Igor Vori je bil prvi strelec tekme. Foto: EPA
Igor Vori je bil prvi strelec tekme. Foto: EPA

Brez nekaterih ključnih igralcev so kockasti zmagali s 33:24. Že ob odmoru je bilo 16:9. Rusi, za katere ne igra več Edi Kokšarov (po olimpijskem turnirju je slekel reprezentančni dres), so se približali na štiri gole, vendar za preobrat niso imeli možnosti. Najboljši strelec je bil s šestimi goli Igor Vori, ki je dosegel tudi prvi gol v novi dvorani. Hrvaška je preizkusila obrambi 6-0 in 5-1. Z igro je potrdila, da bo na domačem turnirju eden izmed favoritov.

Balić še na klopi
Arena Zagreb je sijajno prestala odprtje. Več kot 15.000 gledalcev je ustvarilo veličastno vzdušje. Bučno je bilo že pred začetkom tekme. Največji aplavz je bil namenjen prvemu hrvaškemu zvezdniku Ivanu Baliću, ki prijateljske tekme zaradi poškodbe sicer ni odigral. Ko so predstavili slovenskega delegata Leopolda Kalina, je sledil koncert žvižgov, seveda zaradi nedavne ohladitve odnosov med sosedama.

Vstopnice za SP se dobro prodajajo
Gradnja nove dvorane v Zagrebu je stala 87 milijonov evrov, celotni stroški organizacije svetovnega prvenstva pa naj bi znašali okrog 350 milijonov evrov. Kritiki, ki so se spraševali, ali je vse skupaj med gospodarsko krizo smiselno, so vsaj v soboto utihnili. Vstopnice za tekmo proti Rusiji so bile razgrabljene v nekaj urah, za svetovno prvenstvo pa so v prvih desetih dneh prodali že polovico vseh vstopnic.

Svetovno prvenstvo v rokometu, do zdaj največji športni dogodek na hrvaških tleh, bo med 16. januarjem in 1. februarjem 2009. Slovenija se na turnir ni prebila.

T. O.