To je ostalo od hrvaške zastave, ki jo je na svojem vozilu imel prostovoljec, ki pomaga pri organizaciji prvenstva. Foto: Dejan Hren/parentium.com
To je ostalo od hrvaške zastave, ki jo je na svojem vozilu imel prostovoljec, ki pomaga pri organizaciji prvenstva. Foto: Dejan Hren/parentium.com
Torcida, navijaška skupina Hajduka, se je tokrat lotila košarkarjev Crvene zvezde. Foto: EPA

A vse tako gladko tudi v Poreču ni - pred staro dvorano "Veli Jože", so neznanci po poročanju lokalnega portala parentium.com v nedeljo zvečer skurili hrvaško zastavo, ki so jo sneli s parkiranega avtomobila. Dogodek, ki sicer ni dobil večjega odmeva v medijih, je na medmrežju že povzročil nove hrvaško-srbsko "spopade".

Napad na košarkarje Zvezde
Incident se je zgodil na splitskem letališču, ko je približno 15 pripadnikov navijaške skupine Torcida, oboroženih s palicami, steklenicami in kamenjem, napadlo nič hudega sluteče Beograjčane in nato pobegnilo. Srbi so se vračali domov po tekmi Lige NLB s Splitom, ki so jo dobili s 67:62.

Huje poškodovanih ni bilo, lažje jo je skupil le Američan Andrea Owens, ki ima ureznino pod kolenom.

Kraljevski sprejem v Poreču
Povsem drugačno je (bilo?) vzdušje v Poreču, kjer v svoji predtekmovalni skupini svetovnega prvenstva igrajo Srbi. O "protisrbskem" vzdušju ni ne duha ne sluha, kar je v pogovoru za srbske medije povedal tudi kapetan Ratko Nikolić: "Zanimivo je. Res je, da smo bili v Istri vedno dobrodošli, toda tega vseeno nismo pričakovali. Vse je super, od hotela, prebivalcev do celotne organizacije."

Hrvati hočejo srbske drese
Nikolića je najbolj presenetilo zanimanje za srbske drese: "Malce je čudno, da ljudje pri nas iščejo drese in majice. Na njih mora biti obvezno naš grb ali napis Srbija." Idile pa bo bržkone kmalu konec, saj se Srbi v drugem delu tekmovanja selijo v Zadar, kjer naj bi bilo vzdušje za njih precej bolj neprijetno.

R. K./T. G.