Ahmed Mostafa je najboljši strelec Egipta, na petih tekmah je dosegel 32 golov. Foto: EPA
Ahmed Mostafa je najboljši strelec Egipta, na petih tekmah je dosegel 32 golov. Foto: EPA
Strokovnjaki pred tekmo z Egiptom
Rokometaši pred potjo v Barcelono

Glede na skupinski del je favorit jasen - Slovenija je bila najboljša v predtekmovalni skupini C, Egipt pa je bil četrti in je komaj ujel boje na izpadanje.

Tekma Slovenija - Egipt se bo začela ob 19.00. Ogledali si jo boste lahko na TV Slovenija 2 in MMC TV.

V pripravah premagali Srbijo za 16 golov
A Egipt je igral v zahtevni skupini, poražen je bil v igri s Španijo, Hrvaško in Madžarsko ter dosegel neodločen izid z Alžirijo, a to je vendarle reprezentanca, ki jo tudi najbolj resni strokovnjaki venomer uvrščajo v kategorijo "izjemno nevarno". Egipt je to potrdil tik pred odhodom na letošnje svetovno prvenstvo, ko je v gosteh kar za 16 golov premagal Srbijo.

Statistika na strani Afričanov
Slovenija ima z Egiptom negativno statistiko na velikih tekmovanjih, na olimpijskih igrah v Atenah je Egipt premagala s 30:24, v Sydneyju izgubila z 28:34, njun edini medsebojni obračun na svetovnem prvenstvu na Portugalskem leta 2003 pa se je prav tako končal s porazom s 26:27. Najboljša uvrstitev Egipta na svetovnih prvenstvih je 4. mesto, ki so ga osvojili pred 12 leti. Slovenija bi v primeru zmage že popravila svojo najboljšo uvrstitev, v Nemčiji 2007 je bila deseta. Zmagovalec tega obračuna se bo v četrtfinalu pomeril z Rusijo.

Prvi teden porabili veliko energije
"Naših nastopov v Zaragozi nisem doživel kot pravljico. Menim, da smo se na vseh tekmah morali pošteno potruditi, nekatere smo enostavno oddelali, nekatere pa spretno pripeljali do srečnega konca. Pet tekem je za nami, na njih smo porabili veliko energije," je pretekli teden ocenil selektor Boris Denič.

Škof: Ekipa je hitra
"Pred nami je Egipt, ki je v pripravah za Španijo ponižal Srbijo, pa tudi Hrvaška je imela nekaj problemov z njimi v Madridu. Gre za hitro ekipo, a prepričan sem, da nima toliko moči, kot jo ima Slovenija. Menim, da si po tej lepi zgodbi v prvem delu sklepnega turnirja ne smemo privoščiti poraza, naredili bomo vse, da se uvrstimo med najboljših osem," pa je prepričan vratar Gorazd Škof.

Prošt: "Prihranili smo dovolj energije"
Primož Prošt
je pred tekmo previden: "S prvim mestom v skupini smo si morda izborili najbolj ugodnega tekmeca, a to ne pomeni, da bomo z njim zlahka opravili. Visok poraz Srbije z Egiptom je dovolj veliko opozorilo, da gre za kakovostnega tekmeca, a prihranili smo dovolj moči za izločilne boje."
OSMINA FINALA, danes
Ob 19.00:
HRVAŠKA - BELORUSIJA
SLOVENIJA - EGIPT
Ob 21.30:
MADŽARSKA - POLJSKA
SRBIJA - ŠPANIJA

Strokovnjaki pred tekmo z Egiptom
Rokometaši pred potjo v Barcelono