Alžirija bo prvi pokazatelj forme slovenske reprezentance. Foto: EPA
Alžirija bo prvi pokazatelj forme slovenske reprezentance. Foto: EPA
Boris Denič
Boris Denič je zadovoljen s potekom priprav. Kot zadnji se je v četrtek reprezentanci pridružil Nenad Bilbija. Foto: EPA
Reprezentanci se je pridružil tudi Bilbija

Selektor Boris Denič je na začetku novinarske konference v Zrečah, kjer njegovi varovanci pilijo formo že teden dni, ocenil prvi del priprav.

Denič: Delamo dobro, delamo kvalitetno
"Prvi del priprav, kjer smo delali bazo, se pravi delali smo kondicijo z žogo, poskočnost, hitrostno vzdržljivost, je bil res kvaliteten. Fantje so dobro delali, tako kot zdaj v drugem delu, ko smo prešli na taktiko. Delamo dobro, delamo kvalitetno. Preizkušamo neko razmišljanje, ki ga imamo. Želimo, da krivuljo, ki je normalna v tem obdobju, glede na to, da so vsi naši igralci odigrali zelo kvalitetne klubske sezone in polsezone, obrnemo navzgor. Upam, da se bo v času do SP-ja krivulja v formi obrnila navzgor," je dejal selektor Denič, ki za zdaj težav s poškodbami nima: "Kar se tiče zdravstvenega biltena, lahko potrkam, da je v tem trenutku vse v redu. Gotovo pa je, da manjše poškodbe obstajajo, to je kontaktni šport, brez tega enostavno ne gre."

Selektorja zanima odgovor Slovenije na globoko obrambo
Denič se je nato ozrl proti obračunu z Alžirijo, ki bo Slovencem služila kot test za prvo tekmo svetovnega prvenstva, ki jo bodo 12. januarja ob 18.00 odigrali proti Savdski Arabiji. Tako Alžirci kot Savdijci igrajo globoko obrambo, cono, zato Deniča zanima, kako bo reprezentanca odgovorila na takšno postavitev: "Proti Alžiriji pričakujem tako cono. Da dobimo dražljaj, da bomo znali kvalitetno odgovoriti na SP, kjer nas najprej čaka Savdska Arabija, ki igra globoko cono, in nato takoj v drugem kolu Južna Koreja. Tu pričakujem, da bomo videli, kako bomo odreagirali, kako se bomo obnašali, kako bomo uspeli proizvesti taktične zamisli na te globoke cone," je taktične zamisli razjasnil Denič in nadaljeval: "Pričakujem, da bo tudi Alžirija odigrala nekako na ta način, kjer bodo odigrali 4-2 ali 3-3, kjer bodo na sami tekmi menjali globino postavitve. Tako da me zanima, kako bomo mi na to odgovorili."

Do SP-ja še s Črnogorci, Tunizijci in Danci
Slovenci bodo do svetovnega prvenstva odigrali še tri pripravljalne tekme. Po nedeljskem obračunu z Alžirijo bodo med 4. in 6. januarjem naslednje leto na Danskem igrali s Črno goro, Tunizijo in gostitelji.

Reprezentanci se je pridružil tudi Bilbija