

K sreči so popustili tudi Hrvati, tako da se niso preveč odlepili, po daljšem času je za 10:13 zadel Jure Dolenec. Slovenci so se nato približali na gol zaostanka (12:13), a so v končnici znova popustili, vratar Primož Prošt je bil povsem nemočen ob poskusih Blaženka Lackovića. Izid ob polčasu je v igri z igralcem več postavil Igor Vori (12:16).

Čupić in Alilović hrvaška junaka
V nadaljevanju so Hrvati hitro dosegli tri gole zapored in povedli z 12:17, kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi, a so se Slovenci hitro pobrali in na krilih izjemnega Mihe Žvižeja izid znižali na 17:18. Slovenci so izid po slabem začetku drugega polčasa vendarle uspeli izenačiti (20:20), imeli so tudi napad za prvo vodstvo po uvodnih minutah tekme, a je Alilović preprečil veselje Davidu Špilerju, iz protinapada pa je Hrvate znova v vodstvo popeljal Marko Kopljar. Dolgo časa so Denićevi izbranci dihali za vrat nasprotniku, a je ta dobrih deset minut pred koncem znova pobegnil na tri zadetke razlike in tekmo, tudi s pomočjo napak v obrambi in odličnimi obrambami Alilovića, mirno pripeljali do konca. Končni izid je z zadetkom iz protinapada postavil Miha Žvižej (29:31).

Skupina D, 2. krog:

SLOVENIJA - HRVAŠKA 29:31 (12:16)

Gajić       8 (2)   Čupić       9 (2)
M. Žvižej   7       Lacković    6    
L. Žvižej   4       Duvnjak     4    
Dolenec     4       Balić       3    
Špiler      3 (1)   Vori        3    
Miklavčič   2       Kopljar     2    
Zorman      1       Buntić      2    
                    Štrlek      2    
                                     
Sedemmetrovke:    3/6; 2/4           
                                     
  Izključitve: 10 min; 8 min         
                                     

ISLANDIJA - NORVEŠKA 34:32 (18:20)
Gunnarsson 9, Sigurdsson 8; Mamelund 10, Bjornsen 5.

Lestvica:
HRVAŠKA 2 2 0 0 +4 4 točk
ISLANDIJA 2 1 0 1 0 2
NORVEŠKA 2 1 0 1 -1 2
SLOVENIJA 2 0 0 2 -3 0

Skupina C, 2. krog:

RUSIJA - FRANCIJA 24:28 (11:16)
Čipurin 6, Igropulo 5, Kovalev 3; Narcisse 5, Joli, Barachet in Bingo po 4.

ŠPANIJA - MADŽARSKA 24:24 (11:12)
Canellas 6, Ugalde 4; Csaszar in Mocsai po 7.

Lestvica:
ŠPANIJA 2 1 1 0 +3 3 točk
FRANCIJA 2 1 0 1 +1 2
MADŽARSKA 2 0 2 0 0 2
RUSIJA 2 0 1 1 -4 1









										

			
			
Slovenci še vedno iščejo prvo zmago
Islandci strli Norvežane