Dober slovenski znanec Sergej Gorbok predstavlja hudo rusko nevarnost z zunanje linije. Foto: Reuters
Dober slovenski znanec Sergej Gorbok predstavlja hudo rusko nevarnost z zunanje linije. Foto: Reuters
Stefan Kneer
Stefan Kneer je bil najboljši strelec Nemcev, ki so premagali Makedonijo. Foto: EPA
Rokometaši pred potjo v Barcelono
Selektor Denić ocenil igre v prvem delu

Srečanje je bilo ves čas izenačeno, v drugem delu pa so pobudo prevzeli Rusi in tri minute pred koncem rednega dela povedli za tri (24:27). Po dveh izgubljenih žogah ruskih rokometašev so Brazilci prišli do napada za izenačenje. Sedem sekund pred iztekom igralnega časa je poskusil Arthur Patrianova, Oleg Grams pa je strel ubranil.

Gramsova edina obramba je na koncu odločila tekmo. Igor Levšin jih je sicer zbral 13, glavni ruski junak pa je bil nekdanji član Celja Sergej Gorbok, včasih, ko je nastopal še z beloruskim potnim listom, znan kot Harbok, ki je zabil 11 zadetkov. Pri Brazliji sta po šest golov dosegla Felipe Ribeiro in Vinicius Teixeira.

Nemci brez večjih težav prek Makedonije
V prvem obračunu osmine finala so Nemci premagali Makedonijo z 28:23. Že po prvem polčasu je Nemčija vodila za štiri (13:9), v 26. minuti pa so povedli tudi za osem. Najboljši strelec tekme je bil makedonski zvezdnik Kiril Lazarov, ki je nemško mrežo zatresel osemkrat. Pri zmagovalcih je Stefan Kneer zabil pet golov, Kevin Schmidt in Patrick Wiencek pa sta jih dodala po štiri.

Danci hitro postavili stvari na pravo mesto
Tunizijci so dobro začeli tekmo in proti Danski vodili vse od 20. minute. Priigrali so si tudi štiri gole naskoka. Evropski prvaki so nato hitro postavili stvari na svoje mesto in že od polčasa povedli za pet, svojo prednost pa v drugem delu povišali celo na 12. V zadnjih 15 minutah so Tunizijci le še ublažili pričakovan poraz. Nikolaj Markussen je dal za Dansko šest golov, pri Tuniziji pa je bil s petimi najuspešnejši Oussama Boughanmi.

Branilci naslova ostajajo v igri
Francozi so si proti Islandiji v 50. minuti priborili vodstvo s 26:23, vendar pa so Islandci odgovorili s serijo 3:0. V zadnjih minutah so bili boljši branilci naslova, povedli z 29:27 ter si priborili četrtfinale. Pri olimpijskih prvakih je bil s sedmimi goli najboljši Samuel Honrubia, prav tolikokrat je mrežo pri poražencih zatresel Thorir Olafsson.

Osmina finala
NEMČIJA - MAKEDONIJA (VI) 28:23 (13:9)
Kneer 5, Wiencek in Schmidt po 4; K. Lazarov 8.

BRAZILIJA - RUSIJA (VII) 26:27 (14:14)
Ribeiro in Teixeira po 6; Gorbok 11, Dibirov in Igropulo po 5.

DANSKA - Tunizija (I) 30:23 (16:11)
Markussen 6, Eggert 5; Boughanmi 5.

Islandija - FRANCIJA (III) 28:30 (14:15)
Olafsson 7; Honrubia 7, Guigou 6.

Ponedeljek ob 19.00:
HRVAŠKA - BELORUSIJA (IV)
SLOVENIJA - EGIPT (VIII)

Ob 21.30:

MADŽARSKA - POLJSKA (II)
SRBIJA - ŠPANIJA (V)

Četrtfinale
Sreda:

DANSKA - ZMAGOVALEC II (1)

FRANCIJA - ZMAGOVALEC IV (2)

ZMAGOVALEC V - NEMČIJA (3)

RUSIJA - ZMAGOVALEC VIII (4)

Rokometaši pred potjo v Barcelono
Selektor Denić ocenil igre v prvem delu